icon

Dieťatko má epilepsiu

25. mar 2022

mojmu dietatu diagnostikovali epilepsiu.Od lekarky sme dostali diazepan-podava sa zavedenim do ritky v takej tube.Ak by zachvat trval dlhsie ako 5 minut treba mu ho podat, lebo dlhsie zachvaty mozu viest k poskodeniu mozgu.Dieta navstevuje zakladnu skolu, ucitelky odmietli v pripade epileptickeho zachvatu mu tento liek po odozneni podat.Je tento pristup normalny? Odvodnenie, ze nemaju zdravotnicke vzdelanie, ze nie je to v ich kompetencii ani pravomoci.Diazepan zabrani opakovanemu zachvatu hned po sebe.

Strana
z2
sazumak
25. mar 2022

@majamat Tak keď s tým súhlasíš, podávaš to, tak nechápem...o čom tu stále točíme? 🙂 Však to píšem od začiatku...že sa má dávať pri grand mal. To, že ho nemôžu dať učiteľky, nie je ich chyba, ale systému. Mamičky mi je ľúto, hádam to nejako vyriešia hlavne k spokojnosti dieťaťa.

majamat
25. mar 2022

@sazumak tocime o nespravnych informaciach, nie co sa tyka podania, ale jeho ucinku. nehovoriac, ze si niekolkokrat podsuvala nejake myslienky (napr, ze nechcem,a by sa DIazepam podaval, co nei je pravda ). ty si jednoducho zareagovala na nieco, o com som vobec nepisala.

katus226
25. mar 2022

Hm prave som stratila posledne ilúzie o nasom skolstve 🙈 neviem co spravíme o par rokov, ked to budeme riesit... Inak nedali by vam radsej buccolam, ktory sa podava do ust, nie do konecnika? Ucinna latka je tusim midazolam. Alebo, nezabera vam cbd olej? Niekto ho pouziva aj na priame zastavenie zachvatu. Nie je to liek, takze ten by mozno suhlasili podat... Stale mozu zavolat rzp, keby bolo treba.

sazumak
25. mar 2022

@majamat Pekný večer 🙂

dilino
25. mar 2022

Okrem diazepamu do zadku nemá nič ine žiadne lieky na epilepsiu.Ved ten tekuty diazepam od toho sa spí.Dieťa ktore má epilepsiu musi pravidelne brať lieky a navštevovať pravidelne neurologa.Tekuty diazepam nesluži na liečbu epilepsie.MY sme ho mali doma som ho davala chorej dcérke ale prvé čo lieky od detskej neurologičky až potom ako doplnok ten tekuty diazepam.9 ročnemu nepodaju učiteľky diazepam.Ja mám kamarátku jej dcérka tiež ma epilespiu ked dostane záchvat tiež jej v škole to nepodajú učiteľky zavolaju záchranku urobia najdôležitejšie ukony do prichodu záchranky a kontaktuju kamarátku alebo jej muža. Pri každej epilepsi sa musia brať lieky.Urobi sa mu vysetrenie EEG a podľa toho lekár alebo lekárka neurologička nastavy liečbu.

autor
25. mar 2022

@katus226 ten diazepan je len pre prípad že by dostal v škole zachvat, citala som aj o tom novom lieku do úst.. Ale musim sa spytat neurologicky.

autor
25. mar 2022

@dilino samozrejme ma nastavenu liečbu, ten diazepan som si nevypytala v lekarni, bez receptu..

slovakboy
25. mar 2022

Predposraté sú pani učiteľky. Aj svoje dieťa by odmietli ošetriť lebo to nie je v ich kompetencii? Tak im napíš splnomocnenie a daj im školenie ako sa to robí. Veď len v prípade nutnosti. Aby sme tu nedopadli ako v Číne. Dlhé roky tam platil zákon že keď ublíži niekto pri zachraňovaní človeka tomu človeku tak je to na jeho zodpovednosti. Už tento zákon neplatí ale ľudia tam zomierajú lebo sa im boja dať prvú pomoc.

dilino
26. mar 2022

jaj tak nie to bez receptu nedajú.nech len sa mu polepši.Držim palce.

dilino
26. mar 2022

no je možne niečo podať do úst som to tiež počula.Aj kamarátkina dcérka ked dostane záchvat v škole hoci diazepam má v taške nepodajú jej ho učiteľky.

Strana
z2