Dioptrie 5 a 6 u 4,5 ročného dieťaťa
Ma niekto skusenosti s dioptriami 5 a 6 plus este na kazdom 1,5Dcyl u 4,5 rocneho dietata? vcera sme boli po okuliare a ked som videla tie hrube skla, tak sa mi chcelo az plakat ☹. chcela som vediet ci tiez mate take hrube skla, lebo o zbruseni mi nic v optike nespominala ☹ Dakujem
@timulina pridavam sa k lulu1990 s vlastnej skusenosti neodporucam nosit ich cely den, iba v skole a to pocas vyucovania hlavne ked potrebujem skutocne zaostrit na dialku ako pri pozerani TV. Ja som doplatila na to doktorov kde mi povedali ze do dospelosti sa mi to opravy a ked mi chcel uz predpisat 5 dioptrie tak som sla na laserovu operaciu, to bez okuliarov uz fakticky nic nevidno. Mne doktori hovorili uplne ine zle veci co uz davno neplatia a zacinala som s 1,5 a skoncila na 4,5 behom 10 rokov a to len preto lebo mi povedali ze to mam nosit neustale aj doma ked citam knihu zblizka co je prakticky blbost, tak isto ani ten co nosi okuliare na citaniie nenosi ich aj na dialku.
moja mala nosila plusky 3 a 3,5 a teraz uz 5 a 6.ale ona aj skuli a je dalekozraka. ma len zaskocili tie hrube skla, lebo samozrejme ze su aj tazsie.
@timulina možeš jej objednať špeciálne sklá tenšie, ale sú samozrejme oveľa drahšie, ja mám 7,5 na oboch očiach a nosím kontaktné šošovky a som spokojná, začínala som tiež na 1,5, ale rastom oka sa možu dioptrie zhoršovať, ale ja mám mínusky, nie plusky, tak neviem, či pri pluskách je to iné
@timulina ahoj, robila som v optickej firme, ano su hrube a existuju aj tensie, v optike ta mali informovat, ze existuju rozne typy skiel, ale ako spominala @janickacrazy ceny su o dost vyssie
@mirreckall a teraz by sa to uz nedalo? viem, ze cena by bola vyssia, ale nevies mi priblizne povedat o kolko asi? za tieto sme dplacali okolo 48e. aj to sme mali o 10 e menej, co hradila ZP
@timulina dodatocne sa s hrubkou neda urobit nic,no a co sa tyka tej hrubky...u plusovych je to trosku "horsie" a najma u deti,kde je mensi ram...daju sa sice stencit,ale bud si zaplatis naozaj peknu palku alebo vybrat sikovny,hrubsi ram a tu hrubku aspon opticky skrzt do ramu,resp.do vnutra-viac k oku,laicky povedane.
neviem ako casto sa meni u dietata dioptria,ale ak nie je stabiln,co teda si este nie je...musite to preckat a sikovne skryvat vysku dpt v rame,ale to by ti uz v optike fakt mali poradit.
@timulina No mozno aj raz tolko by ste platili.. ono vsetko zalezi od optika, aj aky ram vam pomoze vybrat, ci tam hodi obycajne skla, alebo skusi dat vyrobit na mieru, ale vsetko sa to financne navysuje...napisem ti IP
my s dcerou mame odlahcene,stensene sklicka...dcera ma dioptriu i cylinder,ja vyssiu dioptriu... ja len za sklicka davam 40... dcere vychadzaju za menej,nasli sme optiku,kde jej davaju skla "bambino",platila som 14... davame menit castejsie,pretoze sa viac skrabu ako klasicke sklicka,ale za efekt na tvari a komfort nosenia to stoji...

@timulina..ja som mala minusove hned od mala vysoke a to je teda horsie. Z plusovych deti vacsinou vyrastu, poznam takych ludi aj z mojho okolia. Dobre su aj cviky na oci, skus pozriet na nete a okuliare by dieta malo nosit v case, ked ich nutne potrebuje, to je telka, skolka, na von...stale by ich nemali nosit, oko je tiez le sval, ktory treba rozcvicit.