Dioptrie u dvojročných detí
Ahojte. Sú dioptrie +1 a +0.5 u 2 ročného dieťaťa začínajúci problém?
@anonym_autor takéto dioptrie a ešte plusové nie sú taký problém časom sa zlepšia , alebo si zvykne na okuliare moja dcéra nosí od 2 rokov okuliare a zvykla si hneď ona ma mimusky a už ma skoro 17 a nesťažuje si
Deti maju prirodzene plusove dioptrie do dialky pretoze maju male oko, rastom oka sa to bude zmenšovať
Deti maju prirodzene plusove dioptrie do dialky pretoze maju male oko, rastom oka sa to bude zmenšovať
@taktotedanie dúfam 🙏
@taktotedanie plus je na blizko
@taktotedanie plus je na blizko
@sundew pracujem na ocnej ambulancii ako lekar , poucovat ma nemusite naozaj si myslim, ze v tejto problematike mam viac skusenosti a vedomosti vzhladom k vasmu komentaru “plusove dioptrie su do blizka” co nie je az taka pravda
Plusove dioptrie su aj do dialky, deti maju prirodzene plusove dioptrie kvoli rozmerom oka, akomodaciou to vedia vybalansovat do urcitej moery zavisi na stave oka
@taktotedanie smiem sa prosím spýtať? Môj trojročný synček má namerané dioptrie +0,5 (aj po rozkvapkaní). Je to prosím pre tento vek v poriadku? Niekde sa totiž uvádza, že v tomto veku je takáto dioptria nízka a že sa pravdepodobne časom preklopí do mínusiek. Ďakujem za odpoveď.
@taktotedanie smiem sa prosím spýtať? Môj trojročný synček má namerané dioptrie +0,5 (aj po rozkvapkaní). Je to prosím pre tento vek v poriadku? Niekde sa totiž uvádza, že v tomto veku je takáto dioptria nízka a že sa pravdepodobne časom preklopí do mínusiek. Ďakujem za odpoveď.
@anonym_90ee3a dieta treba sledovat v pravidelnych intervaloch
Pokial by sa preklopili “minusky” vie lekar zasiahnut
@anonym_autor a ako ste zistili že má “problém” to vás poslala obvodná len tak na kontrolu alebo mal nejaké problémy?
@anonym_autor a ako ste zistili že má “problém” to vás poslala obvodná len tak na kontrolu alebo mal nejaké problémy?
@3petka je predčasniatko a chodíme pravidelne na kontroly
@anonym_autor podla mna je to uplny normal. Moj syn mal v 4 nejake trojky, stvorky namerane a dala okulky len preto, ze sme sa dohodli, ze dame. Detom sa dlho upravuje oko same, cca v skole by to uz mali byt ok. My sme nosili cca rok, potom som sa rozhodla na zaklade vela clankov a diskusii ze nenosil. V 8rokoch sme boli na poslednej kontrole, kde uz bolo skonstatovane, ze ma tak 1/4, cize nepotrwbuje. Lekar nevedel, ze od 5r nenosi, a stale sa mu oci zlepsovali.
Za mna, neries.
@anonym_autor aha lebo ja mám tiež predčasne narodeného a kázali až v 3 rokoch.
@3petka my chodíme od 6 mesiacov

@anonym_autor plusky maju vsetky deti a do 3r by mali zmiznut