Divné jedno oko

Ma tam asi jačmeň, treba ísť do doktorky
Treba ist k Dr.,moze to byt z nejakeho dovodu podrazdene,opuchnute,alebo nejaky neurologicky problem.
Pokial nie je pritomny opuch, zacervenanie, bolestivost, tak zrejme ide o vrodenu ptózu-pokles viečka (sudim podla akne ze ide o novorodenca?), treba riesit s pediatrom, ktory vam da vymenny listok na ocne. Liecba, resp. riesenie v zavislosti od stavu, ten sa moze a asi aj bude menit. Pricinou vrodenej ptozy je vraj nedobre vyvinuty sval, ktory viecko zdviha. Na MK je aktivna aj skusena ocna lekarka aj sestra, mozno sa vam k tomu este vyjadria 🙂
Dietatko je nutne cim skor objednat na detsku oftalmologicku ambulanciu pravdepodobne bude musiet absolvovat aj neurologicke vysetrenie
Ak by to bol jacmen ( podla vasich slov je tomu takto uz par dni) za ten cas by sa jacmen uz prejavil opuchom zacervenanim, moze byt aj hnis v oku cize jacmen skor nie
Priklanam sa k moznej ptoze viecka cize cim skor vymenny listok od pediatra a vybavovat termin na vysetrenie u ocneho
@anavixy je to novorodenec, 2 mesiace
To vieco som si všimla asi tak 2 dní dozadu. Co sa týka oka, nie je zapálené, a neviem povedať ci ho to boli, skúsila som sa dotknúť toho viečka, malý neplakal. Ale bolo o trošičku tvrdšie ako to druhe. Kontrolu u pediatra mame 6.6.,mam dovtedy počkať ci ísť už zajtra resp. piatok k Dr?
@vasjar na to vam lepsie odpovie a poradi pani doktorka @taktotedanie 🙏
@vasjar chcela som s pedi, ale keďže som tam riešila už milión iných kravín (ja som ako matka dosť hysterická čo sa zdravia dieťaťa týka 😀 ), tak som s týmto počkala. On to ale nemal 100% času, napríklad pár dní nič, potom cez deň trebárs 50% času áno atď. Až to nemal už skoro vôbec a potom vôbec.
@vasjar neviem ako to funguje u vasej pediatricky kedzekazdy ma vlastny system,,ci sa objednava alebo staci ze pridete a osetri vas , kazdopadne co najskor potrebujete vymenny listok, cakacie doby su sialene a cim skor to budete riesit tym lepsie