icon

Divno chodiace dieťa

18. feb 2022

Dievcat, mam taky problem (?) 😂 maly bude mat v maji dva roky a nech na obute akekolvek topanky chodi tak divne. Captavo? Pravu nohu vykruca dnu a celkovo mam pocit, ze v topankach chodi zvlastne. Mame doma superfit, geox, ecco, skusala som BF rozne znacky, klasicke adidas. Proste nech mu obujem cokolvek, nechodi tak pekne ako bosi. Ma od babatka problem s krcnym svalom (cas od casu drzi hlavu na krivo-cvicili sme, momentalne mu to nie je odporucane). Bosi chodi uplne normalne. Bol postaveny aj na ten pristroj, kde mu fyzio pozerala nozky a to ma v poriadku 🤷‍♀️
Neviem, som ja taka neschopna, ze neviem vybrat decku normalnu obuv? Alebo to moze suvisiet s tym krcnym svalom?
Pripadne poradte obuv, pokojne aj drahu. BF neBF, naco sa zamerat. Nozky ma pomerane. Aj meradlom 12+ aj na papiery. No na nervy som 😂
Budem vdacna za kazdu radu, kazdy nazor, aj za kritiku co robim zle.
Je to moje druhe dieta, ale teda som zufala.
A dnes mal gumaky a to bol des a hroza ako chodil. Sice v tom behal ale ako daval tie nohy katastrofa

Strana
z2
autor
18. feb 2022

@squ1rrel a ano, vzdy to zacina postupne. Ze trosku, trosku viac, najviac a potom sa to zacne postupne zlepsovat a pomaly sa narovnava az je uplne normalne

squ1rrel
18. feb 2022

Ano znie to ako BPTI podla popisu (paroxysmalny torticollis). Sice drviva vacsina deti ma uklon na striedavku do inej strany, su deti co maju len do jednej strany. Suhlasim ze cvicenie na to nepomaha lebo je to neurologickeho povodu. Postupne to prejde a bude uz len rovno. je to variant migreny, skus odsledovat ci ma nejake konkretne spustace, Neskor sa mozu objavit urcite druhy migren, ale nie je to pravidlo.

squ1rrel
18. feb 2022

Zuby a infekcie su take typicke spustace v tomto veku, potom stres, urcite druhy jedal (msg napr)…

autor
18. feb 2022

@squ1rrel vsimla som si, ze to zvykne nastat ked prezije pre neho stresovu situaciu. Napr.navsteva lekara, odsavanie soplikov, pripadne mam pocit aj ked mu idu zuby 🤷‍♀️ Ale velmi pekne dakujem. Konecne to niekto pomenoval 🙏🙏🙏 cize neostava nam nic ine ako cakat?

autor
18. feb 2022

@squ1rrel akurat ti pisem. Cize som mala pravdu 😂🙈

squ1rrel
18. feb 2022

Ano, vyriesi sa to samo do troch rokov vacsinou, uz teraz by si mala vidiet velke zmeny oproti prvemu roku.
Inak s tou nohou to pravdepodobne nesuvisi, som v FB skupine BPTI deti a nevsimla som si ze by sa rodicia na toto pytali. Drzim palce 🍀

autor
18. feb 2022

@squ1rrel dakujem. Ano je to urcite lepsie ako v prvom roku. Podstatne. Este raz velmi pekne dakujem 🙏🙏🙏
A s tou nohou to bude asi problem topanociek 🤷‍♀️

amonet
18. feb 2022

plavanie je topka po viacerych strankach a aj na imunitu

autor
18. feb 2022

@amonet ano. Budem hladat kurzy 👏👏

radkaradix
18. feb 2022

necitala som cele, ale v demaroch aj moj captal, lebo ta podrazka bola akoby vysunuta, neviem to opisat presne :D v inych gumakoch necapta ;)

autor
18. feb 2022

@radkaradix fakt? Ja som po nich siahla, lebo starsiemu sedeli. Ale skusime tie enfanty teda a uvidime 😅
Dakujem

radkaradix
18. feb 2022

ja mam tie demar rada, aj malemu ich stale kupujem, lebo su hrejive, ale chodi v nich tak smiesne :D

matovicova
18. feb 2022

To bude fajn, treba sa do Ježka Bezka objednať cez rezervačný systém. Nedá sa tam prísť len tak 🙂

autor
18. feb 2022

@matovicova uz som pozerala stranku ☺️ Zajtra skusim napisat a dohodnut si termin. Dakujem za tip 👍

hivanik
18. feb 2022

A doma chodí na boso? Nam na ortopedii lekárka vravela, že detičky nemajú po tvrdom chodiť bosé, iba po nerovnom povrchu ako napr tráva je vhodné behať/chodiť bez obuvy. Ale to bolo kvôli plochým nožičkam

autor
18. feb 2022

@hivanik ano na boso. Ked mu fyzio kontrolovala nozky, tak povedala ze moze pokojne naboso, nakolko je vsetko v poriadku 🤷‍♀️

hivanik
18. feb 2022

Neviem nám to neodporucala chodiť na boso po tvrdom povrchu ...ja by som mu dala po dome papučky s klenbou a pozorovala ako bude chodiť v nich....

autor
18. feb 2022

@hivanik tak lekarka je primarka fyziterapeutickek nemocnice. Cize si nemyslim, ze rozprava o niecom comu nerozumie 🤷‍♀️
Ale mozem kupit a skusit

autor
18. feb 2022

Boze co som to napisala 😂 *fyzioterapeutickej

autor
19. feb 2022

@hivanik vies mi odporucit papupcky? RAK? Dakujem.

autor
19. feb 2022

@squ1rrel mozes mi prosim napisat presny nazov FB skupiny 🙏 dakujem

panda21
19. feb 2022

Radšej ako papuče kúpiť domov senzoricky koberček alebo tie dots na zem čo sa lepia.

autor
19. feb 2022

@panda21 dobry napad. Pozriem to. Dakujem

autor
19. feb 2022

@squ1rrel Nieco som si o tom citala, ale on nema ine prejavy ako stocenie hlavky. Ziadne zvracanie ani apatiu. Max sa castokrat budu so strasnym placom (ci uz poobedny alebo nocny spanok). Niekedy mi trva aj 20 min mi ho ukludnit 🤷‍♀️

squ1rrel
20. feb 2022

Nech sa paci. Ak chces mapis mi sukr spravu, napisem ti viac.

Strana
z2