icon

Dlhodobé nehutenstvo u dieťaťa- 20 mesačná dcérka

miirkka1
23. júl 2018

Ahojte mamicky...poprosim vas o rady a skusenosti ako to u vas dlho trvalo..dcerka mi od prikrmov nechce papat..vyhyba sa jedlu...aj ju napne niekedy,ked vidi jedlo,aj ked sice hlad ma...radsej neje...az niekedy poobede trochu..par lyziciek.O prikrmy prejavila zaujem v 5.5mesiaci.Lenze sme isli na nu asi prudko a na napor okolia ze nepapa sme na nu tlacili..odvtedy nema rada jedlo.Vymysla pri stole.Uz jej jedlo nenukame...cakame nech si vypyta sama..lenze ona za den zje mozno 4lyzice.Boli sme aj na gastre..na sone je vsetko ok..mozno ma aj reflux..chceli by sa jej pozriet do zaludka.Ja sa bojim narkozy.Tak to pripisujem nechutenstvu z toho ze sme na nu tlacili😣.Prosim vas mal niekto podobny prippad?

Strana
z2
katmi
23. júl 2018

@sono2 😀😀😀

miirkka1
autor
23. júl 2018

@sono2 ano pisala ale nebolo to az taketo ako teraz...vtedy som si len myslela ze je preplnena z kojenia....ale kojim len v noci...a uz citim ze saje naprazdno...to nebolo kojenim ale psychikou

sono2
23. júl 2018

@miirkka1 lebo váhu má peknú tým pádom nechápem. Cez deň vôbec nepije mlieko? Čo jedava? Ináč pije? Možeš popísať deň?

1sonda
23. júl 2018

@miirkka1 ja len podotknem, ak ju budeš kojiť aj cez deň, postupne sa ti začne robiť viac mlieka, teda bude aj v noci aj cez deň 🙂

miirkka1
autor
23. júl 2018

@sono2 rano vstane cca.o 7h...prebalim obleciem umyjem....idem ranajkovat...spytam sa ideme papat ham?ààTicho....posadim...napne....ale to nie je hrane napnutie...vijde to aj hore....jem ja a muz...chodi okolo vidi ze jem...napne ju....pustim jej rozpravku,ja sa dam rychlo do poriadku a ideme von....prideme je obed...my jeme,ponuknem..niekedy zje 2lyzice niekedy nic...sem tam napne.....ide spat...sli hodinu hodinu a pol ..vstane...sem tam nieco zje ...dva hryzy....ide sa zase von..ihrisko....vecer je hladna vravi ham..ale zje mozno 4lyzicky. ..

miirkka1
autor
23. júl 2018

@sono2 vecer nakojim...spi...v noci 30x hore...koji sa stale..no ja tam nic nemam...

miirkka1
autor
23. júl 2018

@miirkka1 cez den sa uz nekoji...bo ked som ju kojila...bolo to hrozne...byvala umrncana...kazdych 5min.na prsu...ja som bola z toho znicena...cez den vypije mozno 3dc vody. Ja vidim ze ona ma odpor...fakt sme do nej tlacili jedlo ked bola mala...uz vtedy ju napinalo...ze nechce....drbnuti sme uplne..

miirkka1
autor
23. júl 2018

@sono2 ale mam uz pocit ze je to lepsie...nenukame ju uz par tyzdnov...uz mi pride ze ju nenapina tak casto...niekedy neje nic...niekedy spapa par lyzic ..su deti ktore maju obdobia ze nejedia a jedia...ale u nas to trva tak od prikrmov.. mat.mlieko by ale chcela stale...

1sonda
23. júl 2018

@miirkka1 aha, tak to je iné

sono2
23. júl 2018

@miirkka1 takže, keď jej niečo vychádza, tak je plná. Ta plienka je po noci aká? Ja dcére ponúkam jedlo až za hodinu a pol. Skus ju nechať, jedz kľudne sama, ponukni neskôr. My sme nútili tiež, traumu dcéra nemá, proste bola plná z môjho mlieka. Dlho som to nechcela pochopiť. Ďalej. Čo jej dávaš. Ani taký vývar hovädzí nechce mrvančeky do toho? Moja ľúbi párku bez kože na jemné plátky, ryžu ľúbi. Podľa mňa jej nechutí. Chleba A také ani moja nepapa. Ráno Papa vločky uvarené V mlieku plus presnedavka do toho. Aj vajíčko jej začína chutiť. Tiež dlho nechcela nič. Ale vývar miluje. Cviklu ľúbi, ovocie ti papá? Nejdú jej stále zuby? Sladké nepapa nič? Prečo myslíš, že nemáš mlieko? 13,5 kilá má Z niečoho. Je to veľmi pekná váha.

miirkka1
autor
23. júl 2018

Plienka je ocikana rano...mam mlieko...len ked rano vstanem prsia su ako placky a mlieko po stlaceni nestrieka len kvapka...ja som ju nukala neskor...aj po 2 hodinach aj 3..vselijak som skusala...jej staci ze jedlo vidi...ona nema oblubene jedla...ani vyvary nic..vlocky nechce vobec ..ani ryzu...ovocie neje...ja neviem ci to zuby...chybaju jej 4stolicky zadne.. ale nic nie je zapalene...sladke moc nechce...ved sa stalo ked som bola s kamaratkou von poobede...ponukla jej chrumku kukuricnu a naplo ju...proste ja jej uz nenukam papat...cakam kym sa ohlasi ona...13.5kg moze mat z toho prepchavania...

miirkka1
autor
23. júl 2018

@sono2 ako vies ze bola tvoja preplnena? Ako ti jedla v priebehu dna?Ja musim malej chystat vselijake veci aby ju to uputalo..aby papala farby...nie je to ale vzdy lahke...

sono2
23. júl 2018

@miirkka1 tak obmedzila som dozadu pár dní dojčenie a dcéra papa iné porcie. Malo. Ráno pár lyžíc niekedy nič. Trocha parky, keď mala chuť. Na obed tiez malo. Len ja som každú chvíľu dojcila. Ešte pár dní dozadu, spávala dvakrát. V noci som zakázala prsník dala fľašu s vodou do ruky a začalo pekne fungovať. Dcéra už vôbec nerobí scény. Takže ráno krásne celú porciu dá. Áno dojčim samozrejme v noci, ale už nie každú chvíľu ako ona chce. Doobeda napríklad trocha chcela cicku na spánok ako myslím že šla spať okolo obeda potom pekne jedla polievku. Do roku A dva mesiace jedla fakt skoro nič. Niektoré dní absolútne!
Píšeš že neje a v zápätí, ze ma 13,5 z prepchavania čím? Keď nechce jesť.
A to neznamená že nemáš mlieko alebo málo. Aj ja mám tiež prázdne prsia ráno. Teda už nie lebo nedám toľko. Obmedz to dojčenie. Je už veľká 20x nemôže byť hore. Je hladná, evidentne jej mlieko nestačí, aj keď to ona nechce pochopiť. Večer čo papa? Proste jej nedaj, uvidíš ráno príde apetít.

trinita20
23. júl 2018

@miirkka1 ajhoj mamička,uplnne ťa chápem,moja dcérka 2 roky uplnne cez kopirák ako u teba.od pol roka jedlá prikrmy prvý týždeň celkom pekne tešili sme sa ako sa rozbieha ,no asi som na ňu tlačila neviem si to vysvetliť ďalší týždeň nič,ja som medzitým kojila ale mlieka som mala veľmi málo a cez fľašu um nechcela.bohuzial ani ručné ani s pomocou odasavacku sa mi mlieko nepodarilo odsať... Katastrofa ,bi sme v nemocnici kvôli infeku tam povedali že neje kvôli mne že som veľmi uzkostlivaa... od roka a p začala celkom pekne jesť teda dve hodiny sme ranajkovalu obetovali a večerali celkom pekne,teraz má dva roky a opäť sa to pokazilo presne ako popisuje ty jesť nechce zatlačila som na ňu že nech papá lebo bude na zadok roPlace sa aj a rodiny jej išli podávať jesť ale necgce,ma na vyber,nevezmw si dnes na obed zjedla dve kukueixnechrmky,je strašné malo je malinká a váži makuxko tiež chodíme na gastro... nepomohlineviwm čo mám robiť sim. Toho nešťastná bi má to ako si ubližuje tým že neje... Držím palce aby sa ti to milá mamička u teba nakoplo viem ako sa cítiš je to strašné dívať sa na to vyvaras hocičo cymyalas ako jedlom zaujať a nič... Musime dúfať že je to momentálnym stavom,ctcojim trycovitosti a že to za čas prejde,zelam veľa síl

miirkka1
autor
23. júl 2018

@trinita20 ahojky...a co vam povedali na gastre?Ze psychika? Mojej robili ultrazvuk..organy su ok...lenze chceli by kuknut dnu...bojim sa...varim pripravujem vselico farebne aby zaujalo poukladam na tanier pekne a mozno par hryzov...nenukam jej uz vobec jest...dostala na gastre omeprazol ak poznas ...druhy den ich papa

trinita20
25. júl 2018

@miirkka1 ahojki,ten liek nepoznám,na gastre dr nepovedala ze sa treba pozrieť do vnútra cez hadičky,cez sono povedala,ze má mwtworeticke bruško,resp. Stiahnuté... V auguste ideme opäť na kontrolu,budu brať Fe,....,brala aj narosan lebi je anemucka po poslednej kontrole,ze je to k,aj orgány vo vnútri a že mamička vydržte bude to ok . Dnes som pripravila lievance ,vajíčko,vsehochut...farebnejšie to nie je ani cez veľkú noc... Ale len dob-dob,popichat lyIckou ako u vas,zjedla trošku detakej vyzivky a koniec,len mba štve to že evidentne aj schusla....vidím že to neni dobre je zdravá čo sa za tým skrýva neviem,v rodine sme z togo už nešťastný,a je to dlgodobe. Berieme len pyridoxin pol tabletky denne,zacina byt čoraz viac drazdiva vonku robí cirkus,ja to vidím v tom že nie je sýta,je to jej spôsob dania najavo že je hladná ale keď má pred sebou kadeci jednoducho sa usmieva pichá do togo ale nevezme si ja tomu nerozumiem. .a tak veľmi chcem porozumieť...

Strana
z2