icon

Dlhodobé odkašliavanie

ludka707
30. apr 2016

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať, či nemáte niektorá skúsenosť... Prešla som hádam všetky diskusie a nenašla som nič podobné, tak sa skúsim takto opýtať. Dcéra 3r minulý mesiac prechladla tak ako my všetci naraz doma. Boli sme v Tatrách a tam nás chytil neskutočný horský severák celodenný a z toho sme všetci tak trochu poprechládali. U nej to začalo klasika hned na druhý deň soplíkmi a po pár dňoch sa pridal kašel. Ale nič hrozné. Aj kašel mala v podstate produktívny, občasný. Len jej to akosi vôbec neprechádza. U lekárky sme boli už 3x, stále s tým, že je v poriadku, žiaden zápal, po 2 týždňoch sa nám podarilo konečne tečenie z nosa zastaviť (všetko jej to zatekalo dole)ale stále jej ostáva už skoro mesiac také akoby pochrchlivanie a nejak nám na to nezaberajú alebo resp nezastavili doteraz bežné sirupy. Brala mucosolvan, solmucol, teraz má na predpis Erdomed a Zenaro (antihistaminika) ale ona v podstate v priebehu dňa stále robí také to ehmehm, ehmehmehm, vlhko. Neviem ako by som to presnejšie popísala. Nechytajú ju žiadne záchvaty kašla, v noci aj na obed spí bez problémov celú noc, kludne, nekašle, Ale v priebehu dňa si tak odchrchliva (ako ked vám niečo uviazne v krku a potrebujete to odkašlať). Dnes sme len boli vonku, bicyklovala sa, tak ju to pri tom občas chytilo, ako sa zadýchala tak sa trochu rozkašlala. Niekedy až na nej vidím ako tie hlieny následne ešte aj prežúva a prehltne, nedarí sa mi aby to vyplúvala 😒 Krv jej doktorka nebrala. Robila len výter z nosa ale nemáme ešte výsledok, dýchanie má čisté. ATB sme nebrali, pretože je bez zápalov. Neviem už čo na to, aby jej to konečne prestalo a príde mi, že už to je dosť dlho. Máte niekto skúsenosti? neviete čo s tým?
PS: pred 3 mesiacmi začala chodiť do školky a už dvakrát sme si prešli laryngitídou, toto je tretíkrát, čo je chorá ale začalo to tými Tatrami. Ja som bola tiež u doktorky, zobrala mi krv, CRP aj ASLO v norme, len som mala trochu zvýšené leukocyty, tak že nejaký zápal tam mám, ale nie vysoké hodnoty, takže nie sú nutné ATB, moje výtery tiež ešte nie sú hotové. Ale mne už nádcha, zatekanie a aj kašel prešli. Jej stále to odchrchliavanie nie....

Strana
z2
ludka707
autor
17. máj 2016

@0silvia0 aha :( škoda, len nevieš na čo to môže byť alergia, že?
a vy ste mali suchý kašel, že? nie vlhký
my sme sa práve tiež vrátili od doktorky. že je dosť zahlienená, len nás vyšetrovala zastupujúca, nie naša. Tak dostala ATB lebo sa jej hore tvoria hlieny a zatekajú dole, z toho kašle. A ešte som si znova vyžiadala výtery z nosa a hrdla ale to bude až o týždeň. Tak som sama zvedavá, či tie ATB pomôžu a čo ukážu výtery :(

0silvia0
17. máj 2016

@ludka707 zisťovanie alergie určite potrvá, ale má alergické reakcie napr. aj z niektorých zvierat, ostatné neviem. Vo štvrtok ideme na kontrolné odbery krvi. Ten kašeľ má ráno taký vlhkejší, akoby mala zatečené hlieny, ale v priebehu dňa skôr suchší...

ludka707
autor
17. máj 2016

@0silvia0 joj to mi je ľúto :(
no malej dnes napr tieklo z nosa riadny žltý hlien... aj doktorka, že je zahlienená, vzadu sa jej to tvorí, tak oddrháva hlien....síce omnoho menej, ako tak pred 2 týždňami, ale stále to nemá konca kraja....no bodaj by aj malo, ked sa stále tvorí. dostali sme Kalcid, Trifed, snád pomôže už konečne :(
ked vám preliečia tie mykoplazmy, tak by mal vlastne aj kašel prestať, nie? pravdepodobne je to to, čo spôsobuje kašel, nie tá alergia

0silvia0
17. máj 2016

@ludka707 áno, ten kašeľ je spôsobený mykoplazmami, alergia jej spôsobuje skôr posoplievanie. Tak hádam to prejde časom aj vám aj nám 🙂

ludka707
autor
17. máj 2016

@0silvia0 dúfam aj ja 🙂 skoré uzdravenie prajem, prípadne, ked prídete na to, čo za alergie sa vás chytili dajte vedieť...ja som tiež zvedavá, čo ukážu výtery zas

figurka1985
27. nov 2017

@ludka707 ahoj.prosim ta,ako ste nakoniec dopadli?moja dcerka to ma dosť podobne...len take drhnutie a akoby odkaśiavanie...uz asi 2mesiace.podla dr jej nic nie je.vyterY z hrdla nosa čiste,rozbor krvi v poriadku... Neviem ako jej pomôct.budem rada za každú radu.dakujem

ludka707
autor
28. nov 2017

@figurka1985 ahoj, vlastne u nás to skončilo tým, že malej vôbec nič nebolo. Vždy boli všetky výsledky v poriadku. Jediné, čo mám "zabralo" bolo zmeniť škôlku. A to bola aj príčina. Tam neustále brali deti v otrasnom stave. Niet divu, že ani ona nemohla byť zdravá. Ako som ju odtial definitívne zobrala, do pár týždňov bolo po všetkom. Nič jej nie je, nemá žiadne alergie atd, chodí dnes do inej, výbornej škôlky a napr tento rok bola chorá len jedenkrát 🙂 Obchádza nás všetko, vrátane soplov. Takže u nás bola príčina škôlka. Inak je dieťa úplne zdravé. Aj zlé prostredie môže mať takýto vplyv

figurka1985
28. nov 2017

@ludka707 to som rada,ze to u vas skončilo... Moja este do škôlky nechodí...uvidíme.skusim jej dať este fenistil-ako dr.odporucal a uvidíme ci sa polepší...doteraz som jej dávala Jen sirupceky-skorocelovy,smrekovy a tymianovy.najnovsie kvapky kaloba-ale skúsim uz aj fenistil.dakujem .drzte sa

ludka707
autor
28. nov 2017

@figurka1985 tak dúfam, že vám to čo najskôr prejde a prídete na príčinu. Ja už dnes viem, že všetky tie lieky, ktoré pobrala, boli úplne zbytočné a navyše. Do novej škôlky chodí už druhý rok a máme kľud. Aj vy sa držte 🙂

tish1986
21. máj 2019

@ludka707 Ahoj, je to už staršia diskusia, ale predsa sa opýtam. Riešime teraz podobný problém s dcérkou, má 3 roky. Chceme zmeniť škôlku z viacerých dôvodov. Vedela by si mi uviesť, v čom konkrétne bola vaša nová škôlka lepšia a prečo bola dcérka spokojnejšia a menej chorá? Ďakujem

ludka707
autor
24. máj 2019

@tish1986 ahoj, skrátka sme zmenili prostredie. V starej škôlke boli neustále prievany a deti brali ráno aj napriek tomu, že boli očividne choré. Ukašlané a so zelenými soplami po kolená. Celé zle. V novej škôlke žiadne prievany, choré deti ostávajú doma - zdravšie prostredie. Takže u nás to celé vyriešila výmena škôlky a bolo po všetkom. Malá je v tejto škôlke už tri roky. Už ide do školy a za ten čas všetko v poriadku. Ochorie príležitostne, tak raz do roka ako bežný človek. Žiadne alergie nič. V predošlej škôlke to bola hrôza 🙂 Ale toto je čisto náš prípad. U každého dieťaťa to môže byť individuálne. Prípadne dieťa, ktoré práve nastúpilo do kolektívu si buduje imunitu

tish1986
24. máj 2019

@ludka707 mame prave ten problem, ze hygiena v nasej skolke otras, pobyt vonku 2x-3x za tyzden, a chore deti so soplami a hlienovitym kaslom... otras.... Nasi odchodia 2 tyzdne a hned su chori :( Chceme zmenit skolku, lebo to takto uz 2. rok a nevladzeme...

Strana
z2