Dlhodobé problémy s oddrhaním u 10-ročného dieťaťa
Potrebujem poradiť,dcéra už dlhodobo asi rok oddrha s menšími prestávkami už je to fakt dlho,krv si zobrať nedá dr iba že ku alegolovicke tam sa objednáme,mala sirup na reflux ten nezabral už neviem z čoho to má
To čo znamená, že si nedá zobrať krv? ... keď treba, treba, hádam s Tebou nebude 10-ročné dieťa točiť ... má zdravotný problém, radami tu ho nevyriešiš ... proste výtery, krv to je základ.
Nemôže to byt psychického pôvodu?
10 ročná je už dosť velka aby pochopila, že toto je otázka zdravia a spolupracovala
@chameleon87 akoze si neda zobrat krv? Tak to sa jej snad nepytaj, ked treba, tak treba
@lindusss2016 no nedá si ani na krvnom jej do nosa nepozrel a držali sme ju dvaja
To čo znamená, že si nedá zobrať krv? ... keď treba, treba, hádam s Tebou nebude 10-ročné dieťa točiť ... má zdravotný problém, radami tu ho nevyriešiš ... proste výtery, krv to je základ.
@dzulli1980 no netočí len sa tak bojí že jej ju nezoberú brani sa
Nemôže to byt psychického pôvodu?
10 ročná je už dosť velka aby pochopila, že toto je otázka zdravia a spolupracovala
@pribinak nemyslím si že je to psychika ona je úplný bude tak,nestresuje sa
Akože nemyslíš vážne, že si neporadíte s deckom pri vyšetrení. Inak 10 rokov je už dosť, aby to pochopila. Ak nie, tak proste po zlom. Zdravie je najdôležitejšie.
Aj moja ma strach pred odberom a nemá to rada. Niekedy jej ide ťažšie krvi zobrať ale vie že musí si dať zobrať. (Má 15). Tvoja nevie že je to pre jej zdravie? Už je dosť veľká aby to pochopila a povedala dôvod prečo si nechce dať zobrať krvi.
@chameleon87 moj syn to mal tiez dlho. Až to prišlo do štádia, ze začal vraciat male množstvo jedla a vtedy sa prišlo, ze je to z refluxu. Sirup na reflux nestačí. Treba dat diétu a hlavne sa v kľude s dcérou porozprávať a vysvetliť, ze odber nie je nič zlé a ze to neboli. Je to pre jej dobro.
@lindusss2016 no nedá si ani na krvnom jej do nosa nepozrel a držali sme ju dvaja
@chameleon87 akoze co tu bude dieta diktovat? Wtf si matka nie? Sprav si poriadok s deckom a drzte ju aj desiati
Moj syn to ma z alergie, ked mu zatekaju sople
Ja len k tomu odberu krvi, ze ti rozumiem. Ja mam viac nez 10 rokov, ale ked ma chyti stres, tak mi tu krv proste nevezmu. A nie preto, ze im ruku nedam. Jednoducho od stresu sa tak zila stiahne, ze aj ked ju s tazkostami najdu a napichnu, tak nic netecie. A mozem vypit aj liter vody. Tak len tolko k tomu hejtu na autorku.
@pribinak nemyslím si že je to psychika ona je úplný bude tak,nestresuje sa
Ja len, že mi je zle z toho ženy, ako beriete bezohľadne pocity strachu "decka" na ľahkú váhu... Neverím, že to robí z rozmaznanosti.. a ak je človek v strese, tak niekedy tá krv sa ani nedá zobrať. To odrhanie môže byť aj psychického pôvodu. Ak má takéto stavy u lekára, tak si nemyslím, že je úplne v pohode, ako uvádzaš.
Mne ako cca 10 ročnému decku u lekára tiež spôsobili traumu a vôbec to nie je sranda. Sprevádza ma to celý život.
Ja len k tomu odberu krvi, ze ti rozumiem. Ja mam viac nez 10 rokov, ale ked ma chyti stres, tak mi tu krv proste nevezmu. A nie preto, ze im ruku nedam. Jednoducho od stresu sa tak zila stiahne, ze aj ked ju s tazkostami najdu a napichnu, tak nic netecie. A mozem vypit aj liter vody. Tak len tolko k tomu hejtu na autorku.
@anonym_44a867
@anonym_44a867 no ťažké to je dakujem
@anonym_44a867
@anonym_44a867 no ťažké to je dakujem
@chameleon87 ani môjmu nevedeli zobrať krv, keď som mu volala sanitku, takže chápem. Ale mal asi 3 roky. Ale treba ju postupne pripravovať, že sú situácie, keď musí vydržať. Vyšetreniam sa v živote nevyhne a môžu byť pre jej život zásadné
@chameleon87 ja len o odberom....mam 2,5 rocne dieťa má paniku z lekárov, držíme ho štyria pri odberoch (mal viac odberov ako ja za celý zivot ale musíme). Lekári mi poradili kúpiť EMLA krém. Znecitlivie miesto po natreti a vpich ihly neboli. Mam odskúšané aj na sebe. Možno jej to pomôže, má 10 už všetko rozumie keď jej poviete ze to už nebude cítiť.
plne ti rozumiem..mám doma 8 ročnú a poviem ti, že kedysi mala také stavy, že ju ani nemohol pediater popočúvať, čo robila a to vôbec nebolí, časom to prešlo, ale teda krv zobrať z tej má doteraz strach..naposledy jej brali asi tak 2 roky dozadu a teda poviem ti, že spotená som bola všade, nevedela som ju ani so sestričkou udržať a ako ručala to bolo niečo hrozné, keď som vošla do čakárne najradšej by som sa v myšacej diere videla..a to nebola taká, žeby sme často chodili po lekároch alebo čo..proste neviem prečo, ale napríklad keď sa ide očkovať, už je to v pohode, kedysi ani to, ale teda teraz nás bude zas čakať odber krvi a už má z toho paniku..ona mi aj povie, že to nebolí, ale že jej to nepríjemné, že ju to bolí že cíti tú žilku, keď jej odtiaľ berú..takže nie vždy je to tak ako ti tu píšu, či bude s tebou 10 ročné dieťa zametať..jednoducho sme to s ňou už x krát riešili aj preberali, aj vysvetľovali aj ona vie, že si musí dať vziať, ale proste keď príde k tomu tak dovidenia..takže všetkým premúdrelým matkám odkazujem, nepíšte keď ste si to nezažili na vlastnej koži..a tiež pravda, keď sa zostresuje, krv netečie tak ako by mala..držím vám palce, treba s ňou stále o tom hovoriť, vysvetľovať..
@chameleon87 ja len o odberom....mam 2,5 rocne dieťa má paniku z lekárov, držíme ho štyria pri odberoch (mal viac odberov ako ja za celý zivot ale musíme). Lekári mi poradili kúpiť EMLA krém. Znecitlivie miesto po natreti a vpich ihly neboli. Mam odskúšané aj na sebe. Možno jej to pomôže, má 10 už všetko rozumie keď jej poviete ze to už nebude cítiť.
@anonym_8d9714 vďaka za tip, pozriem to
@chameleon87 Úplne ti rozumiem Môj syn celkovo nemal rád doktorov a lieky nechcel jesť hádam aj do trinástich. Koľko s ním bojovali aj lekári ,my od mala ani nevravím. Vždy všetko vyzvracal. Prišlo to tak samé okolo puberty.Zje už ale aj tak ho nadrapuje vždy. Jediné šťastie, že nebýval často chorí a vždy mu zázrakom prešlo. Veď si len zoberte "Koľko dospelých sa bojí lekárov, zubárov,gastro odkladajú "a dieťa nemôže..
Áno aj také sú deti.

@chameleon87 akoze si neda zobrat krv? Tak to sa jej snad nepytaj, ked treba, tak treba