Dlhodobé užívanie Nasonexu
Ahojte môj syn má 5 rokov, časté zápaly horných dýchacích ciest a ORL mu odporučila brať dlhodobo Nasonex. Boli sme na kontrole v Centre Kramáre a tam mu zistila, že nosná mandla je síce zväčšená, ale ešte to nie je na výber, ešte by skúsila ten Nasonex. Vyplachujeme 2 krát denne konvičkou. Toho Nasonexu sa z dlhodobého hľadiska trochu obávam, keďže obsahuje kortikoidy, i keď len lokálne... Aké máte skúsenosti s dlhodobým užívaním Nasonexu? Ďakujem 🙂
@dengal dobry den aj my sme dneska bpli na ORL zo 4 rocniu dcerkou a tiez ma dlhofobo pouzivat nasonex.. Zvedava som co ako bude o mesiac mame ist na kontrolu... Mandle ma zväcsene bohuzial....
@tanicka135 Dobry den, my sme boli tiez, dcerka chrapala po cas spanku, taktiez sme dostali Nasonex na 3-4 tyzdne, potom kontrola a na kontrole bolo uz vsetko v poriadku, mandla sa stiahla 🙂
@simonaturn jej to ma velmi tesi 🙏🙏ptrpacte ze az teraz citam.. A potom ste ako dalej postupovali? Dala jej nejake tabletky alebo nejaky sirup...? Ci uz sa to potom neriesi dalej? Lebo my to berieme teraz do 2 maja potom by sme mali mat kontrolu tak velmi, som zvedava... 🙏🙏🙏
@tanicka135 predpisal nam Dr. este jedno balenie Nasonexu, ak by sa stav este opakoval, ale vraj to bola len taka jednorazova reakcia podla neho, kedze sme prvy rok v skolke, predsa bola dcerka castejsie chora ako po ine roky, tak uvidime, zatial sa drzi 🙏😅 neviem ako velmi mate vy tu mandlu zvacsenu, u nas to dokonca zasahovalo do jedneho uska, takze ja som mala obavy, ci sa to stiahne a neovplyvni sluch, ale vsetko v poriadku, aj uska Dr. premeral, tak snad to bude aj vas pripad, ze sa to stiahne ako ma ☺️
@simonaturn az taku nemala... Tak ubidime ako bude mat... Velmi, som zvedava snad sa nam to stiahne a bude to mat tiwz dobre... Ubidime teda... 😊
@tanicka135 drzim palce, nech sa vyhnete operacii 🙏
@simonaturn dakujem krasne snad duuufam. Aj ja...

@simonaturn pozri si, ako mas formulovane posledne 4riadky plus otazku. Odpovedala somna otazku, to su moje skusenosti so sebou aj 3detmi. Mimochodom mna nasonex velmi stipal, syn mal problemy so spravanim pri uzivani nosnych kortikoster., ale je pravda, ze ich mal uzivat v 4 rokoch, co nie je celkom ok.