icon

Dlhotrvajúci kašeľ, napínanie na vracanie

sumalee
2. mar 2016

Maminky prosím vás, dcéra pred mesiacom mala poriadne sople, potom po týždni začala kašlať, išla som s nou k dr, kázala dávať sinupret, po dalšom týždni začala vykašliavať, ešte týžden som dávala sinupret, lebo som myslela že je to dobré že vykašliava a lieči sa to..ale nič sa nelepšilo, potom poradili Solmucol, tak teraz dávame od soboty solmucol, cez deň až toľko už nekašle, ale počas spánku a vnoci je to katastrofa, kašle až sa dusí a napína ju na vracanie, plače potom samozrejme z toho...Naša dr má dovolenku, tak som nešla, ale teraz ma známa straší že to môže byť čierny kašel, neznášam to také šírenie paniky ale začala som sa báť, aj ked je očkovaná...Horúčky nemala ale čítam že pri čiernom kašli ani nebývajú..a kašel má fakt hrozný v noci..inak cez den je aj veselá, aj nie, taká ako vždy..Viem že kašel môže trvať dlho u detí...Nemáte skúsenosti? Dakujem...

Strana
z2
zuzmag
3. mar 2016

Skusali ste uz sirup z banánov?Ja ano nase deti kaslali minuly týždeň tak strašne ze som to uz nemohla počúvať.Urobila som im bananovy sirup 400ml vriacej vody do toho date dva prezrete banany ktore roztlacite plastovou lyžičkou ak to trosku prechladne pridat 2lyžice medu.Vyzeralo to hrozne ale chutilo velmi dobre.Toto som im davala pit po duskoch pocas dvoch dni a predstavte si kasel zmizol.Podotykam pila to aj moja 11mesacna dcerka hoci som sa toho medu trosku obavala ale stalo to zato.🙂

arwen88
3. mar 2016

@sumalee zmenit doktorku...moze na.tvojej.dcere.testovat sirupy os.nevidim.do.nevidim...ale nemusi.sa.jej ulavit..najdi dr.ktora bude mat aj zaujem pomoct tvojmu dietatu...dr.ma prijem z.predpisovania.liekov..dostava za.to rozne.odmeny od firiem,co.lieky vyrabaju...ale.za.vela vykonov( co je aj vyter),moze dostat od.zdravotnej poistovne pokutu...takto si niektori.dr. udrzuju.svoj prijem...

alexatami
5. mar 2016

@ajka81 prvé tri mesiace užíval costi a potom helicid

katkarina
5. mar 2016

Ahoj nechce sa mi citat vsetky prispevky ale tiez sme po chripkach a kasloch a naa kasel zabral tussin uplne zazracne.. A mame pokoj a to malu nadrapovalo po zaspati kazdych 5min

irwin
5. feb 2017

Expektorancia a mukolitika uzivat najneskor do 17hodiny vecer a Pozor nemiesat ich na uzitie Nikdy spolu s antitusikami(kodein)-tieto iba na noc na zastavenie kasla.... lebo by hlieny nemali kade vyjst a sa zacne dusit...❤🙏

venuska11750
28. mar 2022

@adriana7284 stará téma ale predsa čo Vám NATO dali aby v noci nedusil keď mu to zistili dakujem

adriana7284
29. mar 2022

@venuska11750 najprv som nasla dobreho pneumoalergologa ktory spravil vsetky vysetrenia a teda podla vysledkov vsetky boli ok alebo len male odchylky... prisiel na to ze to bude reflux... Tak zasa najst gastro lekara a ano bol to reflux.... Liecba diéta a helicid..... Ale ak sme porusili liecbu tak zasa zapal a liecba ATB a potom kortikoidne spreje....

p01
2. okt 2024

Hrozné, koľko už malých deti ma reflux.Ja to mam zo stravy,liekov.Ale mam 60

Strana
z2