icon

Dlhotrvajúci kašeľ u dvojročného dieťaťa

elkatelkaaa
21. apr 2018

Ahojte. Trapi nas dlhotrvajuci kasel u nasej dva a pol rocnej dcery. Trva to uz priblizne 6 tyzdnov. Vzdy sa to zacne soplikmi, ktore zacnu zatekat do hrdla. A je z toho kasel, najprv suchy, dusivy a teraz vlhky. Brala len volne dostupne sirupy, ziadne extra lieky, ziadne atb... vyskusali sme Flavamed, Solmucol, Paxeladine, Stoptusin, Bactroban na vytieranie nosa. A vecer pred spanim Costi a Famotidin, vraj na reflux, ktory sa objavuje pri chorobe. Kasle najmä rano, naobed ked ide spat a vecer... zaspi a potom zacne kaslat, az sa dusi... crp v poriadku, vyter z nosa v poriadku, testy z alergo neukazali nic. Dychanie ma vraj ciste, nos cisty... a kasle stale. co pomohlo Vasim detom? Dakujem

Strana
z2
vincp
22. apr 2018

@lentil0805 v druhom prispevku pise, ze v ms musi spat separe, lebo rusi ine deti

ibrunova
22. apr 2018

U nás pomohlo vysadiť komplet všetko.. Lebo niečo podporuje kašeľ, niečo tlmí a to telo má v tom potom chaos..

beba007
22. apr 2018

@elkatelkaaa Ahoj ! Môj malý mal podobné príznaky, priesvitné soplíky, zadná nádcha, v noci dusivý kašeľ, atď... všetky výsledky negatívne, iba crp bolo mierne zvýšené, takmer zanedbateľné, takto sme to ťahali ( bez antibiotík ) skoro 2 mes. , potom lekárka po 3x kontrole ( crp bolo o.k. ) navrhla antibiotiká Sumamed sirup+Zodac sirup a tieto komb. mu konečne pomohli...

beba007
22. apr 2018

@elkatelkaaa na kašel sme brali Solmucol sirup

lentil0805
22. apr 2018

@vincp pardon, to som uplne prešvihla 😉

vincp
22. apr 2018

@lentil0805 v pohode 😁 nejdeme sa tu chytat za slovicka. Hlavne aby bolo malej lepšie. Pekny vikend

zuzkamargit
30. apr 2018

minuly tyzden som riesila u malej, ze treti tyzden po chorobe kasle. Tolko co zalahla, prekaslala aj 2 hodiny. Riskla som tannen sirup od justu, je tam len smrek, lipa a fenykel a za 2-3 dni sme mali pokoj od kasla. Podotykam, ze som davala zdvojene davkovanie

janage
25. sep 2018

@elkatelkaaa necitala som cele ale nam kupele Horny Smokovec. Sestrinej speleoterapia v jasovskej jaskyni.

stulrajterova
25. sep 2018

@zuzkamargit 🙂 prense tak

zviz
25. sep 2018

Krvne testy lekarka robila? U nas do skolky tiez takto chodil chlapec, dva mesiace vkuse kaslal, mamicka furt behala s papierom od lekarky, ze je zdravy a nakoniec az po krvnom rozbore zistili, ze ma cierny kasel 🤦‍♀️

katkov
25. sep 2018

@elkatelkaaa Moja dcerka kaslala s malymi prestavkami skoro rok, spravili nam vsetky vysetrenia: crp, odber krvi, vytery - opakovane, alergologia, rtg pluc, orl vysetrenie...a vzdy vsetko negativne. Skusala som aj kadejake babske recepty. Vzdy nieco zabralo na chviku a znova kasel, az sa zadusit isla. Paradoxom je, ze to zacalo v lete. Znama nam vybavila vysetrenie na orl vo fakultnej nemocnici v bb a tam jednoznacne vybrat nosne mandle. Od vtedy (a to su uz 2 roky) mame pokoj. Ak je chora a objavi sa aj kasel, po prelieceni pekne odznie.

ivka1163
9. nov 2022

@elkatelkaaa ahoj, nasla som diskusiu, čo vám potom zabralo na ten váš kašeľ?

zelenooccka
1. dec 2023

@altair Roztlacit cesnak do tepleho mlieka? Kolko cely strucik? Dakujem za odpoved.

altair
2. dec 2023

@zelenooccka do horuceho mlieka rozpučiť celý strúčik, pridať trochu masla. nechaťsom to vyluhovať. Mlieko som potom precedila aby tam cesnak nebol, inak by mi to v 2 rokoch nevypili. 🙂

zelenooccka
3. dec 2023

@altair Dakujem velmi pekne❤

klaudiaangelo
8. dec 2023

@elkatelkaaa
@ivankamirka môj 5 ročný sim trpí kašľom ties us 2 mesiac robili mu rovné testy nosné z hrdla bral voľno predajne sirupi teras zase antibiotika us dva razí vymenili kasel stále trvá us ma z toho aj hitenu pečeň prekonal zápal stále nič nepomáha chuti ho kasel but v noci alebo nad ráno že to je strašné neviem us co vyskúšať ma niekto stim nejakú skúsenosť ďakujem

stulrajterova
9. dec 2023

@klaudiaangelo skúsiť diagnostikovať alergie....a potom nasadiť echinacinu alebo narosan čučoriedka z justu...podporiť imunitu..kašeľ tak môže rýchlo odísť...pre viac info môžem v správe...máme to úspešne za sebou, klop, klop

scorpionflower1
13. dec 2023

@lentil0805 ahoj, pisala si uz davno, ale presne toto, co pises mam teraz s dcerou, stale kasle uz od zaciatku novembra, bud sucho alebo ked sa jej do toho pripletie nejaky virus, tak zacne vlhko a silno, najmä v noci, ale nikdy jej to neprejde uplne. Asi je to nosna mandla, aj ked ona nema zapchaty nos, ani nechrape a ani nerozprava z nosa, Ja neviem uz sme z toho pekne frustrovani. Boli sme na krv, vysledky u pediatra mala dobre, nema ani naznak znizenej imunity ani alergie, ma velmi dobry krvny obraz, boli sme na ORL, ale este mala dobiehajucu virozu, tak jej nevedeli tu mandlu riadne pozriet, berie kortikoid do nosa a Aerius. Chcem sa opytat, ci si zistila z coho to tvoj syn mal?

zelenooccka
14. dec 2023

Dievcata, je toho kasla akosi vela. Nas maly mal negativne vytery a ajtak kasle uz piaty tyzden. Vsetko co za tie roky zabralo do 5 dni, teraz vobec neucinkuje. Jemu sa chytili aj priedusky, mal hnede sople a hlieny, dostal antibiotika, ale teda hlieny sa mu vycistili na bledozlte a kasle stale. Doktorka hovori, ze to nie je bakteria, ale zmutovane virusy, akurat vcera som si vsimla clanok o tej Puskarovej, co uz mesiac nemoze ist do telky, lebo ze stale kasle a nic jej nezabera...

scorpionflower1
14. dec 2023

@zelenooccka ja mam momentalne taky kasel, ze som sa v noci skoro povracala z neho, toto som ani pri covide nezazila.

simca06022011
14. dec 2023

@scorpionflower1 dcera mi kaslala od septembra az do konca novembra... vyskusali sme vsetko, 2x mala atb, aj isoprinosine cele balenie vybrala. Po poslednyhc atb v polke novembra som uz mala dost, prestala som davat pripravky na vykasliavanie uplne, proste vyhodila som vsetko na kasel, za par dni som vyhodila aj aerius, lebo figu pomahal. ten ma u nas efekt ak ma dcera zapchaty nos inak vobec som si vsimla. A ked to nerpestavalo, proste stale pokasliavala, dala som jej stoptussin sirup, par dni, k tomu nonstop jej ide difuzer v izbe. Po kasli ani stopa zrazu.
Ale velmi dolho to trvalo a mimochodom z toho, ze netreba vytery ani odbery.. od septembra, nakoniec mala v tom totalnom zahlieneni vo vyteroch "hemofila", tiez som pocuvala dva mesiace ako virusy su teraz a mutuju a mame byt doma aby nedostala k tomu zapal pluc a neviem co, netreba vyter navela v septembri urobila bol cisty. Nic jej dokopy nebolo, ziadne horucky, proste totalne zahlieneny nos, zatekalo jej to, vykasliavala... druhe atb a potom stoptusin zabral.. ale to sa uz opakujem :D

simca06022011
14. dec 2023

a inak zo zufalstva som kupila aj inhalator, ale to ziadny efekt, prave naopak sa to zhorsilo.

scorpionflower1
14. dec 2023

@simca06022011 no dcera momentalne do toho vecneho pokasliavania dostala akutny infekt, takze tak kasle v noci, ze uz dve noci sme vobec nespali uz neviem co s nou. Asi zas dalsie ATB.

simca06022011
14. dec 2023

@scorpionflower1 no takto dookola to ide u nas, od septembra a deti v skole okolo dcéry tiez tak.. ja ju doliecim ostane doma a ide do skoly a spolusediaca chora, a sme doma do tyzdna zase... uz som povedala, ze zacne nosit do skoly zase respirator, lebo nemozeme byt stale doma. nam podla mna najviac posledne atb+isoprinosine zabral. V septemrbi som jej ja robila test, takze prvy bol kovid do takehoto pokasliavania (to chytila nieco v tabore uz na konci prazdnin) a do toho sa potom asi rozmnozil hemofil "influencer" ako ho volame .
na kasel sme mali ACC/solmucol, najneskor okolo 16tej to davam, detska lekarka ked bola dcera mala nam na noc kazala vzdy dat stoptusin kvapky, aerius pripadne ine veci, aby sa vyspala v noci a nedusilo ju.. aj kremy na hrudnik, pod nos u nas velmi pohamali (z madarska som si nosil wick mentolovy/bylinny?, neviem ci take nieco u nas je). Neviem ake su teraz postupy pri detoch, popravde, ja som dceru nemala celu ZS choru (uz je 7macka) a teraz od jari.. mam pocit ze vsetko sa chyti na nas... musela som intenzivne spominat a rozmyslat, ako vlastne som ju zvykla liecit, ledva som si pamatala ako davat lieky od teploty

scorpionflower1
14. dec 2023

@simca06022011 Influencera sme mali aj my v maji a juni :D cela rodina a opakovane, bolo to naozaj chrumkave, tie krasne zelene sople. Moja je takato chorlava odkedy nastupila do skolky, co bolo v sep. minuly rok, zdrava bola jun az koniec septembra, takze cca 4 mesiace, inak je to stale dookola toto. V oktobri to zacne a nema to koniec opäť až do juna.
Teraz mala v novembri zapal prinosovych dutin a to len tak som prisla k pediatricke, ze trochu pokasliava a inak nic a ona, ze vsak to je sinustitida, taka bola zasoplena. Tak sme vyfasovali ATB, ktore tiez moc nepomohli, kasel pretrvaval, tak sme boli na krv, ci nema alergiu/znizenu imunitu atd. a nic, vraj krvne vysledy ma skvele. A to jej krv brali, ked bola este chora a kaslala, dokonca jej nevyskocili ani ziadne zapalove parametre, napriek tej chorobe, kedy este kaslala a soplila. Tak sme isli na ORL, tam nam povedali, ze asi nosna mandla, aj ked to dr. nevidela poriadne, dala nam na dva mesiace kortikoidy do nosa + Aerius, ale ze by som nejaku zmenu videla, to nie. A vraj o dva mesiace kontrola a mala by byt zdrava, ale to je u nas v zimnych mesiacoch ako sci-fi. A to ked nas aj vypise vybrat nosnu mandlu, ak je teda ona pôvodcom tych chorôb, tak musim v BA cakat minimalne dalsie 3 mesiace na operaciu.
Naviac, ja som zacala robit v skole, ucim stredoskolakov a tam niektori moji studenti uz beru tretie ATB od septembra. Ja uz som bola 4x chora od septembra. Aj toto co teraz kasle a ma teploty ma dcera odo mna, ja kaslem presne tak isto, vcera som chytila taky zachvat kasla, ze na muzovi som normalne videla, ze ide volat 112 :D
Ja davam dcera Trifed a popravde, ani neviem co jej mam davat, lebo raz ma suchy kasel, inokedy vlhky kasel, tak je to ako spanielska dedina pre mna, v noci, ked tak strasne kaslala som jej dala Ditihiaden a to sa mi zda, ze jej pomohlo, ale to je na predpis.

Strana
z2