Do akého veku sa odpočítava 0,5°C pri meraní horúčky?
Ahojte chcem sa opytat do kolkych mesiacov sa odpocitava 0,5c°z horucky? A od kolkych c° davate cipku? Mam 7a pol mesacne dievcatko a po odcitani mala zvisenu horucku 37,2 c° niekedy ma rovnych 37 a neviem ci dat alebo nedat cipku za odpovede dakujem 😊
Liek sa dáva od 38,5 /po odpočítaní/ ak ešte stúpa
Odpočítava sa vždy keď sa meria v konečníku, na veku nezáleží
Na znizovanie teploty sa davaju lieky az od 38 stupnov. Pod 38 sa teplota nezraza, aby si telo vytvaralo prirodzene protilatky. A pol stupna sa odratava vzdy pri merani v konecniku.
@060106 odratavas, len ak merias z ritky, inak nie. Ja som pri zvysenej teplote do 38 st cez den nedavala nic, nad 38 uz ano, na noc som dala niekedy aj ked mala zvysenu len do 38, ale tym, ze sme isli spat a v noci som jej teplotu nemerala tak casto, tak aby jej nevybehla, som dala liek. Len neviem, ci som davala cipky, alebo nejaky ten sirupovy paralen ci nurofen - uz si nespominam.
Dakujem vam za rady 😊
Ja by som jej nedavlala nic, ma mierne zvysenu teplotu, to znamena, ze telo sa prirodzene brani :_)
Odratavam 0,5st vzdy, aj pri dospelych
Odrátava sa pol stupňa, keď sa meria teplota v konečníku. Inak nie.
Pol stupna ak merias v konecniku. A lieky, u nas v Spanielsku mi vsetci lekari aj v nemocnici vraveli, ze od 38. Nie 38,5 ako na Skovensku, ale ak je dieta nepokojne, placlive a ocividne sa trapi, podat aj nad 37,5. Pretoze lieky neucinkuju len od horucky, ale pomozu napr. aj pri opuchu sliznic a dieta lepsie dycha. Malemu v nemocnici davali vzdy nas 37,5. Ja doma ked vidim, ze je culy, spokijny, hra sa, nedavam, ani ked ma 38,5. Ale ked place, chce byt len na ruckach, je nervozny, dam mu aj pri 37,5.
@amelie2017 práveže na slovensku skoro všetci dávajú už od 38, ale nám chemikárka hovorila, že sa má až od 38,5, lebo že dovtedy má telo bojovať. A poznám pár extrémistov, čo aj pri 39 nedávajú, aby telo bojovalo samé :D Ale teda to už sa mi zdá dosť.

@060106 pol stupňa sa odpočítava vždy, ale iba keď sa meria z konečníka