Do koľkých rokov môžeme byť u pediatra?
Ahojte, boli nejaké zmeny ohľadom veku, dokedy je možné byť registrovaný u pediatra? Dcéra má 18 rokov, 3 mesiace, odmietli ju vyšetriť na urgente na Kramároch, pediatrička ju už vyradila z evidencie, takže sme s úrazom museli riešiť presun zdravotnej karty k lekárke pre dospelých. Pritom na internete majú uvedené, že ošetrujú do 18 rokov + 364 dní. Stretli ste sa s niečím podobným?
@ka_ty2 naša bola pre deti a dorast, čiže sme rátali s tým, že u nej dcéra môže byť do ukonženia štúdia, čiže do 26 rokov
Moje deti boli do 25 rokov
Na detskom UP môžu ošetriť do dovršených 19. Vek medzi 18 a 19 je šedá zóna v tom, že môže byť ošetrený už aj na dospelom, ale ešte aj na detskom. Urgenty s veľkým obratom ako napr. Kramáre si selektujú, keďže je tam veľa pacientov denne, všetko čo už dovršilo 18 zásadne otáčajú na dospelé. Záleží ale od postoja lekára, čo je práve v službe. Ak tam nemá plnú čakáreň a je ochotný, môže teoreticky zobrať aj 18 ročné dieťa.
Potom všeobecný lekár pediater takisto do 19 a všeobecný lekár dorastový do 26. Podotýkam, môže, ale zo zákona nemusí. Ak má plný obvod a potrebuje odľahčiť, kľudne po dovršení 18 vyradí.
no ja neviem...ale sestra aj brat boli u pediatricky do 30 rokov🙈🙈🙈 a boli by tam dnodnes,keby som ich neurgovala,ze ci im neni trapne,ze chodia k tej istej doktorke ako moje deti.
Ak je to lekár pre deti a dorast, tak do 26, pediater do ukončeného 18. Roku čiže 18 rokov a 364 dní 😁
25.Dnes sme to riešili s dr.

Všeobecný lekár s atestáciou z pediatrie ošetruje deti do dovŕšenia 18 rokov + 364 dní. Všeobecný lekár s atestáciou alebo certifikátom z dorastového lekárstva ošetruje pacientov od 19 do 26 rokov.
Takto to ma Dovera. Ci aj ine ZP, neviem, predpokladam, ze to plati vseobecne.