icon

Docikávanie sa 3-ročného dieťaťa

1. dec 2022

Ahojte,už som to tu riešila že synček 3r sa docikava od októbra.Myslela som že kvôli škôlke,ťažko si zvykal naň.No vôbec nevidím zlepšenie,aj keď mu nedám piť pred spaním,aj keď sa napije,aj keď ho budím keď ja idem spať,aj tak nadránom sa docika.Pojdem zajtra k detskej dr kvôli inému,no poviem jej aj o tomto.Na čo všetko sa pripraviť,mám zobrat so sebou ranný moč malého?Kam nás pošle na vyšetrenie alebo ona aké vyšetrenie mu bude robiť?

Strana
z2
aliziana
1. dec 2022

Ja si myslím, že 3ročné "majú na to právo" ešte sa pocikávať v noci. Dala by som naspäť plienky a neriešila, on dozrie. Koľko detí ešte v 5r. potrebuje plienku na noc...

autor
1. dec 2022

@aliziana Lenže on už bol vyše roka odplienkovany na deň aj na noc.Nechcem sa vracať k plienkam.

hipuska
1. dec 2022

Od 2 rokov spával v noci bez pocikania? Ja by som dala plienku. Zbytočne stresujes jeho aj seba. Spomen to dr, ale keďže nastúpil do ms a predtým plienku nemal, bude to mať pravdepodobne súvis. Myslím si , že vás niekde nepošle. Moc môžeš zobrať. Ešte môžeš budiť v noci okolo 1-2 a dať vycikať

gabika128
1. dec 2022

Môžeš zobrať moč ku Dr, ale tiež si myslím, že to má súvis so škôlkou a 3 ročné deti sa normálne v noci pocikavajú.

andreatytler
1. dec 2022

Je dobre vylucit chorobu ale preco si tak zasadne proti plienke. Uz v predoslj diskusii ti to radili. Podla mna ho vobec nedomylis a nebude to krok spat. Je dost mozne ze on uz ma z toho stresy ze sa kazdy noc pocika a citi sa zle. Len to prijmi ako sucast zivota 3 rocneho. Ine je ak by on sam nechcel tie plienky na noc.

gabika128
1. dec 2022

@andreatytler môj má 3,5 a má plienku na noc stále, jeho to veľmi stresovalo keď sa náhodou pocikal nad ránom, mňa unavovalo prezliekat a prať plachty a periny.... Takto sme obaja v kľude a keď v tomto smere dozreje dáme plienky preč.

evka64
1. dec 2022

Nechcem strasit, ale treba vysetrit moc na cukor...nasej sa takto prejavila cukrovka

aliziana
1. dec 2022

Môj bol odplienkovaný aj na noc, po 2 týždňoch škôlky sa začal pocikávať v noci, dali sme plienky, a po 1-2 týždňoch prestal a znova bol bez plienok.
Samozrejme, moč môžeš nechať vyšetriť, ja len že nie je to nič výnimočné...

yanni
1. dec 2022

Zase to riesis? Uz ti dali v prvej diskusii rady. Jednoducho to neries, ignoruj. Cez den je ok, v noci spracuva zazitky zo skolky. Daj mu na noc plienku a hotovo. Jasne, ze pokym nebol v skolke, bolo vsetko ok. Ale skolka je pre niektore deti veeeelmi velka zmena. Niektore to znasaju v uplnej pohode, niektore nie. A to nie sa prejavuje rozne. Doma mal pohodicku, mohol sa vyspat, ziadny stres, ziadnych 30 deti okolo seba atd. Toto musi najskor vsetko spracovat a zvyknut si. Od oktobra preslo este malo casu. Moze to trvat aj pol roka az rok. Ma tri roky, nie 30.

autor
1. dec 2022

@hipuska Áno od 2rokov bol úplne bez plienok aj na noc.Ja ho budím okolo 22 keď ja idem spať,no nadránom aj tak sa docika.
@andreatytler Preto čo píšeš že by ho tá plienka domylila a bolo by to krok späť.
@yanni Áno riešim lebo uz preslo pár mesiacov čo chodí do škôlky,no stále sa docikava.Zoberem mu moc zajtra k dr nech to pre istotu vyšetrí či není za tým niečo iné

hilda08
1. dec 2022

Kvoli skolke sa zvyknu pocikavat len chvilu, par dni max tyzdnov. Urcite by som to povedala dr aj ten moc riesila. Ked budes mat istotu, ze to nieje nic zdravotne tak potom to mozes neriešiť ale urcite by som to nepodcenovala

Nahodou je to nieco zdravotne, necháš to tak a potom ked sa na to po dalších rokoch pride si budes vyčítať, ze si to neriešila lebo zeny na mk povedali. Si matka, cítiš, ze to nieje v poriadku, rieš to. Držím palce🙂

chillibubble
1. dec 2022

a ked ti pediatricka odporuci psychologa, tak odmietnes?

autor
1. dec 2022

@chillibubble Nemyslím si že by odporučila psychológa.No synček pri cudzích ľuďoch nerozpráva,tak psychológ ako by sa vypitoval na všetko keď nerozpráva.Priklad v škôlke je ticho,no doma sa mu ústa nezavru.U doktorov tiež je ticho lebo sa hambi

chillibubble
1. dec 2022

psycholog sa nevypytuje, psycholog pozoruje dieta pri hre a pri ulohach, ktore mu dava. ale si mi neodpovedala, odmietnes?

beata_k
1. dec 2022

Jak jedna matka moze tak tvrdohlavo trapit svoje dieta? Smutne to.

kallanchoe
1. dec 2022

Môj prvý mal tiež tak...bol odplienkovany a po nástupe do škôlky sa začal pocikavat v noci...a to nieže si len cikol ale normálne sa poriadne popisal,celú posteľ...nie hneď po nástupe po pár mesiacoch to začalo....možno aj preto že býval nachladený častejšie...vtedy som vedela že sa v noci popisa urcite....keď zaspal dávala som mu plienku na noc....pediatrická mi povedala,že je to oneskorený vývin nervovej sústavy,že do 5 tich rokov je to ,, normálne" on to ovplyvniť nevie,neovláda to v noci....tak, keď som nezaspala aj ja dala som mu plienku ako spal....keď som zabudla mokrá posteľ....odbilo 5 rokov a pocikavat sa prestal....pritom predtým ako do škôlky nechodil mal suchú plienku najmenej rok....nebrala mu ani moc na vyšetrenie nič,povedala.ze je to celkom bežné,najmä.u chlapcov....

autor
1. dec 2022

@kallanchoe Uvidím čo mi zajtra povie detská doktorka.
@chillibubble
@beata_k Ja ho trápim a ako?Ja to idem riešiť preto idem zajtra s ním k detskej dr.Inac čo som si všimla žiadna mamička čo komentovala nepísala že zobrala dieťa k psychológovi.

kallanchoe
1. dec 2022

@kallanchoe dodám,že ako 5 ročný už plienku samozrejme nechcel,hanbil sa....hanbil sa aj ráno keď bola popísaná posteľ....preto som to robila,tak keď.zaspal.....ked sa ráno zobudil cítil že má plnú plienku, diskrétne ju vyhodil do koša a nerozprávali sme.sa.o tom....lebo ho to trápilo a hanbil sa za to podľa mňa....robili sme akokeby sa nič nestalo....ale keď mi doktorka jasné vysvetlila,že on zato nemôže a ovládať to proste nevie tak som to prestala to riešiť....a mala ozaj pravdu ako vždy....

januska12323
1. dec 2022

Radšej každú noc necháš dieťa pocikať ako by si mu mala dať plienku? Ja nemám slov. Keď bude plienka suchá tak mu ju zase prestaneš dávať, aký s tým máš problém?

beata_k
1. dec 2022

Ano trapis. OK, vezmi k lekarovi. Ale nechavat si dieta x mesiacov sa docuravat lebo odmietas dat plienku je trapenie vlastneho dietata.

autor
1. dec 2022

@januska12323 Príklad dám mu plienku on si na to zvykne a bude to mať dokedy do x rokov,alebo bude si to pýtať aj cez deň lebo je jednoduchsie vycikať sa do plienky než ísť na záchod.Podla mňa je to krok naspäť dať mu plienku.

chillibubble
1. dec 2022

moja znama davala plienku na noc synovi do 5 rokov, potom ho uz zacala v noci na cikanie budit. myslis, ze tomu dietatu je to prijemne mat nieco medzi nohami? ty ked mas menstruaciu, vlozka ti na pocit nevadi? kolko poznas dospelych co nosia plieky, lebo im to tak vyhovuje?
aspon ty sa zajdi poradit za psychologom...

januska12323
1. dec 2022

Odučíš ho presne tak isto ako prvýkrát, vtedy nebol zvyknutý celý život mať plienku?

babulkomale
1. dec 2022

Preboha ako si moze zvyknut na to, o com evidentne nevie? Kedze spi a nejde cikat tak spi tvrdo a nevie ani o plienke, takze sa na nu NESPOLIEHA. Keby sa v spanku vedel na nieco spoliehat, tak sa spolahne ze sa zobudi a ide cikat, nie?
Ved vysetrit ho daj nech mas dobry pocit ale je absurdne denne prezliekat postel 🤦 chudak ked tam lezi v tom pocuranom...

zabka79
1. dec 2022

Syn sa pocikaval do 5tich. Dr.dava hormony na utlm obliciek to 3 rocnemu rozumna doktorka neda. Moc sa da vysetrit cikacimi pasikmi ktore kupis v lekarni. Ak nema zapal mechura tak potom po 18tej nepit a dennu spotrebu vypit od rana do tej 18tej. Ja som si davala budik o 1:00 a cikali sme. Lepsie ako prezliekat periny dieta a potom pol dna prat povlecenie.

annm81
1. dec 2022

"Príklad dám mu plienku on si na to zvykne a bude to mať dokedy do x rokov,alebo bude si to pýtať aj cez deň lebo je jednoduchsie vycikať sa do plienky než ísť na záchod.Podla mňa je to krok naspäť dať mu plienku."

Presne tak. Preto je svet plný pubertiakov a dospelých, čo si radšej dajú plienku, lebo mamičky ich to neodučili a im je to tak pohodlnejšie ako ísť na záchod...

Pokiaľ nemá iné problémy, dosť možné, že ťa lekárka pošle domov s tým, že je to normálne. Pretože to je normálne. Zarábaš dieťaťu na poriadnu traumu tým, že ho nechávaš noc čo noc sa docikať. Ale ak ťa viac baví denne prať celú posteľnú bielizeň, tak proti gustu...

natalala
1. dec 2022

U nas rovnaky pripad a to ani nezacala chodit do skolky (je uz v jaslickach 1,5 roka), tiez bola odplienkovana od 2 rokov 🤷🏼‍♀️ a prespala celu noc bez toho, ze by som ju davala na nocnik. Odniesli sme aj moc k lekarke a ziadny problem nebol. Ja ju davam aj 3x za noc na nocnik, niekedy sa vycika raz, niekedy vobec a potom sa pocika nad ranom. K plienkam sa urcote nebudem vracat, radsej budem aj kazdy den prat (na nasej aj na melej postielke mame nepremokavy toper) Ked som jej spomenula plienku, tak sa rozplakala, ze ona ju nechce, takze urcote jej ju nasilu nebudem davat. Kupila som este urinal brusnicovy sirup, davam iba necely tyzden.

gabika128
1. dec 2022

@natalala syn mi tiež plakal že nechce plienku, bohu žiaľ ja teda nebudem prať pyžamo, perinu aj nepremokavú podložku každý deň, alebo každý druhý. Pekne som mu vysvetlila, že plienku dáme preč, keď sa nedránom nebude pocikávať a on to normálne pochopil. Občas sa zobudí so suchou a vtedy ju použijem druhy krát zase.
Nech si teda každý robí ako chce. Faktom však je, že deti sa takto pocikavajú dlho a je to normálne.

autor
1. dec 2022

@natalala Aj ja mám nepremokavu podložku,plus na to dávam aj deku pre istotu.Podla toho koľko sa docika,niekedy len trochu mu scvrkne,niekedy veľa.Raz za týždeň mu perem veci.Mam na výmenu pyžamo aj deku aj plachtu.Tiez nechcem sa vrátiť k plienkam

natalala
1. dec 2022

Akoze za mna by nebol problem dat plienku, len ona ani za svet nechce. Uvidim este mesiac/dva, ci to neprejde a potom pripadne budeme musiet zvolit inu taktiku 🙈 ja som to riesila aj v jaslickach, lebo aj tam sa jej zacalo stavat, ze sa pocas spanku pocika. Tak mi to bolo voci ucitelkam blbe, aby stale prali a tiez som sa pytala ci jej nedam plienky. Oni mi povedali, ze s pranim nie je problem a ze ked je tak dlho odplienkovana, tak urcite neodporucaju navrat k plienkam. Skus zobrat moc k lekarke, mozno je prechladnuty a mozno naozaj je to nejaly podvedomi stres zo skolky a prejde to. Drzim palce 🙂

Strana
z2