icon

Dojčené bábätko a reakcia na kravské mlieko

jonkaamisiko
8. jan 2016

Ahojte maminy, prišla som si sem po radu. Synček má 5 mesiacov a je plne dojčený a zdravý. Vždy som pila kravské mlieko a jedla mliečne výrobky, ale až teraz som sa začala zaoberať otázkou či môže kravské mlieko zahlieňovať? Keď sa malý narodil, vynechala som mliečne výrobky.. Ale za posledné cca 2 mes., keď som sa k nim opäť vrátila, postrehla som, že synček začal mať jemné hlieny a horšie spáva. V noci sa mi budí každú, aby sa nakojil. Aké s tým máte skúsenosti? Môže to byť reakcia na to, že konzumujem mlieko/mlečne výrobky? Ďakujem

sasa1983
•
8. jan 2016

Jednoznacne je to mozne. Ci to tak je,alebo nie sa da (sice nie uplne spolahlivo),ale slusne zistit tak,ze ich znova vynechas. Ak sa to zlepsi (samozrejme s urcitou latenciou,nie hned za 1-2dni),tak to moze naznacovat,ze to je povod spominanych tazkosti.

prevenar
•
8. jan 2016

zahlienovanie je najmensim problemom tvojho dietata . kravske mlieko je tazky alergen a zaroven to co sa dnes predava v tych krabiciach sa za mlieko uz da povazovat len s velkymi tazkostami .

myslim ,ze lepsie obide, ked mu zacnes vyrabat mandlove , orechove, alebo pod. mlieko. nie kupovat - vyrabat doma. je to rychle a jednoduche , potrebujes len mixer a sitko. navod najdes v mojom blogu.

to iste sa tyka aj lepku - obilnin.

sasa1983
•
8. jan 2016

@prevenar tak mamicka spominala aj mliecne vyrobky, to je xy veci, nielen mlieko.

lorela
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko Mlieko samo o sebe nezahlieňuje.

prevenar
•
8. jan 2016

@sasa1983 co viem tak mliecne vyrobky sa robia z mlieka, cize na ne plati to iste ako na mlieko 😉 ..jogurt sa da vyrobit z mladeho kokosu, popripade 100% kokosovej smotany . ghee sa da pouzit namiesto masla . RAW chlieb namiesto bezneho ..atd. nastastie existuje internet , co nenajdes v mojom blogu, najdes na nom 🙂

sasa1983
•
8. jan 2016

@prevenar vsetko sa da,ked je cas,ja si domacu vyrobu mlieka,masla,jogurtov,bryndze,tvarohu a x dalsicg veci osobne predstavit neviem. Suhlasim ale s tym,ze bielkoviny kravskeho mlieka su potencionalne silny alergen,ale len u preddisponovanych jedincov,v ziadnom pripade sa to neda a nema uplatonovat na celu populaciu

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@prevenar To mlieko nedavam babatku, ale pijem ho ja. To by som mu ani nedala 😆 Mna skor zaujina ci mojou konzumaciou moze ten alergen prejst do materskeho mlieka.

mlil77
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko necitala som si co ti ine mamicky radili ale podla mna sa preto budi stale papat lebo uz mu to nestaci, zacni pomaly s prikrmami...........uz sa nevie tak nasytit z mliecka...........

sasa1983
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko ano,moze.

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@sasa1983 Skusim ich vysadit, lebo nie je ani prechladnuty tak si inak neviem vysvetlit tie hlieny. Som zvedava ako dopadneme☺️

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@mlil77 Nie som si ista, ze by to bolo tym, lebo cez den mi zacal praveze papavat menej, len v noci sa po 00:00h budi kazdu hodinu, kojim 15min a potom zaspi. Ja mam pocit ako keby bol z niecoho nekludny.

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@lorela Citala som o tom, ale su na to aj protichodne nazory 🙄

mirkava
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko odporucam kozie mlieko. Najlepsie z nejakej farny nie z obchodu. Aj kravske radsej z druzstva.

katka1981
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko, ked som kojila bolo mi povedane, ze treba obmedzit kr. mlieko, takze podla mna do MM prechadza tak ako vsetko co zjes a vypijes.

katka1981
•
8. jan 2016

@sasa1983, tak ked nasa bola miminko nebol caj ozaj na nic. Zavisi od narocnosti babatka. Pri jednom clovek stihne aj nemozne, pri dalsom nestihne nic.

lorela
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko Stačí sa opýtať zopár lekárov, ktorý sa na tom len zasmejú, podobne, ako lekár robiaci kolonoskopiu nad "teóriami o zanesených črevách" a potrebe črevných spŕch, ktoré ešte donedávna zažívali boom.

lucibka
•
8. jan 2016

My sme boli v 4 mesiaci na ORL presne pre toto iste, maly zahlieneny a zacal sa v noci budit kazde 2 hodiny ale chory sa mi nezdal. Pricina, isli mu zuby preto je zahlieneny a budi sa. Ak ma cire hlieny, je to podla mna zo zubov, vsetky deticky mojich kamosiek to tak mali ked zacali ist zuby. A budit sa moze castejsie aj koli papaniu, my kojime stale (7mes.) a cez den mi toho vela nezje, ani nevypije ale zato sa potrebuje 'dotankovat' v noci.

mlil77
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko mozno mas v noci malo mlieka, zvycajne v noci byva menej mlieka....

prevenar
•
8. jan 2016

@sasa1983 neviem 🙂 mna viac zaujima moja rodina , ako cela populacia 🙂

prevenar
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko aha 😵 ..my nepijeme / nejeme mliec. vyrobky cela rodina, tak isto nekonzumujeme obilniny / lepok. tazko povedat , osobne si myslim ,ze vplyv na mm to bude mat. urcite obidete obaja lepsie ak sa zbavis mlieka aj mliec. vyrobkov 🙂 drzim palec 😵

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@lucibka Uz aj mna to napadlo, lebo si stale papa ruku, slinta a stale ho svrbi v okoli ociek a nosteka, no a cez den papa uplne minimalne oproti tomu co jedaval predtym, tak ako opisujes ty. Nevedela som, ze tie hlieny mozu byt aj zo zubkov. Ak by to bolo z toho co je na to dobre?

lexilaracroft
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko ahoj ja uz cakam druhe babo a ani pri jednom som mlieko ani mliecne vyrobky nevynechala neviem aky si na to mala dovod ci len nechut. Ja som kojila 5 tyzdnov nemala som tolko mliecka. Nasa mala pila kravske mlieko asi od 6 alebo 7 mesiacov niako jej to neuskodilo. Pokial nema alergiu nevidim dovod preco mlieko a mliecny vyrobky vysadzat. Hadam ti moja skusenost bude prospesna.

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@mlil77 To nie, mliecka mam stale vela

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@prevenar vyskusam ho vysadit 😉

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

@lexilaracroft Dakujem za tvoj prispevok, rada si precitam kazdu skusenost 😉

lucibka
•
8. jan 2016

@jonkaamisiko nic speci nam doktorka nedala, obcas vodicku som mu dala koli tekutinam, ked sa mi zdalo ze ten den malo mlieka pil a potom to po par tyzdnoch ustalo. Teraz ale je opat zahlieneny, to uz ale riadne ze sa mu zle dycha, tak odsavam odsavackou na vysavac a pred spanim kvapky Fenistil. Tie upokoja zdurenu sliznicu, ale su na predpis. Myslim, ze pediater pri najblizsej poradni by ti povedal ci to zo zubov ide..

jonkaamisiko
autor
•
8. jan 2016

Ja som sa bola pytat a ona tvrdi, ze nie. Ale cim viac som o tom presvedcena. Dnes dostal Chamomillu tak uvidim ako bude spat 😀