icon

Dokedy je dieťa s antibiotikami bacilonosič?

katrinka8
27. dec 2014

Ahojte baby, je tu síce pár otázok na tému ATB a pobyt vonku, ale každý vraví niečo iné, moc v tom jasno nemám teda 😀 Boli sme včera na pohotovosti, nakoľko synček mal na včera v noci horúčku, má 13 mesiacov. Mal už chytené hrdielko a aj priedušky, ale CRP mu na pohotovosti nerobili ☹ Dostal ATB. Nekašle, soplíky nemá, je ale zachrípnutý trochu. Dostal sumamed, vyzerá to tak asi na 5 dní užívania (je to sirup, tak len odhadom pozerám). Teplotu nemal už včera na obed. Na pohľad vyzerá, že mu nič nie je, trochu menej akurát papá, ale vyslovene nechutenstvom netrpí. Hrá sa, vyzerá spokojne.
Nenapadlo mi v tom zhone sa doktorky popýtať, ako je to s pobytom von - teraz u nás krásne svieti slnko, trošku aj mrzne - tieto prvé dni budeme určite doma, ale ak by mu prešlo to zachrípnutie, ak možno by mohol ísť na pol hodinky von, či?
Okrem toho, k mojim rodičom prišiel brat s rodinkou - bývajú v zahraničí, švagrina je tehotná v 6. mesiaci, synovec má 2 rôčky. Ku nim ísť nechceme, aby sme ich nenakazili. Najbližšie však asi prídu až niekedy v apríli alebo v máji, keď sa bábo narodí, plus máme doma pre nich vianočné darčeky. Neviete náhodou, dokedy je dieťa s ATB "bacilonosičom" - kedy zaberá liečba? Že by prišiel aspoň brat sám nás na hodinku aspoň pozrieť v pondelok napr. Staršia dcérka sa na nich veľmi tešila... nechcem, aby kvôli nám ochoreli, ale ak sa nám nepodarí stretnúť sa do utorka, kedy už idú preč, tak sa uvidíme až na jar... Budme rada za Vaše skúsensoti 🙂

bosoriak
27. dec 2014

@katrinka8 Mne lekar vzdy odporucal - 72 hodin po uzivani antibiotik je uz dieta neinfekcne, ale ja som pre svoj klud vzdy cakala tak 5-6 dni. Co sa tyka pobytu vonku - ak nema teplotu, nie je malatny, pokojne chodte von, na tu pol hodinu.
Co sa tejto konkretnej navstevy tyka, to by som asi neriskovala.
Kazdopadne - zavolaj si do nemocnice na detske oddelenie, nech ti poradia, budes to mat oficialne.

janinah
27. dec 2014

Brata s celou jeho rodinou by som určite privítala...ty sa bojíš,že niekoho nakazíte,ale myslíš,že v obchode,kostole,autobuse...sú samí zdraví ľudia? ak je u niekoho slabšia imunita,tak bacila chytí hockde......a vonku cez obed do slnečného počasia by som malého zobrala tiež,ale predtým zmerať teplotu,ak bud elen trochu zvýšená,tak nie

culia1
27. dec 2014

Dieta je podla mojich info este 4 dni infekcne oo zacati uzivania atb

katrinka8
autor
27. dec 2014

@janinah
@bosoriak - čiže v podstate vonku asi môžme - to som si aj myslela celkom, že tak bude, ale aspoň ste ma uistili 🙂 Ďakujeeeem 🙂 A brat asi v tieto prvé dni nepríde, ale tak možno ten pondelok by už mohol, aspoň na chvíľu. Ku nim nepôjdeme isto, aby im malý neochorel a švagriná. Ďakujem Vám ešte raz za pomoc, potešili ste ma všetky, aj @culia1