Domáca liečba hyperaktívneho 6 ročného dieťaťa

88nasta88
10. mar 2015

Ahoj , ako mam liečiť dcérku , keď je hyperaktívna? Najradšej by vstala o 7 ráno , hneď by sa hrala , poobede nechce spat, behala by stale so sebou hýbe , dokáže byť horeaj do 2 rana , nasilu sa ju snažím ukladať o 9 najneskôr , cez deň by len pozerala tv a hrala sa na tablete neviem ako ju prinútiť odpočívať ...ma kašeľ , berie lieky ale stale rovnako ... do škôlky nechodí tento týždeň som s ňou doma prosim poraďte

evening_star
10. mar 2015

Hyperaktivitu máte potvrdenú aj psychológom?

jolinka
10. mar 2015

To ze sa chce stale hrat na tablete a pozerat telku by som nenazvala hyperaktivita 😉 😉 😉 Bezne deti ked su chore, tak nebudu klasicky ako dospeli lezat cely den pod paplonom / s vynimkou vysokych horucok/.

Moje deti, ak su vynimocne chore, lezia tak 1-2 dni maximalne pri vyssich teplotach, potom sa uz normalne hraju cely den, plus beru lieky. A 6 rocna ze nespi poobede je normalne, ved kolko deti je v siestich rokov uz v skole a tam sa uz nespi vobec. Ak mas pocit, ze dcera ma stale rovnaky kasel a choroba neustupuje, skor konzultuj lieky s lekarkou, mozno nema tie spravne a nezaberaju jej. Po tyzdni by atb uz mali zabrat.

Urcite to nebude kvoli tomu, ze nelezi v posteli.

siska53
10. mar 2015

@88nasta88 to je uplne normalen ze ak sa dieta citi lepsie,zacne vymyslat. To mi rovno povedala mama. Tiez som bola ziva vo vseobecnosti.
Vymyslite nejake kludove aktivity,strihanie,kreslenie,lepenie,citajte.. Vtedy aj ja viac dovolim pozerat rozpravky,no uz sa hravame aj spolocenske hry-pexeso napr. Prosto hrajte rozne spolocenske hry, nech ti pomaha pri vareni. Ja som tak maleho zapojila,on rad pomaha,tak mi umyval zeleninu. Tiez bol po vyse tyzdni v skolke teraz prvy den.
Domaca plastelina alebo vibec plastelina, alebo hoci aj upracte daku policku,tm sa bude aj hybat,ale nebude sa mic namahat. Moj syn je dost zivy,no tiez len orve asi dva dni,co ma nad 37,3, je otapenejsi inak sa musi stalr hybat. A mala to iste.
Cize sla by som podla toho,co aj rada robi a mozno pridala k tomu nejaku novu spolocensku hru.

sakura77
10. mar 2015

No tak to ťa upokojím, môj 8 ročný ležal teraz prvýkrát pri chorobe (a raz pri silnej brušnej chrípke ale to tak vracal že nevládal stať na nohach)😂aj to len dva dni ako tak vydržal nebehat☺😉myslím že U detí to je úplne normálne.maju energie za 10 dospelych☺

pribinak
10. mar 2015

Prepac, ale kde je to hyperaktivne dieta?

Vstava o 7.00 hod? Vsak to je normalny cas na vstavanie, hned by sa hrala? A co ma robit? Ved je to dieta? Co ma riesit kvadraticke rovnice? Poobede nechce spat? Vsakma 6 rokov? ........

Ako hyperaktivita musi byt zdiagnostikovana, ale toto co ty popisujes urcite nie je hperaktivita

hradnapani
10. mar 2015

@88nasta88 normalne dieta 😉 "hyperaktivna" moze byt aj po liekoch, pozri si pribalovy letak, ci to nie je aj vas pripad.

katarinamarkova
11. mar 2015

@88nasta88
- ma hyperaktivitu lekarsky potvrdenu? .........asi nie........
- vstava o 7mej? ....uplne normalny bezny cas na vstavanie
- co by podla teba malo robit rano 6r. dieta po prebudeni?........je normalne ze sa hra
- poobede nechce spat......preco by pre pana malo 6r. dieta spavat poobede???potom je jasne ze v noci nechce spat.
- cez den by len pozerala tv a hrala na tablete.......zrus tv, tablet, do postele nachystaj knizky, na stol omalovanky, vytiahni lego, kocky......