icon

Dôsledky trombofílie na zdraví dieťaťa

nonika
15. jan 2014

Zienky uz dlhu dobu rozmyslam nad tym, ci na mojom dietati nezanechali neake stopy injekcie, ktore som si pichala pocas tehotenstva, kedze mi bola diagnostikovana vrodena trombofilia, ktora sa u mna prejavuje len v tehotenstve...Celych 9 mesiacov som si pichala Clexan a este aj mesiac po porode....Dcerka sa mi narodila predcasne podla papierov, ale uplne zdrava...Postupne zacali problemy, trvaju dodnes - ma poruchu bunkovej imunity, ktora sa prejavuje dost skaredo (sepsa, vyber mandli)....Stale hladam pricinu, preco sa to deje a tak pred par dnami ma napadlo ci to nemoze mat suvis aj s tym pichanim pocas tehotenstva.... Mam 3 kamaratky s rovnakou diagnozou a taktiez si pichali a ich deticky su bud casto chore alebo maju astmu, fibrilne horucky.....Preto ma napadlo aj zalozenie tejto temy, lebo ma zaujimali vase postrehy,nazory, skusenosti....Ci je to len nahoda alebo nieco ine 😒

margarita
15. jan 2014

ahoj, neviem ake stare su Tvoje baby, ale ja mam dve deticky, starsia coskoro bude mat 5, syn ma 19 mesiacov.
pri dcere som brala Anopyrin a injekcie az ku koncu tehu, v sestonedeli vobec. pri synovi som pichala od 4tt az do skoncenia sestonedelia Fraxiparine. teraz picham rovnako...nasi su zatial uplne ok,
dcera mala od narodenia doteraz - cize za celych 5 rokov - akurat nadchu, raz v 3 rokoch zapal pluc, a infekcnu mononukleozu. inak vobec nic, syn mal od porodu par krat nadchu a jeden zapal priedusiek.

nemam dojem, ze by boli casto chori.

moja prakticka lekarka je tiez trombofilka ako Ty a ja, ma 3 deti, a su celkom ok, ona sa akurat smeje, ze ta najmladsia, pri ktorej si pichala aj v sestonedeli, ze tej sa viac kazia zuby ako starsim dvom, ale tiez to nemoze pripisat injkeciam, len mi to minule spominala...

lucita79
28. máj 2014

@nonika
@margarita Ahojte,ja mam tiež trombofiliu a chcem sa vas opytat,či vam odporučili aj detom spravit testy,či tonemaju zdedene.

margarita
28. máj 2014

@lucita79
mne doktor urcite odporucal dat to spravit dcerke, ale az bude ona sama planovat tehotenstvo 😉 ze skor to nema prakticky vyznam, iba este ak by nahodou boli dlho "nehybne" leziace po uraze, operacii a pod. pre tieto rizikove situacie...

janulina.k
28. máj 2014

@nonika aj ja som si pichala fraxiparine, maly sa tiez narodil predcasne v 34tt kvoli preeklampsii. Neviem, ci by tie injekcie suviseli s problemami, skor mi napadlo, ze ked sa dietatko narodilo predcasne, mozno ta imunita nebola uplne dovyvijana. Aj my sme boli 10 dni v inkubatore, kedze dychanie bolo vselijake, chybal surfaktant. Ale nastastie je vsetko ok, chory este nebol /klop, klop/, ale ma iba 17 mesiacov, takze neviem povedat, ako sa situacia bude vyvijat dalej, ale dufam, ze v poriadku. Som alergicka, astmaticka, bojim sa, ci aj u syna sa nieco neobjavi, no ktovie. Ale dufam, ze nie. Snazime sa chodit co najviac von, jest zdravo, pit vela vody, kedze imunita zacina v creve a mnoho chorob u deti, aj alergie kvoli dehydratacii. Drzim palce, nech sa situacia zlepsi a vela zdravicka 🙂