icon

Dostali vaše deti ovčie kiahne po stretnutí s nakazeným dieťaťom v inkubačnej dobe?

tajkaaa
4. jún 2016

Dietatu, s ktorym sa moje deti hrali, sa vytvorili prve pupaciky 4 hodiny po stretnuti 😒

jankakim
4. jún 2016

Jasne mohli tvoje deti dostať, už len čakať..

14nunu10
4. jún 2016

Dieťa je infekčné uz par dni pred vyhodenim vyrazok..mne štyri deti chytili všetci jeden od druheho

sara85
4. jún 2016

Tak moja nedostala a hrali sa spolu den pred vysypom....uz ti ostava len cakat...inkubacna je 21 dni...

mummy01
4. jún 2016

Mozno dostanu a mozno nie. Moja dcera bola uz 2x v priamom kontakte s kiahnovym dietatom a nedostala.

livlika
4. jún 2016

Dieťa je infekčné už zo dva dni pred výsypom. Takže si počkaj 14 - 21 dní na výsledok. Väčšina detí je vnímavá na herpes vírus, takže je pomerne vysoká pravdepodobnosť, že to Tvoje deti dostanú.

bajana
4. jún 2016

Vascinou deti dostanu kiahne tak, ako to popisujes l.

maminkasisa
4. jún 2016

moja dcera sa hrala cely den s bratrancami a na druhy den sa jej vyhodili kiahne, a ani jeden bratranec ich nedostal..... mozno ani Tvoje nedostanu, ale samozrejme mozu.... a ani v skolke v jej triede vsetci nedostali....

prasiatko30
4. jún 2016

Mam jedno dieta co je ockovane polovicnou davkou proti kiahnam a druhe ani tou s ovcimi kiahnami alebo teda detmi ktore inkubovali kiahne boli v styku uz nespocetne vela krat - teraz asi od zaciatku tohto roku zurila u mladsej epidemia kiahni a asi pred dvomi tyzdnami dalsie dieta co mi na dvore povedalo ze ma kiahne a zatial nic😂😂 co uz ked na sto raz dolapi tak budeme musiet prezit. Ak do 11r neprejdu kiahnami tak davam ockovat

mirkatb
5. jún 2016

keďže ovčie kiahne sú infekčné 3-4 dni pred objavením sa vyrážok, mohli sa nakaziť. Inkubačná doba 2-3 týždne, takže ostáva už len počkať...

simsalabim
5. jún 2016

Moja starsia kiahne opakovane nedostala, hoci bola s infekcnymi detmi v kontakte. Kiahne dostala az o niekolko rokov...ale v podobnej situacii, po kontakte s infekcnym dietatom. Zalezi na momentalnej imunite.

janickacrazy
6. jún 2016

moj najstarší syn dostal kiahne až ako 15ročný a dovtedy sa veľakrát stretol s infekčnými deťmi či už v školke alebo inde, no proste asi mal silnú imunitu alebo čo, proste možu to dostať, nemusia, ťažko povedať