Dostali vaše deti ovčie kiahne po stretnutí s nakazeným dieťaťom v inkubačnej dobe?
Dietatu, s ktorym sa moje deti hrali, sa vytvorili prve pupaciky 4 hodiny po stretnuti 😒
Dieťa je infekčné uz par dni pred vyhodenim vyrazok..mne štyri deti chytili všetci jeden od druheho
Tak moja nedostala a hrali sa spolu den pred vysypom....uz ti ostava len cakat...inkubacna je 21 dni...
Mozno dostanu a mozno nie. Moja dcera bola uz 2x v priamom kontakte s kiahnovym dietatom a nedostala.
Dieťa je infekčné už zo dva dni pred výsypom. Takže si počkaj 14 - 21 dní na výsledok. Väčšina detí je vnímavá na herpes vírus, takže je pomerne vysoká pravdepodobnosť, že to Tvoje deti dostanú.
moja dcera sa hrala cely den s bratrancami a na druhy den sa jej vyhodili kiahne, a ani jeden bratranec ich nedostal..... mozno ani Tvoje nedostanu, ale samozrejme mozu.... a ani v skolke v jej triede vsetci nedostali....
Mam jedno dieta co je ockovane polovicnou davkou proti kiahnam a druhe ani tou s ovcimi kiahnami alebo teda detmi ktore inkubovali kiahne boli v styku uz nespocetne vela krat - teraz asi od zaciatku tohto roku zurila u mladsej epidemia kiahni a asi pred dvomi tyzdnami dalsie dieta co mi na dvore povedalo ze ma kiahne a zatial nic😂😂 co uz ked na sto raz dolapi tak budeme musiet prezit. Ak do 11r neprejdu kiahnami tak davam ockovat
keďže ovčie kiahne sú infekčné 3-4 dni pred objavením sa vyrážok, mohli sa nakaziť. Inkubačná doba 2-3 týždne, takže ostáva už len počkať...
Moja starsia kiahne opakovane nedostala, hoci bola s infekcnymi detmi v kontakte. Kiahne dostala az o niekolko rokov...ale v podobnej situacii, po kontakte s infekcnym dietatom. Zalezi na momentalnej imunite.
moj najstarší syn dostal kiahne až ako 15ročný a dovtedy sa veľakrát stretol s infekčnými deťmi či už v školke alebo inde, no proste asi mal silnú imunitu alebo čo, proste možu to dostať, nemusia, ťažko povedať

Jasne mohli tvoje deti dostať, už len čakať..