icon

Dovolenka a ovčie kiahne

mon_mon
30. máj 2023

Ahojte, 30.6. odlietame na dovolenku a už sú prvé prípady ovčích kiahní, v škôlke, kde chodí synček.... Rozmýšľam, že ho už odhlasim do škôlky.... riešite ešte toto niekto?

Strana
z2
patka06
30. máj 2023

Ak majú v škôlke kiahne, už s nimi zrejme do kontaktu prišiel a mimo toho infikovať sa môže kdekoľvek, nevidím zmysel v odhlásení zo škôlky.

slniecko66
30. máj 2023

@mon_mon ak mas sancu si nechat dieta doma tak by som nechala 🙂
Aj u nas bol vyskyt a mala ich nedostala..

hradnapani
30. máj 2023

ak na tu dovolenku velmi chces ist a mozes ho nechat doma, tak nechaj. Ak sa teraz infikoval, este sa stihne pekne preliecit.

mircalla
30. máj 2023

Ked su v skolke kiahne, neriesim. Ale kiahne pred dovolenkou , to je daco ine. Ano, ak je to mozne, nechala by som doma.

@hradnapani Nuz jedine ak ma dalsich rodinnych prislusnikov, ktorych moze nakazit, to je potom nekonecna spirala

deginko
30. máj 2023

No ja by som to určite neriskovala pred dovolenkou...kiahne môže dostať aj nemusí,ak máš moznost urcite odhlas...ak s nimi už bol v kontakte,tak o 2 týždne sa prejavia... každopádne ja by som nechala doma....u nás v škôlke boli kiahne dva mesiace a mojadcera ich dostala úplne ako posledná zo všetkých detí,akurát včera nastúpila do škôlky

peja65
30. máj 2023

Ak máte možnosť nechať si dieťatko doma tak si nechajte. Ja som minulý rok stresovala tak,že mi to zobralo 10 rokov života. Dovolenka v Turecku zaplatená,vybavovala som všetko pre našu rodinu aj kamarátov. Dcérka chodila do školky prvé dva týždne,počas ktorých ale ochorela. Ako bola doma zistila som že v škôlke boli kiahne. Tri týždne do odletu som ju pozorovala ako šibnutá. Inkubačná doba 21 dní. Deň pred odletom bol posledný deň inkubačnej doby,balila som nás o 10 večer v strese,či odletíme. Nakoniec kiahne nedostala,ale už som sa zaprisahala že budeme chodiť last minute 🙂

alana1
30. máj 2023

no my to iste, 18 juna dovolenka a minuly tyzden mali v triede kiahne...tak cakam co sa z toho vykluje...nic ine mi neostava

eeffka
30. máj 2023

Hlavne si dievcata poistite storno dovolenky

mon_mon
autor
30. máj 2023

Ďakujem Vám za rady 🙃

maris5
30. máj 2023

@mon_mon ak mas moznost nechaj si ho doma. Inkubacna doma cca 2 tyzdne, 2 tyzdne na vyliecenie. Ak by to uz chytil este sa stoha vyliecit.

bucko555
30. máj 2023

Moja malá pred tromi týždňami tak som rada že je to zanami ....by ma porazilo keby dôjdem o dovolenku

amonet
30. máj 2023

este ho stale stihas dat ockovat

anavixy
30. máj 2023

@amonet presne 🙃

terina25
30. máj 2023

@amonet 🤦‍♀️

terina25
Autor odpoveď zmazal
amonet
30. máj 2023

@terina25 ano? ockovanie dve davky a nemusis riesit kiahne a rusenie dovoleniek🤷‍♀️ moja ma davno ockovanie

mirkava
30. máj 2023

@amonet viem ze sa ockuju deti ktoré idú už do dospelého veku a neprekonali ovcie kiahne. Myslíš že to funguje, aj keď by už prišli do kontaktu?

amonet
30. máj 2023

@mirkava ano dokonca je tam odporucanie od pediatrov do kolko dni od kontaktu. a ockovat sa moze od roka. deti to chrani aj pred pasovym oparom

anavixy
30. máj 2023

@mirkava ano ked sa zaockuje do troch dni od kontaktu, tak by dieta ani nemalo dostat kiahne, alebo by malo mat velmi mierny priebeh. Dnes uz pomerne bezne sa ockuju aj male deti a v niektorych statoch aj plošne.

mirkava
30. máj 2023

@amonet tak to je celkom super, môj syn teraz prekonal v 9tich rokoch. Tiež som uvažovala nad očkovaním. No už netreba, ale celkom odporúčam dospelakom kt. neprekonali. Brat mal v 35ke a bol to des.

amonet
30. máj 2023

@mirkava moja 3 rocna uz ockovanie ma. kiahne su celkom zahul na imunitu a mne sa proste nechcelo riesit vsetky tie blbiny okolo, svrbenie,nesmies na slnko, oslavena imunita skor dostane dalsie choroby. dokonca nasa dostala chorobu ruky nohy usta tyzden po prvej davke a mala par vyrazok iba. cize to celkom zmiernilo aj dalsi herpeticky vyrus

anjelicek26
30. máj 2023

Moje deti su vsetky ockovane.. v kontakte boli,nedostali to...sla by som tymto smerom...

terina25
Autor odpoveď zmazal
terina25
30. máj 2023

@amonet skoda ze sa neda ockovat aj proti nespravnej gramatike...

greeetas
30. máj 2023

@terina25 dosli argumenty?

terina25
30. máj 2023

@greeetas nie..skor nemam slov na vsetky tie ockovania.

greeetas
30. máj 2023

@terina25 tak ked nemas slov- nekomentuj, neockuj, nestaraj sa

terina25
30. máj 2023

@greeetas ja som nekomentovala, ak si si nevsimla. Dala som smajlika. A za dalsie, komentujem tak ako ty. Toto je diskusne forum , ak si si nevsimla.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
marca12
30. máj 2023

Ak mas moznost ho nechat doma,tak by som ho nechala. Za 2-3 tyzdne sa kiahne prejavia a zhruba 2 tyzdne trva vyliecenie podla toho ako velmi sa vysype.

Strana
z2