Dovolenka a ovčie kiahne
Ahojte, 30.6. odlietame na dovolenku a už sú prvé prípady ovčích kiahní, v škôlke, kde chodí synček.... Rozmýšľam, že ho už odhlasim do škôlky.... riešite ešte toto niekto?
@mon_mon ak mas sancu si nechat dieta doma tak by som nechala 🙂
Aj u nas bol vyskyt a mala ich nedostala..
ak na tu dovolenku velmi chces ist a mozes ho nechat doma, tak nechaj. Ak sa teraz infikoval, este sa stihne pekne preliecit.
Ked su v skolke kiahne, neriesim. Ale kiahne pred dovolenkou , to je daco ine. Ano, ak je to mozne, nechala by som doma.
@hradnapani Nuz jedine ak ma dalsich rodinnych prislusnikov, ktorych moze nakazit, to je potom nekonecna spirala
No ja by som to určite neriskovala pred dovolenkou...kiahne môže dostať aj nemusí,ak máš moznost urcite odhlas...ak s nimi už bol v kontakte,tak o 2 týždne sa prejavia... každopádne ja by som nechala doma....u nás v škôlke boli kiahne dva mesiace a mojadcera ich dostala úplne ako posledná zo všetkých detí,akurát včera nastúpila do škôlky
Ak máte možnosť nechať si dieťatko doma tak si nechajte. Ja som minulý rok stresovala tak,že mi to zobralo 10 rokov života. Dovolenka v Turecku zaplatená,vybavovala som všetko pre našu rodinu aj kamarátov. Dcérka chodila do školky prvé dva týždne,počas ktorých ale ochorela. Ako bola doma zistila som že v škôlke boli kiahne. Tri týždne do odletu som ju pozorovala ako šibnutá. Inkubačná doba 21 dní. Deň pred odletom bol posledný deň inkubačnej doby,balila som nás o 10 večer v strese,či odletíme. Nakoniec kiahne nedostala,ale už som sa zaprisahala že budeme chodiť last minute 🙂
no my to iste, 18 juna dovolenka a minuly tyzden mali v triede kiahne...tak cakam co sa z toho vykluje...nic ine mi neostava
Hlavne si dievcata poistite storno dovolenky
Ďakujem Vám za rady 🙃
Moja malá pred tromi týždňami tak som rada že je to zanami ....by ma porazilo keby dôjdem o dovolenku
este ho stale stihas dat ockovat
@mirkava moja 3 rocna uz ockovanie ma. kiahne su celkom zahul na imunitu a mne sa proste nechcelo riesit vsetky tie blbiny okolo, svrbenie,nesmies na slnko, oslavena imunita skor dostane dalsie choroby. dokonca nasa dostala chorobu ruky nohy usta tyzden po prvej davke a mala par vyrazok iba. cize to celkom zmiernilo aj dalsi herpeticky vyrus
Moje deti su vsetky ockovane.. v kontakte boli,nedostali to...sla by som tymto smerom...
Ak mas moznost ho nechat doma,tak by som ho nechala. Za 2-3 tyzdne sa kiahne prejavia a zhruba 2 tyzdne trva vyliecenie podla toho ako velmi sa vysype.

Ak majú v škôlke kiahne, už s nimi zrejme do kontaktu prišiel a mimo toho infikovať sa môže kdekoľvek, nevidím zmysel v odhlásení zo škôlky.