Dovolenka a ovčie kiahne
Ahojte, 30.6. odlietame na dovolenku a už sú prvé prípady ovčích kiahní, v škôlke, kde chodí synček.... Rozmýšľam, že ho už odhlasim do škôlky.... riešite ešte toto niekto?
@mirkava Očkovanie by malo fungovať aj keď bude vykonané krátko po kontakte s chorobu. Baby, pred časom som tu mala diskusiu o kiahňach a s niekoľkými ženami, čo žijú v krajinách, kde sa proti o.kiahňam očkujú plošne už malé deti, sme sa zhodli, že z okolia nevieme, čo to kiahne sú. Nemali sme v škôlkach ani v okolí jediné nakazené dieťa, naše deti sa nemusia pasovať s nepríjemnou chorobou ani teraz ani v dospelosti (pásový opar) a ani nemusíme stresovať, že namiesto dovolenky ostaneme v karanténe.
Sestra s rodinou mali minulý rok kúpenú dovolenku do Grécka. Najprv neterka dostala kiahne a po nej aj synovec. Tak dovolenku stornovali poisťovňa im peniaze vrátila. Ak máš možnosť dieťa by som nechala radšej doma.
@mon_mon vsak ho daj zaockovat 🤷🏼♀️
@ajka10000 vsak ano poistenie na toto plati, ale vyhodit kopu penazi za cestovne poistenie tiez nie je zas tak malo a hlavne clovek prijde o rodinnu dovolenku, na ktoru sa vsetci tesili... nam napriek poisteniu strhli kadejake poplatky ked chalani ochoreli a pod ciarou to bolo asi 20% sumy menej, ako sme platili, to co nam vratili....a tych vybavovaciek...
@annm81 odkedy sa ockuje na osypky, tak zeny nevedia, co osypky su... rovnako ako ruzienka ci mumps...lebo to funguje... u nas v nemecku sa plosne ockuje na kiahne a nasa pediatricka minule vravela, ze vyse 12 rokov kiahne nevidela...tak to asi hovori za vsetko pri tolkych detoch, co k nej chodi... ja nevidim jediny dovod mat chorobu, proti ktorej existuje ockovanie... hlavne po tom, co tu mamicka pisala, ako mali tazky priebeh kiahni a zapal mozgu ako "bonus" a dieta sa uci nanovo chodit, rozpravat a motoriku... ano jedno z par tisic, ale nie jedine... 4% deti s kiahnami koncia na infekcnom v nemocnici...
@anjelicek26 Vyhodiť kopu peňazí za poistenie? Môj názor je keď má človek na kúpi dovolenky mal by mať aj na cestovné poistenie. NIKDY NEVIEŠ čo SA STANE!!! My sme kupovali dovolenku 4 dni pred odletom a 2 dni pred ním mi zomrel strýko.
@ajka10000 - pisem HLAVNE prijst o rodinnu dovolenku, na ktoru sa vsetci tesili... nejde o to mat poistenie, ale o to, ze napriek plneniu poistenia ti strhnu stale hodne vela penazi, ak ide o tie storna pod dva tyzdne pred odletom... u nas to bolo tisic eur dole zo sumy dovolenky, takze o tom, ze by sme napriek poisteniu "neboli v strate" sa hovorit nedalo...
No my riesime to iste, sice mame dovolenku az zaciatkom jula ale to sa este bude sirit. Cize rozmyslam, ze zajtra pojdeme dat obe deti zaockovat. Slak by ma trafil keby nam prepadla dovolenka.
u nas to iste, syn bol v kontakte s kiahnami v skolke 30.5, odvtedy som ho nedala,lebo 21.6 letime na dovolenku. Mame poistenie storna,ale to vieme uplatnit,len ak realne aj kiahne schyta,avsak ak ich do odletu nedostane,dovolenku nam nestornuju kvoli tomu,ze bol v kontakte s kiahnami a nema zatil prejavy. Modlim sa,aby dostal este bud pred dovolenkou a stihli sme stornovat,alebo nech ich nedostane vobec….bojim sa,aby sa to neprejavilo neskor ako 21 dni od kontaktu,lebo to uz budeme na dovolenke
@peja65 Ahoj, môžem troška mimo kiahní? 🙂 Chystáme sa do Turecka (budeme brať last minute, ponúk je snáď milión). Prosím ťa, čo sa týka Turecka, zvládli ste to bez žalúdočných problémov? My sme už v Turecku boli, no to sme ešte nemali dieťa a pri malej sa trocha obávam. Budem vďačná za akýkoľvek tip, čo sa týka dovolenky v Turecku s dietatom 🙂
@mima172 my sme boli minuly rok v Turecku- Sueno hotel Side a strava bola neskutocna. Syn mal 4 roky,vobec som nemala ziadne obavy. Ale cenovo siel velmi hore,minuly rok sme chytili last minute cez alviu. Syn ku koncu dovolenky ochorel, nie kvoli strave a skoncili sme na klinike,kde je perfektna starostlivost. Syn mal skoro 40 tky teploty a na druhy den sme mali letiet domov. Dali ho tam dokopy a mohli sme odletiet. Ak pojdeme zasa do Turecka,sla by som niekde pobliz,kde by som mala istotu co sa tyka takej skvelej zdravotnej starostlivosti. Pozrite si aj recenzie na tu kliniku,pracuje tam slovenska sestricka Majka.
@ifka888 Ďakujem. Tohoto (choroby) sa troška obávam. Predsalen klíma, z bazéna do mora atď. Mam pred tým veru rešpekt. No celý život sa snáď nebudeme báť. Malá má 3 roky a sme sa konečne odhodlali skúsiť aj leteckú dovolenku. My sme boli v Turecku naposledy v roku 2019, v hoti Palm wings Ephesus. Úžasné niečo, no tento rok by sme to finančne nedali, veri tie ceny narástli aj tam.
@mima172 skuste fakt last minute nejaky a v blizkosti tej oblasti,kde je aj ta klinika,co som vam poslala. Ja som mala velky strach,ked syn ochorel, ale ked som videla proste kolko slovakov tam je,deticky napr prehriate zo slnka atd..pekne sa o kazde jedno starali. Hlavne si dajte poistku v cestovke, my sme nic ani neplatili na klinike,vsetko riesila poistovna. Lekar prisiel po nas autom na hotel a asi 40 min sme sli do tej kliniky,naspat nas tiez odviezli,ale uz sanitkou.
Tak ako pisete, vsade je klima. Mne to velmi vadilo hlavne v restikach. Ale ak by sme mali zit v strachu,nechodime nikde.

@terina25 no ja mám dosť slov na očkovania. Napr že zachraňujú životy. A niekedy aj dovolenky 😉