Dusivý kašeľ u 3,5-ročného chlapca

patricka
11. okt 2023

Prosím vas ako mu môžem pomôcť, hrdlo ho neboli, pravdepodobne mu zatekaju sople...dusi ho veľmi. Dr mi povedala ze dithiaden a to je všetko. 🤦‍♀️ dávam mu zodac, inhaluje Vincentku

ariannazara
11. okt 2023

Inhalovat by som nedávala, môj keď inhaluje tak kasle. Ma suchy kasel? Tak mu daj stoptussin ak vlhky tak solmucol na vykasliavanie. A k tomu vitamíny C a D. Odsavat sople keď nevie vyfukat do nosu sprej.

hannah88
11. okt 2023

Trápili sme sa od septembra do júla s dusivým kašľom po nástupe do škôlky. Každý mesiac. 100% nám pomohlo až more. Dovtedy na suchý kašeľ sinecod, lišajník islandský, inhalovanie ale len do cca 16tej, počas dňa tiež dithiaden aj na noc. Pomáhala bravčová masť na hrudník a taktiež na hrdielko. Takto sme sa trápili celý čas,nespávali v noci, potom sme odisli k moru s kašľajúcim dieťaťom a vrátili sa s úplne zdravým. No a skúste si dať skontrolovať nosnú mandľu - sme čerstvo po jej odstránení, tak uvidíme, či to pomôže.

maminkadeticiek
11. okt 2023

Inhalovat urcite ano.Neprestan robit takto rozumnu vec len zato ze z toho ine dieta kasle.Inhaluj vsak len rano a vecer,lebo to mu tie hlieny rozpusta a na noc by z toho samozrejme kaslal ked potrebuje spat.Okrem dithiadenu polku tabletky zavisi od toho vi ma suchy drazdivy kasel alebo uz vykasliava.Na suchy drazdivy par dni Stoptussin a ked zacne vykasliavat tak nejaky sirup si kup.napr.Hedelic na podporu vykasliavania.

patricka
autor
11. okt 2023

@hannah88 pri mori sme boli a nosnú mandle ma vonku

sona272
11. okt 2023

Ja s dcérkou riešim často kašeľ, nám pomáha: soľná jaskyňa , inhaluje slanú vodu, otvorím okno keď ju dusí, prípadne jej dám rýchlo mentolovú žuvačku, zapnem difuser a dám doňho eukalyptus. Natieram pľúca eukalyptom a vyklepávam.

domika225
11. okt 2023

@patricka Ja som sa vytrápila so synom s dusivým kašľom veľmi. Strašne som bola zúfalá keď celú noc pre kašľal. Teraz začína dcéra pokašliavať, ale už keď kašle veľmi tak jej dám aspoň obklad z bravčovej masti, alebo z kačacej masti. Do rána je potom vždy prejde A postupne sa jeden kašeľ premenjí na vykašliavací.

kiki68
11. okt 2023

V Rakusku su na to nejake cipky dostat, ale nam nepomahali ani tie, takze lekar rozhodol nasadit prednison. Este je aj nejaky sirup priamo so steroidmi. Len ma ine davkovanie.