icon

Dusivý kašeľ u 3-ročnej dcérky

8. feb 2023

3r dcéra má zápal priedušnice - antibiotika, sirup paxeladine. Práve sme doinhalovali yabro. Už ma v sebe fenistil. V jednom kuse kašle, nemôže zaspat. Čo mám robiť? Totálne zúfalstvo....
Aj difúzor mám š vincentkou, aj vyvýšený vankúš. Aj majoránkový čaj......
Čo ešte? Ditiaden? Alebo ešte stoptusin? Čo môžem, čo už nie?
Dakujem za všetky rady.

Strana
z2
luckaiza
8. feb 2023

nas ma tuto https://www.vasalekaren.sk/rhino-horn-junior-ko... a naucil sa ked sme boli v Národnom ústave detskej tuberkulózy a respiračných chorôb..od vtedy preplachuje ked ma upchaty nos, zacne byt nachladeny

autor
8. feb 2023

@luckaiza ďakujem veľmi pekne

zuzkaa1991
9. feb 2023

Newem ci sme mali záchvat ale kaslala naposledy das 30min v noci to bolo otvorené okno zobudila som muža nech s nou stoji pri okne a upokojuje kedze plakala.
..za ten cas som chystala calcium sirup a dithiaden nejak v tom záchvate sa mi podarilo jej dat utekala von na terasu(október bol takze nebol velmi studeny vzduch) a potom preslo ale zaspavala pri okne na mne v polosede(máme posteľ pod oknom)
Ale dajte polku dithiadenu sa mi zda ze od 2r môže pozrite si dávkovanie a nečakajte na noc. ....aka noc bola?dnes nezabudnut max do 16hod dat sirup od kaslu a inhalovat mozno to spustilo kasel ;) ja davam malej prospan sirup mne odporucil lekar pri zápale priedusnice hrudnik ma bolel a odvtedy pri vykaslavani davam malej je proti zapalu a krásne vykaslava vylucuje hlieny;)

livuska124
9. feb 2023

Autorka, ešte poradím ku odsávaniu - veľa žien odsáva deťom sople tak, že strčia odsávačku do nosa akoby "súbežne s nosom." Ale správne odsávať by sa malo tak, že odsávačka s tvárou zviera 90°uhol. Neviem, či rozumieš, ako to myslím. Musíš tú nosnú dierku akoby trochu nadvihnúť a proste smerovať odsávačku kolmo do otvoru, nie súbežne s ním.

katie253
9. feb 2023

Prvá pomoc ešte otvoriť mrazničku a dýchať chladný vzduch. Ak je napríklad vonku teplo, leto, že sa nedá...

fiafia
9. feb 2023

Ja sa vyjadrím ku chrápaniu, moja dcéra tak spávala keď mala zväčšené nosné mandle. Je to hrozne pre rodiča, tiež sme si prešli kadecim, prakticky nebol jeden mesiac aby som nemusela riešiť v lepšom prípade sopel a kašeľ 🤦

autor
9. feb 2023

Dievčatá, pošlite mi vaše adresy, nech pošlem aspoň po čokoláde!!!!❣❣❣

autor
9. feb 2023

Včera som urobila naozaj všetko, čo ste mi poradili - poriadne som vyvetrala, sprej just, tymianova masť, cibuľa,... proste všetko všetko....
Ja som sa síce zas nevyspala, ale preto, že som jej stále dávala ruku na hrudník či dýcha. Spala celú noc tichúčko. Dnes zakašľala možno 3x...
Neuveriteľná zmena od včera. Neviem, čo konkrétne jej pomohlo najviac, možno všetko spolu, to je jedno..POMOHLO!
Ja vám všetkým krásne ďakujem! A nech túto diskusiu nájdu všetky tie, čo majú rovnaký problém a nech to tiež skúsia.

autor
9. feb 2023

Verím, že tieto rady ešte niekomu pomôžu.
A sirup paxeladine jej už asi nebudem dávať, vždy sa po ňom rozkašle. Môže ju dráždiť?

autor
9. feb 2023

@livuska124 asi viem ako to myslíš. Ok skúsim

mirkaknm
9. feb 2023

@marianarem Pozor na cibulu k posteli. Ona rozpusta hlieny a ak ma dieta upchate dutiny, v noci to zacne rozlustst a dietatku to zacne este viac stekat dole hrdlom, bide viac kaslat.

mirkaknm
9. feb 2023

@aivlis18 Aj nam zabral dithiaden a potom sa kasel zmenil na velmi produktivny.

mirkaknm
9. feb 2023

Odsavacka tiez sposobuje opuch sliznice. Cim voac sa odsava, tym viac soplov.

mirkaknm
9. feb 2023

Dievcata, ja som si s dcerkou 4.5rocnou presla tym istym. Zacali nam najskor 4 dni trapenia s kaslom, najskor 2 dni produktivny, hned za tym suchy, drazdivy, 4 dni den noc vkuse kazdu sek.kaslala. Dostavala stoptussin, nepomohlo. Po 3 dnoch sme dali dithiaden. Zabral. Kasel sa ale velmi zmenil na produtivny. Teraz uz mame 9.den Erdomed. Zlepsilo sa to, avsak uz je to 3.den co mame zas iny kasel. Je to take suche drhnutie, akoby vyslovovala pri tom E. Neviem uz co robit. Zajtra ideme na vyteri. Toto drhnutie ma hlavne ked nieco zje. Dcerka je aj alergicka. Tak neviem ci sa jej zas daka nova alergia prejavuje alebo je to ina choroba :( sople uz takmer nemame, len rano trosku, ale toto drhnutie je hrozne. :( Mali ste uz take stavy, vedeli by ste poradit prosim? 🙂

marianarem
10. feb 2023

@mirkaknm Z prispevku som nadobudla dojem, ze sa jedna o suchy drazdivy kasel. Na taky som to pouzila aj ja. S vlhkym nerobim v noci nic.

Strana
z2