icon

Dva typy vyrážok

medovka14
30. jan 2018

Ahojte baby, mam na vás dve foto :( jedna je foto nôžky, to bude asi alergická reakcia na prášok? Na ten fľak na tvári mi Dr povedala, ze ide o lisaj a dala malej kyselinu mliečnu. Natieram jej to už viac ako týždeň, zajtra chcem ísť ku kožnej... No nestretla sa s tým niektora z vás? Co to môže byť?

Dva typy vyrážokDva typy vyrážokDva typy vyrážok
medovka14
autor
6. feb 2018

@babatkoo ona mi dala dake masticky na premastenie celého tela, plus čosi priamo na ložiská... A vravela ze to zmizne ale ze sa to môže objavovať znova

katrin21
6. feb 2018

@medovka14 na ake loziska???? ved nema ziadne loziska, ma len vysyp....
ak su to kortikoidy, tak to zahod...

a propos... atop. ekzem brutaaaalne svrbi.. keby to mala, tak sa ti doskriabe do krvi !!!! ach boze, to je doktorka...

medovka14
autor
6. feb 2018

@katrin21 inak to na tvári jej nechce zmiznúť, už užíva tu antibioticku masť 9ty deň, chvíľu to vyzeralo krajšie ale teraz zase rovnako ako na začiatku

marcelatje
6. feb 2018

@medovka14 takze ma na to antibioticku mast? Pisala si kyselinu mliecnu....
A davas pred mastenim dolu chrastu? Streptokok je mrcha.

medovka14
autor
6. feb 2018

@marcelatje už 9ty deň má ATB máš, chvíľu to vyzeralo ok, potom sa to vrátilo späť, má to skoro rovnaké :(

katrin21
6. feb 2018

@medovka14 aku vam dala mast? treba skusit Fucidin..
ak by to nepomohlo,/ ono treba aspon 2tyzdne urcite, inak sa to neprelieci dost/ tak chod dat z toho zobrat ster, ci to predsalen nebude nejaky druh herpetickeho virusu. lebo aj to moze byt.... ale aj tak si myslim, ze skor impetigo...
+ obcas takto vyzera infekcia streptokokom, ale skor impetigo a herpes...

katrin21
6. feb 2018

napis aku presne mast mas

medovka14
autor
6. feb 2018

@katrin21 musím pozrieť co presne, myslím že dala niečo namiešať a niečo do kúpeľa asi balneum ci tak nejako, este som nebola v lekárni

medovka14
autor
6. feb 2018

@katrin21 fucidin mame práve, ten jej dávam 2x denne

katrin21
6. feb 2018

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Herpes_...

takto vyzera herpes, je to podobne, ale ..... ak je to Impetigo, tak fucidin je OK..... dcera si to prestala po par dnoch tiez natierat a vratilo sa to, musela aspon tych 14dni, aby to uplne zmizlo... tak vydrz este.. a natieraj aspon 3x denne...

medovka14
autor
6. feb 2018

@marcelatje vidíš, to som nevedela, že sa to ma dávať dole

marcelatje
6. feb 2018

@medovka14 ta chrasta musi prec. Najskor odstranit, potom natierat.

marcelatje
6. feb 2018

@medovka14 odmoc jej to vodou, kludne aj s hypermanganom

medovka14
autor
6. feb 2018

@katrin21
@babatkoo určite pôjdem aj inej doktorke, táto na ňu len kukla z diaľky ani sa jej nedotkla

katrin21
6. feb 2018

inak , este by si mohla zohnat niekde koloidne striebro a aj tym to medzi mastou potierat.. ono likviduje streptokoka a stafylokoka ....

a tiez vnutorne kapucinka kvapky..

katrin21
6. feb 2018

@medovka14 to vsetky kozne tak.. :D inu som zatial nestretla... :D asi profi deformacia, aby sa nenakazili

katrin21
6. feb 2018

Cieľom je v prvom rade zastaviť šírenie infekcie, infekciu zlikvidovať, zmierniť príznaky a urýchliť hojenie kože. Pri miernejšej infekcii stačí časté čistenie rán bakteriálnym mydlom, prípadne, nasadenie antibiotických mastí, ktoré sa aplikujú na postihnuté miesta kože opakovane v priebehu dňa. Predtým je však ideálne odstrániť chrasty a strupy. Zmäkčovať ich teplými obkladmi, riedeným roztokom hypermangánu alebo repíkom a odstraňovať ich opatrne teplým rastlinným olejom, a to viackrát za deň. Dobré je používať i prípravky s kyselinou salicylovou, ktorá je účinným keratolytikom (je schopná odstrániť rohovú vrstvu). Pri zanedbanom impetigu s hrubými chrastami nanášať na postihnuté miesta bohatú vrstvu predpísanej masti.

Prevencia impetiga
Dodržiavať základné hygienické návyky najmä v detských kolektívoch materských škôl.

U dospelých i u detí si nepožičiavať uteráky, oblečenie ani ďalšie predmety osobnej hygieny – napr. žiletky.
Pokiaľ je člen kolektívu infikovaný, po každom umytí použiť nový uterák a po každom dotyku s chorou kožou si dobre umyť ruky.

Používať antibakteriálne mydlo.

medovka14
autor
6. feb 2018

@marcelatje dik za radu, urobím to tak 🙂 kyselinu mliečnu jej dala úplne na začiatku pediatricka, lebo to bol len ryžový fľak, týždeň dozadu som bola zase keďže sa to zhoršilo, vtedy povedala ze impetigo a dala ten fucidin...

medovka14
autor
6. feb 2018

@katrin21 no ako to čítam, tak čovek aby si sám všetko naštudoval, keď Dr nič nepovie :(

katrin21
6. feb 2018

@medovka14 ano, je to tak...
bohuzial

babatkoo
6. feb 2018

@medovka14 ano zmizne to po 8 tyzdnoch. Ale moze sa vratit. Moj syn ma teraz dozvuky co sa mu znova spravil vysyp po prechladnuti. Staci ze sa oslabi imunita a apec sa zas objavi. Je to ako s herpesom.

medovka14
autor
6. feb 2018

@babatkoo pozerala som si foto toho atipickeho ekzému, tak je to úplne iné... Nechápem to, či tá Dr nevidí?

medovka14
autor
19. feb 2018

Baby, to impetigo sa ako dlho hojí? Vidím trochu zlepšenie, ale stále to ma :(

marcelatje
19. feb 2018

@medovka14 tak tyzden - 10 dni cca 🤔

medovka14
autor
19. feb 2018

@marcelatje krpka to ma už tretí týždeň, no nič, skočím k tej druhej kožnej, že či mi povie... Tie ostatne vyrážky už takmer vymyzli, má tak také suché miesta po nich, tam kremujem ešte 🙂

katrin21
19. feb 2018

@marcelatje do 10 dni by malo byt...nech ti zmeni masticku a spravi ster...

medovka14
autor
19. feb 2018

@katrin21 skúsim sa spýtať najprv pediatricky, tú mam za rohom

marcelatje
19. feb 2018

@katrin21 dakujem, my uz mame rok po 😁😁😁😁

katrin21
19. feb 2018

@katrin21 jezis, prepac, ja som ta len zle oznacila, to malo byt autorke ,. blby mobil

katrin21
19. feb 2018

@marcelatje no vidis, ako mi sibe? zas som pre zmenu oznacila seba.. pomoc !!