Dva typy vyrážok
Ahojte baby, mam na vás dve foto :( jedna je foto nôžky, to bude asi alergická reakcia na prášok? Na ten fľak na tvári mi Dr povedala, ze ide o lisaj a dala malej kyselinu mliečnu. Natieram jej to už viac ako týždeň, zajtra chcem ísť ku kožnej... No nestretla sa s tým niektora z vás? Co to môže byť?

@medovka14 takze ma na to antibioticku mast? Pisala si kyselinu mliecnu....
A davas pred mastenim dolu chrastu? Streptokok je mrcha.
@marcelatje už 9ty deň má ATB máš, chvíľu to vyzeralo ok, potom sa to vrátilo späť, má to skoro rovnaké :(
@medovka14 aku vam dala mast? treba skusit Fucidin..
ak by to nepomohlo,/ ono treba aspon 2tyzdne urcite, inak sa to neprelieci dost/ tak chod dat z toho zobrat ster, ci to predsalen nebude nejaky druh herpetickeho virusu. lebo aj to moze byt.... ale aj tak si myslim, ze skor impetigo...
+ obcas takto vyzera infekcia streptokokom, ale skor impetigo a herpes...
napis aku presne mast mas
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Herpes_...
takto vyzera herpes, je to podobne, ale ..... ak je to Impetigo, tak fucidin je OK..... dcera si to prestala po par dnoch tiez natierat a vratilo sa to, musela aspon tych 14dni, aby to uplne zmizlo... tak vydrz este.. a natieraj aspon 3x denne...
@marcelatje vidíš, to som nevedela, že sa to ma dávať dole
@medovka14 ta chrasta musi prec. Najskor odstranit, potom natierat.
@medovka14 odmoc jej to vodou, kludne aj s hypermanganom
inak , este by si mohla zohnat niekde koloidne striebro a aj tym to medzi mastou potierat.. ono likviduje streptokoka a stafylokoka ....
a tiez vnutorne kapucinka kvapky..
Cieľom je v prvom rade zastaviť šírenie infekcie, infekciu zlikvidovať, zmierniť príznaky a urýchliť hojenie kože. Pri miernejšej infekcii stačí časté čistenie rán bakteriálnym mydlom, prípadne, nasadenie antibiotických mastí, ktoré sa aplikujú na postihnuté miesta kože opakovane v priebehu dňa. Predtým je však ideálne odstrániť chrasty a strupy. Zmäkčovať ich teplými obkladmi, riedeným roztokom hypermangánu alebo repíkom a odstraňovať ich opatrne teplým rastlinným olejom, a to viackrát za deň. Dobré je používať i prípravky s kyselinou salicylovou, ktorá je účinným keratolytikom (je schopná odstrániť rohovú vrstvu). Pri zanedbanom impetigu s hrubými chrastami nanášať na postihnuté miesta bohatú vrstvu predpísanej masti.
Prevencia impetiga
Dodržiavať základné hygienické návyky najmä v detských kolektívoch materských škôl.
U dospelých i u detí si nepožičiavať uteráky, oblečenie ani ďalšie predmety osobnej hygieny – napr. žiletky.
Pokiaľ je člen kolektívu infikovaný, po každom umytí použiť nový uterák a po každom dotyku s chorou kožou si dobre umyť ruky.
Používať antibakteriálne mydlo.
@marcelatje dik za radu, urobím to tak 🙂 kyselinu mliečnu jej dala úplne na začiatku pediatricka, lebo to bol len ryžový fľak, týždeň dozadu som bola zase keďže sa to zhoršilo, vtedy povedala ze impetigo a dala ten fucidin...
Baby, to impetigo sa ako dlho hojí? Vidím trochu zlepšenie, ale stále to ma :(
@medovka14 tak tyzden - 10 dni cca 🤔
@marcelatje krpka to ma už tretí týždeň, no nič, skočím k tej druhej kožnej, že či mi povie... Tie ostatne vyrážky už takmer vymyzli, má tak také suché miesta po nich, tam kremujem ešte 🙂
@marcelatje do 10 dni by malo byt...nech ti zmeni masticku a spravi ster...
@katrin21 dakujem, my uz mame rok po 😁😁😁😁
@marcelatje no vidis, ako mi sibe? zas som pre zmenu oznacila seba.. pomoc !!

@babatkoo ona mi dala dake masticky na premastenie celého tela, plus čosi priamo na ložiská... A vravela ze to zmizne ale ze sa to môže objavovať znova