Dvojročná dcérka trpí zápchou
Dobrý deň, veľmi pekne prosím o rady, tipy ako mojej dcerke pomôcť.
Moja dcérka ma 2 roky a trpí strašnou zapchou ktora trva uz vyše pol roka... Skúšali sme už vseliake lieky... Vlákninu upravili sme jej aj jedalnicek len stale ju zapeka nekaka mi aj tyzden v kuse.... A ked kaka tak len na prehanadle esylax aj to strašne place krici... 😪😪😥😥Je mi až do plaču už sa nemôžem pozerať na to ako mi trpí... 😪😥 Probiotika vsetky sme vyskusali Duphalax.... Tiež.. Teraz mame Lactulosu a enerinu nam dala doktorka prosim pomôžte
Inak za nas mozem povedat,ze rok sme bojovali o testy na alergie a nedockali sme sa. Ze to nema u malych deti vyznam robit take testy, ze z toho vyrastie a tak dalej.
Ahoj, my sa trápime v podstate od malého babatka a skončilo to až teraz, v 4 rokoch. Teda nie úplne skončilo ale už sa netrápi a kaka krasne mäkkým každý deň. Jedine čo pomohlo bol macrogol v sackoch, existuje aj dulcosoft to je to iste len vo forme sirupu. Je to lepšie ako dufalak aj lactulosa (všetky sme odskusali). My sme aj boli na gastre a sone, tam je všetko v poriadku a práve na tom gastre nám odporučili tento dulcosoft/ macrogol. Môže sa to užívať od dvoch rokov. Inak dbaj na tie tekutiny, môjmu kázali za deň vypiť viac ako liter. Najlepšie čistej vlažnej vody
@pribinak to ano, to mate padne komenty. V tomto zmysle,ze ju budu testovat. Ale v zmysle, ze gastro termin bude mat o mesiac, testy na alergie o dalsi mesiac, tak to by som sla do diety. Ale hovorim za seba a moje dieta. Samozrejme,kazdy sa rozhoduje sam ze seba a svoje dieta a na zaklade svojho pocitu.
@ladyvi viem treba jest lepok aj napriek tomu ze ma zapchy alebo ine tazkosti zial moja dcerka od 5mes do 2r a 4mes v kuse kazdy den vracala z jedla,zapchy bolo zoho vela dalsie priznaky a aj napriek tomu musela jest lepok doktory neboli schopne zistit dovod.Dcerka bola pokusny kralik na vsetko vysadit kvapky nasadit ine,vysadit kravske mlieko nasadit umele,to je na dlho.Potom som si povedala uz dost zmenila lekara a lekara posunula aby dali testy ine musi nieco dcerke byt musela vkuse jest lepok a aj po odobrati krvi musela jest pretoze krv moze a nemusi ukazat.U nas ukazalo najvyzsie hodnoty a este stale sme museli dalej jest lepok a tak bola biopsia na vysledky sne cakali a este jedli lepok a potom po biopsii stanovena prisna dieta

@janulik270 ale v tomto mas zasa ty pravdu, ze pred testami na alergie a intolerancie sa neodporuca vysadzat z beznych jedal ziadne zlozky.