Dvojročné dieťa sa v noci škrabe iba na nožičkách

olinecka53
19. júl 2022

Ahojte nestretli ste sa s tým niekto ?

Malý sa nám iba v noci škriabe na nožičkách , má 2 roky
Používali sme už aj mastičky , fenistil ,vysadili mlieko a pod .

Sme objednaný k alergologovi , ale až za mesiac 😢.Ak mu môžem pomôcť aby sa tak netrápil v noci budem rada keď mi niečo poradíte

Ďakujem

cibinka18
19. júl 2022

detsky lekar moze tiez nieco predpisat, kym alergolog zisti, co to je, moj ma len suchu pokozku, skrabe sa, obcas ma drobne suche miesto cervene, nie az tak ako tvoje dietatko, detska mu predpisala Excipial lipolotio, je aj volne dostupne

karhu
19. júl 2022

nedavno sme toto riesili u kozneho - excipial nam teraz na toto zakazali, dali nam lipobase, schvalili tiez obycajnu modru indulonu, ziadne ovocie obsahujuce semiacka(jahody, maliny a pod.), ziadny pel - bilinkove caje, maste, trava/luky (ak uz pobyt na tychto miestach, tak v dlhom rukave, nohavici)..nedavame ani citrusy, mlieka minimum, do kupela pouzivat oilatum, alebo ziadne mydlo..prat v prasku pre alergikov a i tak davam vsetko extra preplachnut..samozrejme nosime len 100% bavlnu a to bez stitkov, zipsov, cohokolvek co by mohlo podrazdit pokozku..
no a ked je stav akutny, tak kvapky Fenistil alebo roztok Aerius, ale vyssie davky ako nam nakazala pediatricka

anjelok
19. júl 2022

Vyzera to na atopicky ekzem, treba ist aj koznemu, predpise, poradi maste. Mydlo pouzivat len pre atopikov, my mame biodermu atoderm. A kremovat min. 2x denne. Kym nepojdete k dr, tak v lekarni poradia kremy, prip. zarobia na premastenie krem s kys.mliecnou, to aj bez predpisu. A na loziska zatial nieco s ichtyolom, to mu upokoji. Okrem toho oralne lieky na alergiu, zatial moze tie fenistil kvapky, ak mate, to mu urcite davajte.

anjelok
19. júl 2022

A priprav sa na to, ze to len tak nezmizne. Mojmu sa to objavilo okolo 3 rokov, vzdy ked bol chory, po chorobe to zmizlo, stacila modra indulona, prip. ichtyolova mast na loziska. Po korone na jar mu to uz nezmizlo. Ked to ma moc zle, tak davame kortikoid, ale hned ako vysadime, ma to opat. Dcera z ekzemu vyrastla, takze nadej je, ze vekom sa to zlepsi. A na sladke treba davat pozor. Paradoxne mojmu alergologicka nezistila ziadnu alergiu.
A ako bolo spominane vyssie, periem stale v lovele.

asocial
19. júl 2022

@olinecka53 ako ti uz pisali, je to beh na dlhe trate, u nas zatial neuspesny, velmi neuspesny. zacalo to as v 6. mesiacoch po celom tele, teraz len viacmenej na nohach za kolenami. Ale nie je to pekne, je to skarede, chrastave, mokvave. Ziadne dermatologicke experimenty nepomohli. Ani alergologicke. NIC. U nas je to nonstop, 365 dni v roku. Nepomohli ani prasky pre babtka, nic.

beronsche
19. júl 2022

mne to pride ako kvasinka.. Skus eliminacnu dietu, vysadit mliecne vyrobky, bezne alergeny, obmedzit cukry, vylucit priemyselne procesovane potraviny plne e-cok. Kozu premastit naslahanym bambuckym maslom a na zacervenane oblasti sudokrem. Na noc daj fenistil, nech sa drobec vyspi..
Hlavne neodporucam ist do kortikoidov, tie primarny problem nijako nevyriesia..

Skus pozriet tu:
https://verazikova.cz/
Tato zena mam velmi pomohla...
Alebo na ceskom modrom koniku je skupina Poradna pre atopicky ekzem, tam najdes tiez vela dobrych rad.

Drzim palce, ako uz bolo spomenute, toto je beh na dlhu trat, ale zvladnut sa to urcite da a aj bez liekov! Vlastna skusenost.. 🙂

olinecka53
autor
19. júl 2022

@cibinka18 ďakujem ❤️

olinecka53
autor
19. júl 2022

Ďakujem všetkým ❤️