Ako zlepšiť spánok dvojročného dieťaťa?
Ahojte, mate aj vy detičky nespáčov? Moja malá ma 2 roky aj 2 mesiace a spí v noci iba 8 hodin. Z tých 8 hodín je obcas aj hore, aj mlieko vypýta, ja som taka unavena kedy to skončí? Cez den spí 1,5 az 2 hodiny. Ja som sa s týmto este u nikoho nestretla.
@luciaruz moja ma sice uz skoro 3,5 roka, ale od 2 rokov mi nechcela cez den vobec spat. 🫣 Zobudila sa o osmej rano a tahala do siedmej- osmej vecera. Teraz chodi do skolky, vstava 6:40, v skolke sa vyspi a potom je hore do 22:00-23:00, takze ani to nie je vyhra. Radsej nech cez den nespi, ale ide v noci skorej spat 🫣🫣
Odkedy nekojim nebudí sa aspoň v noci. Ale cez deň spí max 1,5 hodiny aj to skôr výnimočne. Najčastejšie spí hodinu. Niektoré dni dá polhodinu a má dosť. Zaspáva okolo 20 a spí do 6.
Hmmm tiez mam doma dokaz, ze niektore deti spanku neptorebuju vela 🙈🙈🙈
@luciaruz dvojročné dieťa naozaj nepotrebuje v noci mlieko. Keď ho zrušíte mohlo by sa to upraviť. Má dva roky takže zlý spánok môže mať súvis s vývojom mozgu. Ako zaspáva na nočný spánok? Skúste ten denný spánok len max hoďku.
@luciaruz Že iba 8 hodín v noci 🙈 O tom čo píšeš maminky ozajstných nespáčov a detí s otočným režimom len môžu snívať.
Ak kojiš nebrala by som mu to mlieko v noci, nie je to hlad ale potrebuje upokojenie.
@luciaruz Moj sice spal celu noc, cxa 21-7, ale zas cez den ak spal hodinu, bolo vela, lebo od 18.mesiaca zacal vynechavat spanok a v tom veku uz spal cez den len 3-4 x do ttyzdna a postupne coraz menej a ja do toho 2.dietstko kolikove, cize aj v noci sme casto boli hore 1-2hodiny a malokedy sa podarilo zladit spanok tych dvoch cez den.
Môj ma 2 roky
A vstáva 5-5:30 bez ohľadu ci ide spať o 19,20,21h
Takže sa snažím dávať skôr spat🙂
A áno v noci len vodu a prestane sa budiť

Zrus to mlieko v noci, vobec ho nepotrebuje. A prestane ho pytat a minimalne budit sa kvoli tomuto - ked bude vediet, ze nedostane, lebo sa neda 🙂
Mam doma jej rovesnika, mlieko nepije uz rok, nieto este v noci mu davat.... Vysvetlila by som ze v noci sa uz neda (z akehokolvek dovodu).