icon

Dvojročný syn vracia

hartosek
12. aug 2016

Ahojte maminky prosím o radu môj 2rocny synator sa ráno zobudil a začal vraciat ale len sliny aj keď sa mu grgne ho napne a potom zas.....mám mu dať 1/4deganu alebo počkať ako to bude ďalej...dakujem

jana_eyre
12. aug 2016

Včera som citala, ze degan nie je vhodný pre deti.. Ale keď zvracia, treba po zvracani pockat takých 10-15min. Po zvracani a davat mu piť po lyzickach.. Najlepšie nejakú mineralku nebublinkovu, slabý cierny čaj.. Ale najprv dat len tak dve lyzicky, chvilu pockat a znova pá lyziciek a tak dookola.. Teraz musí prijímať hlavne veľa tekutin..

sissy27
12. aug 2016

@hartosek v prvom rade - degan je na predpis, u 2ročného by som sa s tým nezahrávala... naviac niekedy vracanie má svoj význam a nie je vždy dobré ho potláčať...
daj mu slabý odvar vlažného čierneho čaju, ten tiež skľudní žalúdok, ale pomaličky chlipkať, a diétu... prípadne mu pozri do hrdla, či nemá opuchnuté a červené, niekedy napína z toho, že sa nedá prehĺtať...

lienka2407
12. aug 2016

Mojmu sa to stalo asi pred mesiacom ale preslo same poobede vyspal sa poriadne a uz bolo dobre

meluela
12. aug 2016

@hartosek pockaj 2 hod od posledneho vracania, potom po 2 lyz kazdych 10 min slabucky cierny caj osladeny glukozou, ked vypije 1/3 salky, tak uz moze po 5 lyzickach a poslednu tretinu po duskoch. potom pockas 15min a mozes davat po 1-2 piskoty kazdych 10 min. lieky radsej nedavaj, tieto mozu mat skarede vedlajsie ucinky, ani v nemocnici nedavaju lieky na taketo bezne vracanie

simca06022011
12. aug 2016

K ochoreniu - skontorluj ci nema zapalene hrdlo, nezatekaju mu sopliky, neboli ho brucho, nema teplotu
K samotnemu zvracaniu: Ziadnu vodu! Nechaj ho nech si oddychne, lezat v posteli. Kolko krat zvracal? Uvar slabi cierny caj, mozes mu ho osladit cukrom a davat pomalicky ale najskor pol hodinu po zvracani poslednom.. ak sa pozvracia znovu pockaj hodinu a po lyzickach, ak sa nepozvracia o 10 min zase a takto dlhsie. Ak nema teploty, nic ho neboli tak len takto.... ak by velmi zvracal nam doporucili kinedril, velmi pomohol, mala ma 5 rokov davala som jej asi 1/3 alebo 1/2 neviem.. ale mame vzdy aj kuliska alebo nieco podobne na remineralizaciu nachystane.
Mne velmi pomohla sestricka detska, ja som jej volala ked nam to neprechadzalo od rana do cca 11tej.

hartosek
autor
12. aug 2016

@jana_eyre práveze pije a tým problém nemá sám i pyta

jana_eyre
12. aug 2016

@hartosek no ved práve, keď ma podráždený žalúdok, mal by piť po troskach, nie veľa.. Môj syn veľa toho pozvracal kým som prišla na správne davkovanie pitia pri zvracani.. 😁 a hlavne nie teraz obyc.vodu lebo ta je ťažká na žalúdok.. Mineralka doda mineraly a čierny čaj žalúdok ukludni.. Skoré uzdravenie..

hartosek
autor
12. aug 2016

@simca06022011 neboli ho ani bruško ani teploty nemá ani nekasle nesopli nič len sa ráno zobudil a vyšlo z neho asi pred pol hod už z neho šlo žlté ..ale dala som mu minerálku z troškou cukru a zatiaľ nič tak sa mu poriadne grglo že som čakala na slehu 😃 ale zatiaľ nič......veľmi pekne ďakujem. Za rady 😃

hartosek
autor
12. aug 2016

Len nechce nič jesť .....

hartosek
autor
12. aug 2016

@lienka2407 a chcel vám jesť .....

simca06022011
12. aug 2016

@hartosek tebe tiez nechuti ked zvracias... nedavaj mu... nachystaj nejaku klasiku, piskotu a tak... ked bude chciet da si. Nedavaj mu ani vela pit, aj ked si pyta. Zaludok sa mu musi ukludnit, jedlo aj pitie ho bude drazdit. Ak nebude zvracat dajme tomu 2-3 hodiny tak nech sa napije kolko chce, pomaly moze piskotovat napr. S mineralkou tiez opatrne a hlavne odbubublinkovanu. Prepokladam ze po jednom-dvoch zvracaniach sa neomineralizuje ani nic podobne ;)

@jana_eyre my tiez :DDD

lienka2407
12. aug 2016

@hartosek nie vobec iba caj a vodu pil cely den

suve99
12. aug 2016

..ak vracia 1-2 dni, nič sa nedeje...nenúť ho jesť, najskôr sa mu musí vyliečiť žalúdok...mne sa osvedčilo piť po lyžičkách Coca-Colu a jesť iba suché Dru tyčinky...

ejmylia
12. aug 2016

Ja som čítala, že coca-cola je dobrá pri takýchto problémoch, ale len po malých lyžičkách alebo dúškoch. Opatrne, netreba to preháňať. Ak to neprejde tak by som išla k lekárovi, väčšinou predpíše costi alebo niečo také.

biokozmetika
12. aug 2016

Ja som dávala aj slabší odvar z paliny pravej.nebol nadšený ale vypil a myslím že pomohlo🙂a dietu-jedlo som neponúkala dokiaľ si sám nepýtal nech sa žalúdok ukludni