Dvojročný syn vracia
Ahojte maminky prosím o radu môj 2rocny synator sa ráno zobudil a začal vraciat ale len sliny aj keď sa mu grgne ho napne a potom zas.....mám mu dať 1/4deganu alebo počkať ako to bude ďalej...dakujem
@hartosek v prvom rade - degan je na predpis, u 2ročného by som sa s tým nezahrávala... naviac niekedy vracanie má svoj význam a nie je vždy dobré ho potláčať...
daj mu slabý odvar vlažného čierneho čaju, ten tiež skľudní žalúdok, ale pomaličky chlipkať, a diétu... prípadne mu pozri do hrdla, či nemá opuchnuté a červené, niekedy napína z toho, že sa nedá prehĺtať...
Mojmu sa to stalo asi pred mesiacom ale preslo same poobede vyspal sa poriadne a uz bolo dobre
@hartosek pockaj 2 hod od posledneho vracania, potom po 2 lyz kazdych 10 min slabucky cierny caj osladeny glukozou, ked vypije 1/3 salky, tak uz moze po 5 lyzickach a poslednu tretinu po duskoch. potom pockas 15min a mozes davat po 1-2 piskoty kazdych 10 min. lieky radsej nedavaj, tieto mozu mat skarede vedlajsie ucinky, ani v nemocnici nedavaju lieky na taketo bezne vracanie
K ochoreniu - skontorluj ci nema zapalene hrdlo, nezatekaju mu sopliky, neboli ho brucho, nema teplotu
K samotnemu zvracaniu: Ziadnu vodu! Nechaj ho nech si oddychne, lezat v posteli. Kolko krat zvracal? Uvar slabi cierny caj, mozes mu ho osladit cukrom a davat pomalicky ale najskor pol hodinu po zvracani poslednom.. ak sa pozvracia znovu pockaj hodinu a po lyzickach, ak sa nepozvracia o 10 min zase a takto dlhsie. Ak nema teploty, nic ho neboli tak len takto.... ak by velmi zvracal nam doporucili kinedril, velmi pomohol, mala ma 5 rokov davala som jej asi 1/3 alebo 1/2 neviem.. ale mame vzdy aj kuliska alebo nieco podobne na remineralizaciu nachystane.
Mne velmi pomohla sestricka detska, ja som jej volala ked nam to neprechadzalo od rana do cca 11tej.
@hartosek no ved práve, keď ma podráždený žalúdok, mal by piť po troskach, nie veľa.. Môj syn veľa toho pozvracal kým som prišla na správne davkovanie pitia pri zvracani.. 😁 a hlavne nie teraz obyc.vodu lebo ta je ťažká na žalúdok.. Mineralka doda mineraly a čierny čaj žalúdok ukludni.. Skoré uzdravenie..
@simca06022011 neboli ho ani bruško ani teploty nemá ani nekasle nesopli nič len sa ráno zobudil a vyšlo z neho asi pred pol hod už z neho šlo žlté ..ale dala som mu minerálku z troškou cukru a zatiaľ nič tak sa mu poriadne grglo že som čakala na slehu 😃 ale zatiaľ nič......veľmi pekne ďakujem. Za rady 😃
@hartosek tebe tiez nechuti ked zvracias... nedavaj mu... nachystaj nejaku klasiku, piskotu a tak... ked bude chciet da si. Nedavaj mu ani vela pit, aj ked si pyta. Zaludok sa mu musi ukludnit, jedlo aj pitie ho bude drazdit. Ak nebude zvracat dajme tomu 2-3 hodiny tak nech sa napije kolko chce, pomaly moze piskotovat napr. S mineralkou tiez opatrne a hlavne odbubublinkovanu. Prepokladam ze po jednom-dvoch zvracaniach sa neomineralizuje ani nic podobne ;)
@jana_eyre my tiez :DDD
..ak vracia 1-2 dni, nič sa nedeje...nenúť ho jesť, najskôr sa mu musí vyliečiť žalúdok...mne sa osvedčilo piť po lyžičkách Coca-Colu a jesť iba suché Dru tyčinky...
Ja som čítala, že coca-cola je dobrá pri takýchto problémoch, ale len po malých lyžičkách alebo dúškoch. Opatrne, netreba to preháňať. Ak to neprejde tak by som išla k lekárovi, väčšinou predpíše costi alebo niečo také.
Ja som dávala aj slabší odvar z paliny pravej.nebol nadšený ale vypil a myslím že pomohlo🙂a dietu-jedlo som neponúkala dokiaľ si sám nepýtal nech sa žalúdok ukludni

Včera som citala, ze degan nie je vhodný pre deti.. Ale keď zvracia, treba po zvracani pockat takých 10-15min. Po zvracani a davat mu piť po lyzickach.. Najlepšie nejakú mineralku nebublinkovu, slabý cierny čaj.. Ale najprv dat len tak dve lyzicky, chvilu pockat a znova pá lyziciek a tak dookola.. Teraz musí prijímať hlavne veľa tekutin..