Ekzém a umelé mlieko
Ahojte vedel by mi niekto poradit. Mala ma 4 mesiace a dostala ekzem na tvaricke. Papame Nutrilon HA ale v rodine sme neni nikto elergik ani nic podobne. Posledne dni mam ale pocit ako by ju toto mlieko nezasytilo lebo sa v noci budi cca co 2 hod. a cez den jej akosi prestalo chutit.Chcela by som prejst na normalny Nutrilon. Myslite ze je to dobry napad...ked ma teraz ten ekzem?
@33veronika Moj malý mal ekzem na tváričke a má alergiu na mlieko, tiež sme boli spočiatku na Nutrilon HA a zdalo sa, že ho toleruje, ale časom začal mať problémy so stolicou, skúsili sme normálny Nutrilon, ale bolo to ešte horšie. Nakoniec sme skončili na gastre s alergiou na BKM. Daj malej urobiť testy, možno je alergická. U nás v rodine tiež žiadni alergici predtým neboli, až moje deti, ja ani manžel alergici nie sme.
@33veronika ekzem treba konzultovat s kožnou a nie na koniku, ak si teda uz tak neurobila, tak si u koznej nejake vyjadrenie uz dostala z čoho to ma a ako postupovat predpokladam...
A prečo pije Nutrilon HA ak nemate alergiu v rodine??? Ci si potrebujete nejaku nahnat ked bude od začiatku pit mlieko, ktore nie je určene pre zdravy organizmus, ale pre organizmus zaťaženy alergiou. To tiez nie je z mojho pohladu ok. Ak nema ziadne alergie tak nema čo pit Nutrilon Ha..ale tak neviem prečo si ho nasadila. Takze za mna ak dieta nie je alergik nema čo pit HA mlieka...
A to ze sa v noci budi aj čo dve hodiny je uplne normalne v jej veku. Ani deti nepiju mlieko stale rovnako, raz piju viac, raz menej...pokial to nie je niečo dlhodobé, ze odmieta pit mlieko dlhšiu dobu, tak to je tiez normalne.
@sardinka336 Nutrilon HA sa nedáva deťom, ktoré majú alergiu, je to len na prevenciu alergií, u nás to dávajú všetkým deťom v porodnici, ak mamičky nemožu kojiť. Ak má dieťa alergiu na BKM, tak sa používajú úplne iné mlieka. Okrem toho kožná lekárka ti ekzém nevylieči, pokiaľ to má dieťa kvoli alergii na mlieko, my sme tam tiež boli a ani vo sne ju nenapadlo, žeby to mohla byť nejaká alergia, len predpisovala masti také a onaké.
@sardinka336 alergikovi HA mlieko nestaci..Ha je len prevencia alergiam,nie ked uz alergia je. Vtedy nastupuju mlieka typu Neocate ,Alergy nutrilon a podobne..na novorodeneckom bezne davaj novorodencom HA mlieka..aspon v nasej nemocke a nik neriesi ci v rodine je ,alebo nie je alergia.Pitim ha sa znizuje pravdepodobnost vzniku alegie,nie zvysuje ako pises. A je lepsie stravitelne,lebo na ciastocne,ale nie uplne ako pri mliekach ked uz alegia je, nastiepenu bielkovinu z krvaskeho mlieka ktore je silnym aleregenom ked nie je nastiepena.ň
A co s atyka ekzemu..lekari nam nepomohli -len kortikoidy davalai bez zistenia pricny.-vraj to nejde zisti pri tak malom babatku...ale baba z konika ano...kamzyk.
Ak nemam v rodine ziadnu alergiu tak nepotrebujem antialerg. mlieka. Toť moj nazor nehovorim ze je spravny, preto sa treba radit u pediatra a koznej...nie na koniku. Deťom som vzdy davala od narodenia Nutrilon ziadny HA, comfort ani nijaky iny...nemame alergie tak načo? Na ostatne čo povedat....kde to pre boha zijete ze nedava kožná do suvisu stravu, zmenu plienok, prašok na pranie s alergiou, vyražkami atd...hned ako dcera niečo ma nejake vyražky tak sa pyta na jedalniček, v čom perieme, ake plienky pouzivame, aku kozmetiku...
Dcera mala stafylokoka v oku a brala kortikoidy, ale okamzite sme to dali do suvisu s morčatom, bradavice s plavarnou a teraz tu pliagu len riešime z čoho to je.
no zijeme v prezitej realite..a nie je to len moja skusenost...ano otazky aky prasok,plienky ake kremy a co dalej pri babaktu co pije len mlieko? ekzem na celom tele..kompletka..aj hlava... krv odobrata,,,vsetko OK a dieta v plamenoch..porad si clovek sam,lebo medicna nema radu inu ako krotikoidy..atb kremy...lekari po par otazkach a par odberoch len kyvnu hlavou...
Kazdopadne tu netreba strašiť mamičku hned BKM...koli ekzemu na tvari. To je hlupost. Ja keby som kazdu vyražku, kazdy ekzem čo sme mali, kazdy lišaj ... pripisovala jedlu, tak zijeme na vode, na ziadne potraviny alergie nemame, klop klop na drevo.....priroda a zivotne prostredie je zničene, jeme sajrajty aj ked si myslíme ze nie...preto je tolko alergii a neviem čoho, zial. Ak mi nevyhovuje liečba jedneho lekara idem druhemu, tretiemu aj desiatemu....ale chapem ze tento luxus nema kazdy, resp. taky vyber lekarov.
@sardinka336 Nikto tu mamičku nestraší, len upozornujeme, že aj to može byť možný dovod ekzému. Moj syn mal ekzém tiež len na tváričke, nikde inde a má alergiu na BKM. Tiež ma to najskor nenapadlo a zbytočne sme ho natierali kortikoidmi a kadejakými masťami. Boli sme u kožnej, ktorú si všetci chvália, že vraj veľká odborníčka. Pediatrička mi nechcela ani dať spraviť odbery na alergiu, že načo, vraj som priveľmi aktívna a vymýšľam si diagnozy. No jasné. Joj román by som vedela napísať na túto tému.
romany..to poznam..mna viedla rok jedna mamicka tu z Mk...a krasne sme sa vyhojili, do mesiaca po jej radach bol maly o 90% lepsi a bez kortikoidov a podobnych masti..dietu som s nou riesila vyse roka..niekdy aj kazdy den...uzasna zena..skoda ze uz na MK nie je..ale ma dnes poradnu pre atopikov na nete. Uplene ine rady ako od lekarov a fungujuce bez agresivnych kremov.
@kaja73 super, že ti pomohla, ozaj tí naši lekári nie vždy aj pomožu s niektorými vecami, česť výnimkám, stretla som sa aj s odborníkmi a dokonca jeden alergolog mi pomohol odhaliť úplne inú diagnozu synovi, ktorá s alergologiou vobec nesúvisela, takže bol úplne mimo svoju špecializáciu
Ahojte vidim ze som rozputala diskusiu. V nemocnici sme dostavali materske mlieko ale jedna smena nam dala aj umele myslim ze to bola Beba a to isla mala vyskocit z koze. Tak nam potom davali materske.....ja som mala malo mlieka tak sme museli dokrmovat. Kupili sme Nutrilon future nam poradili v lekarni ze je to dobre m!ieko. Ale mala bola strasne uplakana a bolelo ju brusko aj napriek tomu ze sme masirovali a cvicili. Tak pri prvej navsteve pediatricky nam doktorka dala Nutrilon HA a problemy prestali. Ked mala asi 2mesiace vyhodil sa nam maly fliacik v oblasti spankov....myslela som ze je to z ocicka ktore jej hnisalo. Doktorka nam dala robenu masticku na premastovanie ale nezaberalo tak dala Excipial a tiez nezaberal. V polovicke decembra sme mali prve ockovanie a na sviatky jej scervenali obe licka a suche a drsne a do vlaskov. To som sa uz vybrala na kozne tam nam to poprasila dusikom a dala masticky na vecer Elocom+Caphor pasta a cez den Bor chladivy krem. Samozrejme elocom obsahuje kortikoidy ale davala som ho len 3dni kym sa to nezahojilo. Teraz sme boli po tyzdni na kontrolu doktorka pozrela...noooo ved to ma dobre....pytam sa ze z coho to ma.....odpoved ona sa s tym narodila....a bola som vybavena.....v duchu si vravim narodila....ved cca 2mesiace nemala nic.....kazala dalej premastovast. Prisli sme domov a podvecer pozeram na malu a sup zasa sa jej to objavovalo....aj napriek tomu ze sme stale mastili. Tak ze asi tak. A co sa tyka toho mlieka....tak som mysle ked nam ho predpisala doktorka ze to bude asi v pohode.....neviem nemam s tym skusenosti mam prve dieta tak si radsej necham poradit. I ked aj rodina a okolie mi hovoria naco jej davam take mlieko teda to HA.
Chcela b som jej zmenit to mliecko na normalny nutrilon a!e neviem ci teraz ked ma ten ekzem ci je to dobry napad. Doktorka mi povedala ze mlieko nemenit.......len ze co ak jej prave ono vyvolalo tu reakciu.....ale co som citala tak to mohlo bytnaj ockovanie......ale doktorka povedala ze nie.!!!!
Z tvojho opisu by som povedala, že malá má pravdepodobne alergiu na mlieko. Sama píšeš, že Beba jej nerobila dobre, presne aj mojmu malému. Tiež Nutrilon future si spomínla tiež ju bolelo bruško, u nás bolo to isté, ked som skúšala prejsť na normálny Nutrilon. Nutrilon HA zvládal aj moj malý ako-tak. Tam je tá bielkovina totiž naštiepená, čiže ľahšie stráviteľná. Na tvojom mieste jej dám spraviť testy na alergiu. No samozrejme je to na tebe.
@33veronika ja mám obe deti atopikov, tak ti radím z mojich poznatkov. Že ste zmenili bežné mlieko za HA a nastalo zlepšenie, podľa mňa hovorí za všetko. Naspäť na bežné by som na tvojom mieste nešla. Práveže, ak má vyhádzané aj teraz a zhoršuje sa to, tak by som možno prešla na silnejšie HA (to musí predpisovať doktorka, poisťovňa to prepláca, inak je príšerne drahé) Mám pocit, že sa volá Neocate. Ale moje boli kojené, tak neviem na 100%.
Očkovanie ekzém vždy zhorší, a všade píšu, že počas prepuknutého ekzému sa nesmie očkovať (doktorka by to mala vedieť, aj keď zvyknú niektoré mať prístup, že kým nezomiera, zaočkujme...)
Ešte hlavne nejako dobojovať s tým mliečkom a hádam sa to pri príkrmoch podarí zmierniť. Ale potom pri príkrmoch, extrémny pozor a dlhé obdobie pridávania potravín. Atopici sa môžu vyhádzať aj týždeň po zaradení potravy. Zvykne sa začínať mrkvou, a na tú drvivá väčšina bábätiek atopikov reaguje... Taká cuketa je oveľa lepšia na začiatok. Je to s detičkami s ekzémom hodne komplikované a veľa informácií si treba naštudovať, ale oplatí sa s tým popasovať. Môj starší sa už konečne aj stravuje v škôlke (zo začiatku mal príšerne prísnu diétu), takže sa dá aj vyhrať. Len to chce pevné nervy.
no a tu je stránka, kde sa dá veľa dozvedieť http://www.proalergiky.cz/alergie/atopicky-ekzem
@33veronika http://poradna-pro-atopicky-ekzem.webnode.cz/ tu teraz radi baba co pomahala tu na MK dlhe roky pod nikom @kamzyk je uzasna,trpezliva a ked si vyhladas jej rady tu na MK tak mozno nieco pochopis o ekzeme...vacsinou radila na ceskom MK.ja som tam zacala s nou komunikaciu pred viacerymi rokmi a dlho sme boli v kontakte a pomahala mi. Este vyborne radila lucien..ci aky mala nik.pozriem ho..ale asi ani ona nie uz na MK.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-ucinne-tipy-na-atopicky-ekzem-u-deti/ tu som nasla jej prispevky..prestuduj si to..
žienky, čo vám pri atopickom ekzeme u deti rychle a najviac pomohlo?
je pravda že zdrava strava, celkovo zdravy životný štýl robi strašně vela. Ale vela robí aj spravna kozmetika.
ano, strava a celkovo životosprava robi velmi vela. Ale aj spravny vyber kremu robi vela.
strava je koreň uplne všetkeho. Ale spravnou kozmetikou tomu možeme ešte pomoct. V inej diskusii pani doporučuje Protopan, tak to skus
@kaja73 mozem poprosit kontakt uz som bezradna
@kaja73 prosim Vas kde najdem tu mamicku. Trapime sa od 7 mesuaca s ejzemom na tvari ☹
@janickacrazy Dobry vecer. Pisem nestastna. Dcerka 15 mesacna. Ma ekzem len na tvari okolo pusy brada. Vysla jej mierne zvysena alergia na BKM. Lekar nam odporucil vysadit vsetko mliecne. Co sa nam 2 dni dari. Ale dcerka je zvyknuta pit 1x denne mlieko Bebu a to pred vecernym spankom. Neviem ake mlieko jej nahradit. Skysala som Alpro kokosove mandlove s troskou krupice na zahustenie do flase ale nechuti jej. Nechce to pit. Klasicke jedlo na veceru nechce. Priste si vyzaduje to jedno mliecko denne prave na veceru. Prisim Vas zlepsil sa u vasho dietatka ten ekzem? Ake mlieko pilo? Dalujem
@martina8995 My sme mali Nutrilon allergy digestive care, to je mlieko pre alergikov. Môjmu malému veľmi chutilo. Skúste.
@janickacrazy dakujem za odpoved. Ale aj sa Vase dietatko zbavilo ekzemu? Ci to mlieko ho len zmiernovalo? My sme od 7.mesiaca odvtedy ma dcerka ekzem na tvari sme neustale s malymi prestavkami na kort.masti ale to ekzem nelieci len potlaca. Vase dietatko malo problem este ako dojca alebo neskor?
@orlik4 Dobry vecer. Prosim Vas aky dtary bol Vas syncek ked sa dostal z ekzemu? Alebo ako dlho trvalo kym ste prisli na to ci vsetko mu vadilo? Dakujem
@martina8995 Áno, malý mal ekzém ako 3-mesacny, najskôr sme nevedeli, čím to je. Tiež sme skúšali kadejaké masti, no nakoniec sme zistili, že má alergiu na mlieko. Po zmene mlieka ekzém postupne vymizol. Trvalo to asi 3-4 týždne. Odvtedy už ekzém nemá vôbec.

@33veronika Vôbec to nemusí súvisieť s UM. A cez deň ti asi nechce papať lebo sa nasýti cez noc.