Ekzém pod kolenami dieťaťa
@veronikaszabova práveže ju to nesvrbí, dávala som jej aj bepanten proti svrbeniu, to som zabudla napísať. Ekzém mala už ako 6 mesačná na krku a odvtedy nič až teraz ... Dr nám vtedy moc nepomohla, bol to boj s milión masťami. Nakoniec zabrali až kortikoidy. Ale samozrejme pôjdem s ňou. Len ma zaujíma prečo práve pod kolenami 🤔 Ja som si myslela, že z kočíka
@dominikamacakova keď to má červené nepremastuj mojej sa tak po lipibaze ekzém strašne zhoršil dávaj si kovu masť nech to má farbu kože až potom premastuj...
@dominikamacakova
Dcera mala ako babatko nabeh na atopicky exzem, mala ho aj takto pod kolenami. Uz z toho dost "vyrastla" , ale v zime ma ovela citlivejsiu pokozku. V lete sa moze sprchovat hocicim, v zime iba specialnymi gelmi z lekarne (Avene, Bioderma, La Roche Possay). A Ked sa jej spravia taketo cervene suche miesta, tak na 100% pod kolenami.
Jej dobre zabera od La Roche Possay Lipikar AP+ stick
https://www.larocheposay.de/lipikar/lipikar-sti...
Tiez sa priklanam k atopickemu, vzime sa zvykne zhorsit vplyvom chladu,alebo naopak ak sa pod oblecenim spoti a pod... pokial ma cervene,podrazdene,vysusuj zinkovou mastou/ sudokrem a pod az nasledne premastuj...
Ďakujem 🙂
ahojte
asi stará téma,ale máme problém s týmto:
neviete náhodou o čo ide?
u kožnej sme boli, ani jedna ich masť nezabrala, hlavne na tie guličky(vyrážky)
skúšala som všetky oleje, pretriedila stravu, teraz je to cca dobre, už to trvá presne ROK a niesú obdobia kedy je to dobré, furt je to zlé, svrbí ho to...som zúfalá...
@bale1rinka ahoj moj maly ma to iste mam pocit ze toto nebude nahoda ale bude to zas dajaka super kozna vyroza… skolke ze maju vela vyraziek bola si u kozneho ?
@prea bola som u kožnej nakoniec, myslela, že to môže byť Molusk ale pozrela lupou a svetielkom volákym, vraj keratózna pokožka, dala mi afloderm, masť s kyselinou mliečnou a do kúpeľa ...hmm... neviem si teraz spomenúť,ale nedávam mu to lebo to smrdí a bojím sa aby to nevypil keď sa bude kúpať...
ale že úplne som vylúčila mlieko a mliečne produkty a má to lepšie no tie guličky má furt a dnes ráno sa mu tam normálne chrasta urobila a odpadlo to a krvácalo mu to...do 6.8. sa zbláznim kým pojdeme ku imunologičke😠
čo narobím....musím vydržať
@prea už som mu aj keralan kúpila...ale psoriáza to vraj nieje
@bale1rinka no ako ja sim sa dnes objednala na kozne ale dokedy nas zoberu tak to aj dva mesiace, kukaj ma to dnes natrete ale akoze stale toide viac a viac , kde si bola u dr ?

@dominikamacakova v zhyboch sa robi ekzem najcastejsie. Bez s nou co najskor ku koznemu. Musi ju to svrbiet - viem o com vravim. Ekzematicka som od mala