icon

Ekzém u trojmesačného dieťaťa

denulienkad
19. apr 2014

Hoj moj malicky ma ekzem na celom hrudniku a brusku.A zacalo sa to rozsirovat.Boli sme na koznom dala nam imazol mast a fenistil kvapky.Ta mast vobec nezabera a fenistil ma brat len 3 dni.Dnes je presne 3 dni.Vy ste co pouzivali?

janinah
19. apr 2014

Holtovu masť

emka13
19. apr 2014

je tu uz ta tema atopicky ekzem. ucinne rady....tam su aj mamicky odbornicky...je dobre to odchytit vcas lebo my sme o tom boli neinformovani a teraz sa s nim trapime uz stvrty rok ☹ nebol malicky nahodou ockovany teraz?

sarinka123
19. apr 2014

Mojej sa to do roka upravilo same.

denulienkad
autor
19. apr 2014

Bol ockocany ale mal to uz skor.Davali sme mu nutrilon modry 1 a teraz nam lekarka predpisala nutrilon HA vecicky mu perem v persile pre deti.

junovka
19. apr 2014

@denulienkad so starsiou dcerkou sme sa takto s ekzemom trapili do narodenia do 4 rokov, potom po pobyte pri mori to zmizlo a odvtedy klop-klop ani stopa. Ekzem je povascine prejavom nejakej alergie, najskor na mlieko.

lupape
19. apr 2014

nás malý bol tiež vyhadzany.
furt sme chodili na kožné a nič nezaberalo.
tak som nakoniec začala prevarat vodu a v tej som ho kupala.
po kúpeli som ho natierala modrou detskou niveou a bolo po probléme.
teraz má tri roky a pokožku stále ako malé babo

adrika762
19. apr 2014

My sme mali tiež ekzem zo začiatku nič nepomáhalo ale nakoniec nám kožná namiešala nejakú mastičku a to nám zmizlo na stále.

bzuco86
19. apr 2014

@denulienkad tak to je kozna lekarka ako sa patri. skus ked tak kavar morsku sol do kupela. a mliecnu mast nech napise moze aj pediater. je to mast zarabana v lekarni a je dost dobra. len si musis najst lekaren kde ti ju urobia. alebo este moze pediater napisat balneum hermal roztok do kupela alebo balneum hermal plus.

bzuco86
19. apr 2014

@denulienkad a na a ako to nema zle zeby sa stale skrabal tak sa zvysoka vykasli na fenistil kvapky som farmaceut a toto je v lekarni na beznom poriadku ked chce lekar nieco dat tak aby sa nepovedalo da fenistil.
deti su z toho zbytocne utmene, ale ak je to velmi zle tak len niekedy daj.

denulienkad
autor
19. apr 2014

Nesvrbi ho to.Po to imazole ma neskutocne suchu plet a uz mu to ani nedavam.manzel kupil krem La Roche tak uvidim ci zabere.

junovka
20. apr 2014

@denulienkad hlavne netreba experimentovat s kadejakymi kremami, nakolko este sa to viac pohorsi.Spominala si, ze si presla na HA mlieko...nemoze to byt mliekom, ze sa ti maly vyhadzal ponom?Ked prechadzas z ineho UM tak treba postupne prechadzat a nie narazovo.

renatka100
20. apr 2014

@denulienkad persil pre deti je najvacsie svinstvo. Ked pozries zlozenie je to ta ista chemikalia ako pre dospelych. Skus si objednat z netu mydlove orechy maju aj v celost alebo v tekutom stave ja pouzivam iba to a odvtedy mame ovela krajsiu kozu vsetci a ziadny ekzem. Taktiez do kupela namiesto kadejakych chemikalii od koznej kokosovy olej da sa kupit v dm (ten co je aj na jedenie) alebo inde z internetu sa da objednat. Co najmenej chemikalii a hned ako sa budu dat davat prikrmy tak radsej bio mrkva a pod. Mlieko je tiez dost velky alargen.

zuzulienkaaaa
20. apr 2014

nám tiež pomohol holtov krém, dostať ho normálne kúpiť v lekárni...celkom zapácha, ale pomáha

denulienkad
autor
20. apr 2014

Nutrilon HA nam predpisali po to,co uz mal ten ekzem.A aj lekarka povedala,ze persil je dobry.