Ekzém u trojmesačného dieťaťa
Hoj moj malicky ma ekzem na celom hrudniku a brusku.A zacalo sa to rozsirovat.Boli sme na koznom dala nam imazol mast a fenistil kvapky.Ta mast vobec nezabera a fenistil ma brat len 3 dni.Dnes je presne 3 dni.Vy ste co pouzivali?
je tu uz ta tema atopicky ekzem. ucinne rady....tam su aj mamicky odbornicky...je dobre to odchytit vcas lebo my sme o tom boli neinformovani a teraz sa s nim trapime uz stvrty rok ☹ nebol malicky nahodou ockovany teraz?
Mojej sa to do roka upravilo same.
Bol ockocany ale mal to uz skor.Davali sme mu nutrilon modry 1 a teraz nam lekarka predpisala nutrilon HA vecicky mu perem v persile pre deti.
@denulienkad so starsiou dcerkou sme sa takto s ekzemom trapili do narodenia do 4 rokov, potom po pobyte pri mori to zmizlo a odvtedy klop-klop ani stopa. Ekzem je povascine prejavom nejakej alergie, najskor na mlieko.
nás malý bol tiež vyhadzany.
furt sme chodili na kožné a nič nezaberalo.
tak som nakoniec začala prevarat vodu a v tej som ho kupala.
po kúpeli som ho natierala modrou detskou niveou a bolo po probléme.
teraz má tri roky a pokožku stále ako malé babo
My sme mali tiež ekzem zo začiatku nič nepomáhalo ale nakoniec nám kožná namiešala nejakú mastičku a to nám zmizlo na stále.
@denulienkad tak to je kozna lekarka ako sa patri. skus ked tak kavar morsku sol do kupela. a mliecnu mast nech napise moze aj pediater. je to mast zarabana v lekarni a je dost dobra. len si musis najst lekaren kde ti ju urobia. alebo este moze pediater napisat balneum hermal roztok do kupela alebo balneum hermal plus.
@denulienkad a na a ako to nema zle zeby sa stale skrabal tak sa zvysoka vykasli na fenistil kvapky som farmaceut a toto je v lekarni na beznom poriadku ked chce lekar nieco dat tak aby sa nepovedalo da fenistil.
deti su z toho zbytocne utmene, ale ak je to velmi zle tak len niekedy daj.
Nesvrbi ho to.Po to imazole ma neskutocne suchu plet a uz mu to ani nedavam.manzel kupil krem La Roche tak uvidim ci zabere.
@denulienkad hlavne netreba experimentovat s kadejakymi kremami, nakolko este sa to viac pohorsi.Spominala si, ze si presla na HA mlieko...nemoze to byt mliekom, ze sa ti maly vyhadzal ponom?Ked prechadzas z ineho UM tak treba postupne prechadzat a nie narazovo.
@denulienkad persil pre deti je najvacsie svinstvo. Ked pozries zlozenie je to ta ista chemikalia ako pre dospelych. Skus si objednat z netu mydlove orechy maju aj v celost alebo v tekutom stave ja pouzivam iba to a odvtedy mame ovela krajsiu kozu vsetci a ziadny ekzem. Taktiez do kupela namiesto kadejakych chemikalii od koznej kokosovy olej da sa kupit v dm (ten co je aj na jedenie) alebo inde z internetu sa da objednat. Co najmenej chemikalii a hned ako sa budu dat davat prikrmy tak radsej bio mrkva a pod. Mlieko je tiez dost velky alargen.
nám tiež pomohol holtov krém, dostať ho normálne kúpiť v lekárni...celkom zapácha, ale pomáha
Nutrilon HA nam predpisali po to,co uz mal ten ekzem.A aj lekarka povedala,ze persil je dobry.

Holtovu masť