Ekzém u 5 mesačnej dcérky

melik23
29. mar 2020

Dobrý deň mamičky. Prosím vás viete mi poradiť?Mám 5 mesačnú dcérku a trápime sa pravdepodobne je to ekzém. Pred mesiacom sme to mali po celom telíčku pomohlo nám natieranie s krémom Avene a bepanthem s modrou indulonou do kúpeľa používame olej od Aderma. Po troch dňoch bolo po tom. Teraz sa nám to vyhodilo po líčkach a brade. Nezaberá to čo nám zabralo predtým. Konzultovala som to po telefóne s kožnou lekárkou ta nám predpísala 3 maste ktoré nám vyrábali v lekárni jedna je žltá druhá biela to sú na premasťovanie a tretia je hnedá na potieranie infikovaných miest. Mám pocit, že to vôbec nezaberá lebo sa jej to vôbec nezlepšuje. Po nociach nespíme lebo ju to svrbí. Máme aj kvapky fenistil ale tými by som ju nerada dopovala, tak jej ich dám raz za čas. Aké máte s tým skúsenosti prosím?

sunny8
29. mar 2020

Moja to mala takéto a boli to potnicky 🤷 umývali sme s repikom sem tam s hypermanganom (veľmi slabý roztok) dali nám holtov krém a ešte čosi ale názov si nespomeniem. Ak dr povedala že ekzém tak neviem zvyknú predpisovať aj kortikoidy.

ladybug6
31. mar 2020

@melik23 ahoj, nás pred týždňom zachránil tento článok tu na MK: https://www.modrykonik.sk/zdravie/atopicky-ekzem/
Nám bežné pediater predpisuje kyselinu mliečnu a tá je super (skúšali sme aj LA roche posay lipikar, excipial lipolotio a nič sa u nás nedialo), dostali sme fenistil a hypermangan do kúpeľa.
Malej sa pred tyzdnom zacali objavovat nové ložiská po celom tele a z hodiny na hodinu😭 mala to strašné a ja som si išla oči vyplakať zo zúfalstva, lebo teraz ťažko chodiť po doktoroch a veľmi som sa bála že skončíme na kortikoidoch. Cez známu sme poslali fotky jednej koznej a tá mi doporučila diétu a spomínaný fenistil. Ak chudiatko nevie kvôli tomu spat určite by som jej ho na tvojom mieste dala.
Pre prestudovani toho linku sme začali mazať tie loziska zinkovou masťou a výsledky sa dostavili už po dvoch dňoch! Kupeme teraz každý 3. Deň v hypermangane. Vysušené a vyblednuté fľaky spolu s okolitou zdravou pokožkou mazeme kyselinou mliečnou a krásne to suché ide dole. Diéta pri kojeni je veľmi ťažká, ale na pár dní kým sa to ukludnilo som vyradila hlavne všetko mliečne okrem masla, vajcia a sladkosti. Skuste

tilonka
31. mar 2020

Ja som tu raz dostala radu, za co som doteraz vdacna, dat na ekzem Skin cap sprej (nie mast, ale sprej). Da sa objednat aj cez net, pripadne nam ho ochotne objednali v lekarni. Miesto sme nasprejovali cca 15 minut pred kupanim a potom umyli. Pomaha to rychlo. Ak sa strieka blizko oci, zakryt ich a nejako zabavit babatko, aby sa nezlaklo zvuku streknutia zo spreja.