icon

Existujú soplíky zo zúbkov?

jancaca
21. nov 2013

Moje 10 mes. dieťa je cca 1x do mesiaca choré - prechladené. Začne sa to zachrípnutým hlasom, o dva dni sa spustia soplíky a strašne si hryzie ruky a plače. Keď ideme k lekárke, dá nám nejaký sirup - trifed, solvolan a vodičku do nošteka - libenar, psysiomer..... V okolí mi vravia, že je to zo zúbkov. Má to súvis? Pomáhajú vtedy lieky? Vďaka za názory a skúsenosti.

lejlla
21. nov 2013

nooo to zaujima aj mna 😉

nana39
21. nov 2013

Ahoj áno má to súvis, moja malinká mala cca od 4. zúbka vždy aj soplíky - také číre, dokonca mi aj teplotovala horúčku mala tak do 38°C trvalo to tak 1-2dni, ale soplíky mala dlhšie. Hlavne som jej ich odsávala, aby jej netiekli dole hrdlom. Asi pár dní po teplotách a soplíkoch sa objavil nový zúbok.

chrumka84
21. nov 2013

Ja to vnímam ako oslabenú imunitu v čase, keď sa prerezávajú zúbky. Moja malá má už tretí krát sople za posledné 2 mesiace. Výtery boli vždy negatívne, ani teploty nemala. Proste nejaký vírus. Dávam physiomer pred odsavanim, nasivin pred spanim, fenistil kvapky, sinupret, cibulovy sirup, ked zacne kaslat. A mame aj take nejake bylinne kvapky na posilnenie imunity, ale zas ma sople, tak asi nefunguju 😀. Ma 6 zubov.

meusicka
21. nov 2013

ahoj nepises ci sa potom fakt nejaky zubok ukaze alebo nie. ja by som s kazdym soplikom hned k lekarke nesla, len tam nazbierate dalsie bacily. skus si to odsledovat, ja mam skusenost ze moje baby reaguju podrazdenejsie ked sa im v dasne zubok pohne a zacne sa tlacit a potom zase nejake 4 dni kym je vonku. inac su v pohode. pokial to mate zo zubkov tak by som zbtocne nepchala do maleho lieky. skusit mu dat trebars sinupret, alebo ten trifed, a pridat vit. C. a samozrejme natierat dasna. nam pomaha najlepsie Kamistad. nostek naozaj cistit len tou slanou vodickou a este nieco... kedze mas doma dve deticky... nikdy nedavat z toho isteho sprejika obom detom. kazde musi mat svoj. ak sa objavia sople, dam im tie kavpky ale len nejake 3 dni a sledujem. ak sa zlepsi tak dalej nedavam . vit C dostavaju denne do cajika. k lekarovi ideme uz naozaj len ked je treba, teda sa mi zda ze im to nezabera a sople stekaju a prechadza to na priedusky. ale vacsinou aj to pocujem zle a lekar ma ukludni ze to na prieduskach nieje. 😝

lilila65
21. nov 2013

ahoj, môj malý mal tiež soplík keď mu rástli zúbky, moja dobrá kamoška(robí v lekárni) mi odporúčila iba obyčajné homeopatikum Citrovital a aj nám to zabralo, natierala som mu ďasná aj 2krát denne a prestal plakať a aj ja na začiatku som bola u doktorky a ona mi odporúčala vytrieť nosštek morskou vodou aby nevznikol žiaden návyk na nosné kvapky.

d_anica
21. nov 2013

Ahoj! Sople môžu byť zo zubov. Môjmu idú posledné stoličky a sopľavý bol kvôli tomu vyše mesiac. Potvrdil mi to aj ORL lekár. Ale treba dávať pozor, aby sople išli von, lebo inak môže vzniknúť zápal ucha, to sa stalo nám...

salome_82
21. nov 2013

Nesúhlasím. Soplíky a teplota nie sú zo zúbkov. Dieťa je normálne choré a má ísť k lekárovi. Najmä ak má vyššiu teplotu. Ak ide o častý číri soplík, tak môže ísť aj o alergiu.

nikoleta15
21. nov 2013

Ahoj. Aj my sme mali popri zúbkoch soplíky. Pri malej nie, ale pri Maťkovi áno. Bez teploty. Suseda pri malom to mala tiež 🙂

miskaatinka
21. nov 2013

Áno moja malá dcérka mala číre asi tak týždeň a na to sa objavil zúbok. Nedávala som jej žiadne kvapky ani lieky len sme čistili Physyomer sprejom a bolo dobre. Bolo to v období roka až roka a pol.

palomka
21. nov 2013

my sme mali pri ocnych zuboch aj opuchnute oko a museli sme davat kvapky, aj teploty a aj sopliky

whiterosses
21. nov 2013

áno aj moja maličká ide mať rok a teraz má po druhý krát soplíky .. zo zúbkov, ... dávam jej fenistil kvapky 2x denne po 5kvapiek a sprej do nosa teda jej ho čistím .. ja vždy idem pre istotu k dr či náhodou niečo viac v tom nie je. ale ak má aj hrdielko chytené tak nesúhlasím !!!! môže ísť aj o bacila alebo ja neviem ...bola si u dr ? ja by som jej povedala nech jej spravý rozbor

samantha223
21. nov 2013

moje vsetky deti toto mali , aj hlas im odchadzal , od malicka som tvrdila, ze deti su alergici a det. lekarka tvrdila, ze male deti nemavaju. Ja som natom trvala, a VZDY sa potvrdila moja ,,diagnoza,, . nakolko som aj ja alergik. Hlas ked odchadza, to je znak , ze ma nabeh na laringitidu, a kasel nocny nabeh na astmu, preskakali sme to, dostali vhodnu liecbu na imunoalergologii a mame to pod kontrolou, vzdy v jarnom a v jesennom obdobi sa to objavi. Vsetci mali prve sopliky a priznaky uz ako 3 mesacny.

madono
21. nov 2013

súhlasím s @chrumka84 ide o oslabenú imunitu

xsunx
21. nov 2013

pokial su sopliky cire a vodnate, a ked kratko po tom ako zacne soplit vykukne zubok tak su to zubkove sopliky. a pricina preco vtedy zacnu tiect je taka ze ked sa prerezavaju zubky tak dieta viac slinta, tvori sa mu viacej slin a tie drazdia sliznice, tie sa brania tvorenim sekretu-soplika, hlienu, prirodzeny proces ..... sopliky mozu zatekat (zadne sopliky) a drazdia dieta na kasel, tak niekedy zacne aj kaslat, je to individualne, na taketo sople by som lieky nedavala (maximalne Fenistil, na odpuch sliznice aby sa drobcom lepsie dychalo, do nosteka len morsku vodu, aby zvlhcovala sliznice a na ten kasel domaci cibulovo-medovy sirup, aby to drobec vykaslal a nestieklo mu to na priedusky, no a zvysit Cvitamin a Dcko 🙂 tolko moj nazor

luy
22. nov 2013

zubárka mojich detí povedala,že nie,neexistuje niečo také,ale moja veru soplila v tom čase

laki
22. nov 2013

moja mala soplíky pri každom jednom zube, dokonca totálne žlté, zo začiatku sme išli k dr., ale stále mala dobré výsledky z výterov, no a potom som zistila, že zakaždým ako sa jej prerezal nový zub, aj sople zázračne zmizli 😉

dolcegucci
22. nov 2013

my sme mali sopliky pri kazdom zubku🙂

lasto
22. nov 2013

U nás to jednoznačne platilo.

zuzkat1
22. nov 2013

Ked ma dieta teplotu alebo sople v case ked idu zuby tak je to oslabena imunita. Teda dieta je chore vtedy.dieta s dobrou imunitou nebude mat sople zo zubov..