icon

Fimóza a jednodňová chirurgia

kajka
19. sep 2011

Ahojte.Prosila by som vas za nazor sme objednany na fimozu cize zuzenu predkožku do nemocnice aj na jednodnovu chirurgiu a nevieme sa rozhodnut kde by bolo lepšie.Bojim sa trosku toho ze ho po zakroku na jednodnovej po 4 hodinach pustia domov ale zasa by som chcela aby mu to robil doktor z jednodnovej.Mate niekto s tymto skusenosti.DAKUJEM

Strana
z2
monda17
23. sep 2013

@mkopcekova lenže to čo číše @atuska bol asi zákrok ambulantný a v Euromede to stojí 150 € ked sa jedná o zákrok v celkovej anesteze ... Boli sme tam teraz v sobotu (pruh) a nelutujem ani jediný cent. 😉 a to sme tam dokonca cestovali 100 km hore-dole a čakaju nás ešte 2 kontroly čo bude dalších 400 km ... Boli sme aj na inom zákroku v inom centre a tam to stálo 100 €, takže o moc lacnejšie to nebude nikde ...

romaroma
10. feb 2014

ahojte, synovi budu robit na jednodnovke obriezku, diagnostikovali mu fimozu. je nejaka sanca, ze mu ju neurobia celkovu, ale odstrania len zuzenu cast - alebo sa s tym standardne nebabru a vezmu to vsetko prec?

peternemcek
2. mar 2014

Rad by som sa podelil o moju skusenost s liecbou fimozy. Fimozou som trpel do mojich 18 rokov, moj stav bol taky ze som predkozku nepretiahol cez penis ani v pokojovom stave. Otvor predkozky bol priblizne 0,4 mm. Na podnet zo stránky zdravie.sk ale aj mnohych inych, ktore som cital na internete som sa rozhodol skusit liecbu kortikoidnou mastou(bezne pouzivana v inych krajinach na liecbu fimozy). Uz po piatich dnoch som bol naozaj prekvapeny, pretiahol som predkožku uplne za zalud v pokojovom stave. Celkova liecba kortikoidom u mna netrvala viac ako 14 dni az do pretiahnuta v erekcii. U kazdeho to ale moze byt individualne. Ja osobne som pouzival mast Beloderm. Mast som zakupil v lekarni aj bez predpisu, staci len slusnu vyhovorku a v mensich lekarnach vam ju predaju. Pripadne si vypytajte recept od vasej doktorky, s tym by nemal byt problem. Viem teda odporucit tuto mast, jedna sa ale vseobecne o masti s ucinnou latkou Betametazon.Podla mojich informacii sa tato latka ziskava z kory stromu pestovaneho na Novom Zelande. No a co sa tyka pochybnosti o tom pouzivat betametazon na liecbu fimozy. V inych krajinach napr. USA alebo severskych krajinach je tato liecba uplne bezna a velmi velmi vysoko uspesna.To len dezinformovani lekari a farmaceuti nas zenu do uplne zbytocnej obriezky. Tuto mast vam predpisu lekari na bezne ekzemy, nejedna sa teda o nic vynimocne. Navyse pouzivanie na predkozku je naozaj na velmi malu plochu oproti rozsiahlym plochach pri koznych zapaloch. K liecbe samotnej, najlepsie je mazat predkozku( v zuzenej casti, stiahnete predkozku tak ako vam to dovoli a natriete kruh koze predkozkyokolo zaluda, v tenkej vrstve 2x krat za den, napriklad rano a vecer. Latka sposobuje ztensenie koze a tak vacsiu poddajnost predkozky.Avsak rovnako dolezite ako liecba je aj cvicenie, to znamena po naneseni maste pracujte s predkozkou,pomaly ju stahujte tak aby to tahalo a zaroven nebolo bolestive. Vzdy chvilku potiahnite predkozku na 15 sekund a potom ju vratte a to stale opakujte. Ja osobne som cvicieval po aplikovani maste aj hodinu, niekedy aj dve. Preto bol zrejme ucinok u mna aj taky vysoky. Musite sa ale pripravit na velmi vysoku citlivost zaluda, ktory bol cely vas zivot zahaleny, s tym budete musiet trenovat takisto. Najprv je najlepsia sprcha a tak si pomaly zvykat na dotyky, dalej masturbacia az pokial si koza nezvykne, moze to trvat pomerne dlho. Mozete mi napisat ak sa chcete nieco spytat email : peter.nemcekjr@gmail.com

katka008
20. mar 2014

Ahojte, my sme boli v euromede na kramaroch s pruhom a vsetko prebehlo 100%, maly mal vtedy 1,5 roka - na druhy den behal po dome akoby nic.
Teraz sa tam chystame na kvoli fimoze na ciastocne uvolnenie a obrezanie, maly to ma v dost zlom stave. Masticky sme skusali a nepomohli. myslim ze je to individualne. Ale urcite to treba vyskusat ako sa pise aj vyssie. ak to nejde, odporucam MUDr. Babalu a jeho tim, su profici.

diusik
30. mar 2015

@peternemcek vdaka moc ze si sa podelil o tuto skusenost,prave dnes ma chytili pochybnosti,lebo moji dvaja synovia maju tiez fimozu, a podla rad, s tým nerobim nic,s mocenim nemaju problemy ani nic podobne.Prave tohto sa bojim,ze pridu do puberty a jednoducho sa to nikam nepohne,ale teda rada pocujem,ze sa s tým da nieco spravit,takze vdaka 😉

bobinka123
17. mar 2016

Urcite odporucam MUDR
Natera. Je to fakt odbornik. Chodime k nemu do Modry a operaciu nam robil v Malackach. Fakt odbornik.

staranevesta
23. sep 2018

AHOJTE MAMICKY. MAM VELMI DOBRU SKUSENOST S PANOM LEKAROM KUTAKOM, KT.MA ORDINACIU V HLOHOVCI A V SEREDI. JA SOM ISLA K NEMU SO SYNOM, KT. UZ ZAZIL PREDTYM STAHOVANIE 2X U INYCH LEKAROV, ALE TENTO LEKAR TO NEUROBIL. SPRAVAL SA K NEMU JEMNE, LEN SI TO PREHLIADOL, VYSVETLIL MU CO TREBA, NAPISAL RECEPT NA KREM, KT.SKUTOCNE ZABERA A UVOLNUJE STIAHNUTIE PREDKOZKY..A UZ TERAZ JE TO OVELA LEPSIE PO 4TYZDNOCH POUZIVANIA...PAN DOKTOR POVEDAL, ABY SME POKRACOVALI, PRAVDEPODOBNE NEBUDE POTREBNA OPERACIA...SUPER, TESIME SA....ON NAM PERFEKNE POMOHOL S FIMOZOU..ODPORUCAM

lubicky
9. jan 2019

@bebebrumik kde v KE ste boli

bea2312
17. jún 2020

Urológia poprad

bambulkatt
11. mar 2022

@staranevesta prosím,ako ste dopadli?Operácia nebola potrebná?Koľko rokov mal syn?

simeona8
3. máj 2022

@staranevesta prosím vás ako sa volá masticka ktorú ste používali?

Strana
z2