Fľaky a vyrážky u 6-mesačného bábätka: Rady a skúsenosti
Ahojte maminky,
idem si k Vám po radu kým skočíme v pondelok ku pediatričke. Na tele nášho drobca sme v posledných dňoch vysledovali fliačiky, ale má och iba na rúčkach, sem ram ná na tele aj miestami malé vyrážočky ktoré ale aji nie je poriadne vidieť, sú len hmatateľné. Fotku fľakov posielam nižšie. Už sme aj vysadili príkrmy, myslela som že je to z joch, no nezmizlo to. Doktorka po komunikácii cez správy odporučila excitiol. Ten je ale podľa internetu na suchú a začervenanú pokožku, čo ona moc nemá.
Máte prosím niektorá z vás s niečim podobným skúsenosť? Ďakujem oekne za každú odpoveď.
@katarina97 moze to byt atopicky ekzem. Nasmu synovi zacal ked mal 7 mesiacov.
@katarina97 ahoj, davala by som na to rybi krem a ak by za 2 dni nezabral, tak mast Infadolan.
@katarina97 toto mal syn ked bol malicky, neviem co to zapricinovalo. Ja som mu to modrou indulonou premastovala... a po par mesiacoch to zmizlo same a uz sa to neobjavilo...
Atopický ekzém a objednala by som sa rovno ku kožnej.
Asi nejaká imunitná reakcia na stravu. Nám kožná poradila A-DERMA Dermalibour+ reparačný CICA-krém. Upokojí to, ak by ju to svrbelo a hojí. Odsledovala by som čo jedla pred tým nové, alebo vo vyššom množstve. Nám sa to objavuje po chorobe, keď je oslabená imunita, vo vačšom rozsahu.
@katarina97 skus jeden fliacik jemne prstom posuchat zo 10x... Ak vystúpi trosku alebo zmení farbu môže to byť aj mastocytom
Ďakujem Vám krásne, skúsim Vaše rady a uvidíme čo povie pediatrička, poprípade kožná 😊
@katarina97 sú aj nejak vystúpené? Alebo je to zmena farby koze?
@janka_266 su jemnučko vystúpené

@katarina97