icon

Fľaky, ktoré nesvrbia a nebolia

gebeente77
27. máj 2018

Maminy, neterke sa dnes vyhodili flaky na tele, nebolia, nesvrbia, kliesta mala, ale davnejsie. Zajtra s nou segra behne k mudr., ale neviete, co to moze byt?

Fľaky, ktoré nesvrbia a neboliaFľaky, ktoré nesvrbia a neboliaFľaky, ktoré nesvrbia a nebolia
Strana
z2
lindusss2016
28. máj 2018

@gebeente77 nevies kedy mala toho kliesta a ako dlho bol pricucnuty?

gebeente77
autor
28. máj 2018

@lindusss2016 segra vravi, ze posledne dva tyzdne mala jedneho, predtym 2 tyzdne tiez a predtym tiez. Ale par hodin, nikdy nie viac ako 24 hod ☹

liv1
28. máj 2018

@gebeente77 😔 no, a kedy ju to stiplo?

liv1
28. máj 2018

@gebeente77 stačí aj minúta, stačí aj stipnutie bodavého hmyzu. Nanestastie. Kľúčová je terajšia liečba. Ak atb nebudú dostatočne dlho, následky môžu byt celoživotné. Neviem či Dr ktorá sa tým zaoberá v BA, vola sa Durovska, nedáva v takomto prípade atb aj na 3 mesiace. Lebo ľudia si myslia že sú vyliečení, a potom to o niekoľko mesiacov či rokov zase vybehne. Naši doktori borelku neriešia dostatočne. Majú nejaký protokol ktorý často krát nestačí. Povedz segre nech to rieši 🙏. Držím veľmi palce. A už nech veľmi veľmi poctivo používajú repelenty, ochrany, ak dostane kliešťa nech ho pošlú na rozbor.

lipiancanka
3. jún 2018

@gebeente77 prosim ta uz sa vie co to bolo? Moj 7rocny dnes taketo tri flaky presne a tiez mu inak nic nie je....takiato mal kliesta ale davnejsie....dakujem za radu

lipiancanka
3. jún 2018

@gebeente77 tak som.orave precitala ze borelioza???? Ale.liecila sa doma? Nemusela di nemocnice ze?

adula12
3. jún 2018

@lipiancanka pokial ma tie flaky uz dlhsie, treba ist k dr na krvne testy, treba ist hned rano. caka sa zhruba 5dni. davaju sa atb potom, lieci sa to doma pokial nie su ine priznaky.

lipiancanka
3. jún 2018

@adula12 Dnes som si to vsimla teraz vecer ale su totalne rovnake ako tie na fotkach hore.... Hned rano idem ku nasej doktorke...musi byt nalacno?Ine priznaky nastastie nema zatial....

adula12
3. jún 2018

@lipiancanka radsej na lacno. ja som bola poobede a vravela mi, ze mam prist s malou na druhy den rano. nechcela jej vziat krv poobede. podobne su inak aj alergicke flaky, ale tie zvyknu zmiznut pocas dna a objavit sa inde. ale pokial ma vas syn flak stale na tom istom mieste bez toho aby zmizol a je ohraniceny, je pravdepodobne, ze ide o boreliozu. potom neskor sa mozu sirit po celom tele. dcerka mala takto na kolene.

lindusss2016
3. jún 2018

@adula12 to nie je celkom pravda, co si napisala, lebo aj borelkovy flak moze cestovat, aj sa vola nejak erythema MIGRANS

adula12
3. jún 2018

@lindusss2016 ved moze cestovat ale jeden hlavny ostava. alergiove flaky su rano na jednom mieste a poobede uz na druhom. moja dcera mala 2tyzdne na tom kolene a az potom jej to zacalo sa sirit na ruky a stehno.

lipiancanka
3. jún 2018

@adula12 on ma tri take flaky dva na jednej a jeden na druhej nohe...ale ja si myslim ze je to isto borelioza bohuzial....chudak on zatial len dvakrat v zivote bral atb asi sedem dni a vkuse z nich vracal ( a to boli dve rozne skupiny atb), tri tyzdne netusim ako prezije....neviem preco je na ne taky citlivy....Ale hlavne nech sa to rychlo vysetri a je to podchytene.....a vym dali lieky az po tych piatich dnoch? To nie je nebezpecne tak dlho cakat?

lipiancanka
3. jún 2018

@adula12 inak este jedna otazka a ked ich brala tak nechodila vobec do skoly ci normalne mohla fungovat? Dakujem

adula12
3. jún 2018

@lipiancanka dcerka mala len 2r vtedy. ale predpokladam, ze do skoly asi nebude moct vas syn chodit, lebo nevie sa ako sa to moze este vyvinut, treba sa ale spytat. ale atb sa beru rano a vecer min. 3tyzdne, boli dost hnusne. davala som striekackou na 3x po troche. prvych 5dni bolo zlych, ale potom si zvykla a uz si sama pytala, vedela, ze musi. ☹ nam dala atb az po vysledkoch lebo ona neverila, ze ma borelu kedze nemala kliesta. ale ked vy ste mali, tak je mozne, ze vam tie atb da preventivne uz teraz. kedy mal kliesta? lebo na odber je dobre ist az tak 2-3tyzdne po ustipnuti. lebo dovtedy moze byt odber negativny.

lipiancanka
3. jún 2018

@adula12 myslim ze tak mesiac presiel odkedy ho mal....

lindusss2016
3. jún 2018

@lipiancanka 5 dni cakania uz nevadi ozaj. Nebezpecne je cakat mesiace alebo dokonca roky

lipiancanka
3. jún 2018

@lindusss2016 dakujem....som z toho nejaka dostresovana....chudak pred par mesiacmi som s nim skoncila na operacii slepeho creva teraz toto....

gebeente77
autor
3. jún 2018

@lipiancanka ahoj, nie, berie ATB, ma ich na cely mesiac a normalka doma, aj do skoly chodi 🙂

lipiancanka
3. jún 2018

@gebeente77 och tak si ma potesila aspon tym....z nemocnice by som sa asi zblaznila uz....

gebeente77
autor
3. jún 2018

@lipiancanka je toho teraz strasne vela, dnes som najstarsiemu vytahovala kliesta, ja uz som mala, min. tyzden najmensi 2 klieste naraz... Hlavne behni k mudr. a uvidis, co povie 🙂

lindusss2016
3. jún 2018

@lipiancanka neboj toto prve stadium borelky sa da relativne lahko liecit. Teda jasne, ze atb nie su ziadne cukriky, ale decka to.zvladnu v pohode urcite. Kup nejake dobre probiotika k tomu, ked zvykne este aj grcat chudatko

lipiancanka
3. jún 2018

dakujem vam za skusenosti a utechu🙂

Strana
z2