icon

Fľaša pre trojmesačné bábo a rotavírus

nikol789
12. jún 2022

Ahojte, potrebovala by som poradiť s ktorými flaskami ste spokojne a ktorú mám vybrať.

Dcérka má skoro 3 mesiace, používame antikolikovu flašku.
Asi pri nej ešte ostaneme, aj keď klop klop je to lepšie.
Aké fľašky používate vy?

A ešte otázka- očkovanie proti rotavirusu, nasa dr odporúča.
Neviem sa rozhodnúť, polovica kamosiek dali zaočkovať a polovica nie.
Mala pojde v 2r do jasliciek kvôli mojej práci, síce len na 8dni v mesiaci ale vraj aj preto by to mala mat, keďže pôjde skôr do kolektívu....
Fakt neviem 🙈

Ďakujem vopred za odpovede

Pekný večer

Strana
z2
viestta
12. jún 2022

Náš nebol očkovaný, lebo bol výpadok vakcíny. Ten týždeň na infuziach v nemocnici nikomu neprajem. Mal 8 mesiacov a schudol 2 kila

pribinak
12. jún 2022

@nikol789 s rotavirusom som bola so synom v nemocnici, necelé 2 roky mal. Neskutočne zvracal, hnačky, to sa doma nedalo zvládnuť, 2 dni bol na infúziách. Taký bol slabý, že nevládal stat na nohách
Samozrejme že som to dostala aj ja s muzom. Nakazila nás neterka. Tá to dostala v škôlke

surama
12. jún 2022

@nikol789 Urcite daj zaockovat. Kamoska jedno dieta dala, druhe nie. Hadaj, s ktorym skoncila v nemocnici na infuziach.

petamich
12. jún 2022

flasu sme zacali pouzivat az neskor ale nam sadla MAM s drziakmi, dokonca ich prehadzujeme aj na sklenenu, z ktorej pije mlieko pred spanim, rad si ju vzdy pri piti drzi a za mna ockovanie proti rotavirusom urcite ano, tiez som dala

lienka.7
12. jún 2022

@nikol789 urcite ano. Byt v nemocnici na infuziach nie je žiadna výhra. Kamoskina malá to dostala, plus do toho ešte aj koronu. No koniec ti poviem. Nevedela sa ani posadiť....

nikol789
autor
12. jún 2022

@nikol789 bola som za to očkovanie rozhodnutá na 90%, ale keď čítam tieto príspevky som na sto percent rozhodnutá že dám, predsa len keď to nedajbože chytí môžeme sa vyhnúť nemocnici a nebude to mat taký priebeh ....
Ďakujem 🙂

sapetka
12. jún 2022

@nikol789 prve dieta som nedala lebo na co bol jedinacik ale druhe budem zvazovat.. predsa starsi moze kadeco zo skolky doniest

jane1987
12. jún 2022

@nikol789 od toho aby Ti niekto edukovane radil, je lekar a nie MK ani kamosky. Neprajem Ti vidiet, ako vyzeraju deti s rotavirusom a ani to, aby si zazila s tym dietatom byt v nemocnici kvoli tomu. Takze ak uz chces radu, tak isto daj zaockovat. Par rokov na detskom odrobenych mam a teda nie je nic prijemne napichavat dehydrovane a ubolene deti.
Flasky jednoznacne MAM u nas sli. Doteraz v podstate pije z nich vecer mliecko.

nikol789
autor
12. jún 2022

@jane1987 ďakujem

lejusinka
12. jún 2022

Ked davas dietatu UM tak je jedno ze ockovanie moze byt skodlive, ci?

jane1987
12. jún 2022

@lejusinka co to ma spolocne s UM, nechapem....

lejusinka
12. jún 2022

@jane1987 tak chemia ako chemia 🤷🏻‍♀️

nikol789
autor
12. jún 2022

@lejusinka moja zlata, keby som mohla kojiť tak kojim. A absolútne to s tým nemá nič spoločne. Takze keď nemôžem kojiť mám nechať dieťa hladne hej? ;)

nikol789
autor
12. jún 2022

@lejusinka ty si jedna z tých žien kvôli ktorým tu veľa mamičiek má depresie že nekoja .. sa spamätaj... a nepíš tu nič o chémii prosím tá. Nie každý má to šťastie že má mliecko a vie kojiť .... ja som malú kojila dva mesiace ale žiaľ nedalo sa dlhšie...

lejusinka
12. jún 2022

@nikol789 dobre 🤦🏻‍♀️

jane1987
12. jún 2022

@lejusinka toto je nazor tak sto rokov za opicami....tak prepac, ze som nemohla svojho syna kojit a pchala do neho chemiu.....UM a ockovanie normalny clovek nespaja dokopy a uz absolutne neodsudzuje za to zenu

nikol789
autor
12. jún 2022

@jane1987 akože tiež nechápem

beata_k
12. jún 2022

@lejusinka Ty si ale inak padnuta na hlavu.

lindusss2016
12. jún 2022

@nikol789 Len k tomu ritarixu, tsto vskcina ma ucinnost len dva roky, ktore udava vyrobca vakciny, cize sa nespoliahaj na to, ze bude tvoje dieta chranit donekonecna. Ja som nedala ockovat ani jedno a ani jedno rotavirus nrmalo

banalu
12. jún 2022

Flasu skor podla dietata ako teba, my sme vyskusali asi vsetky, a sadol jej avent natural, z ostatnych jej tieklo kade tade mlieko, alebo ich jednoducho odmietla. To iste s cumlikom, vezme len MAM 🤷🏻‍♀️
Rota sme som dala, lebo ja osobne velmi zle znasam rotavirus... Kde niekto presedi na zachode 24 h s lavorom v ruke, ja koncim na infuziach s nejakou zmutovanou formou 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ono kto sam nema problem s rota tak to az tak tragicky neberie 🤷🏻‍♀️

banalu
12. jún 2022

Prosim povedzte mi niekto, ze @lejusinka sa mi len zda 😆😆😆 ja ani neviem ci je taka hlupa alebo arogantna 😆🙄

lindusss2016
12. jún 2022

@lejusinka ako zena a duplom dojciaca zena by si mala mat v sebe tolko empatie, aby si pochopila, aka je toto citliva tema pre kazdu jednu mamicku. Materske mlieko nie je to jedine, co treba dietatu odovzdat... Ze dojdis, z teba nerobi o nic lepsiu matku, ako su ine 😉 neviem, ake stare dieta mas, ale teda velmi ti prajem, aby da ti darilo nedavat mu ziadnu "chemiu" sj nadalej, lebo potom podla tvojej teorie je jedno, ci mu das pampersku alebo um, lebo ved chemia ako chemia 😉 a to ti pisem ako zena, ktora kojila 6 rokov vkuse, z toho rok tandem 😉 ver mi, mila zena, vsetky sme si rovne a nemame pravo sudit jedna druhu

ariannazara
12. jún 2022

Jednoznacne očkovať, pije sa to len. Moja známa je s malým 3m už 3 týždeň v nemocnici, nestihli zaockovat

jane1987
12. jún 2022

@banalu dufam, ze sa Ti len zda 😆 a teda aj mne, lebo za tieto nazory by som sfleku fackala a to som kludas a racionalne zmyslajuci clovek😆😁

ariannazara
12. jún 2022

@lejusinka 🤣 ty si cela chémia a k tomu ešte dobre padnuta na hlavu-raz a presne 🤦‍♀️

deginko
12. jún 2022

Určite daj zaočkovať..ja by som neváhala...aj teraz mali decká brušné črevné virózy...a teda aj môj malý...a mal naozaj priebeh najlepší z celej rodiny..vyzvracal sa raz a bolo po všetko...a teda my sme vracali 24h..

nwnw
12. jún 2022

@nikol789 rotavirus isto daj ockovat. Vyhneš sa pobytu v nemocnici. Oni pchajú ešte prsty do úst a nikdy nevieš kde to nachytajú.

kiki68
12. jún 2022

@nikol789 ja som dala ockovat proti rotavirom, ja som videla v praci zle priebehy. Tak aspon takto sa da chranit

anna12399
12. jún 2022

Syn to mal a bola to tá najhoršia pliaga. Síce sme to zvládli doma ale, trvalo to cely týždeň teploty strašne vysoké, hrozné hnačky no len čo si na to spomeniem trieskam si hlavu.Aj keby to stalo 200 eur daj si ho za očkovať stojí to zato.

izabela181
12. jún 2022

@nikol789 proti rotavirusom som ockovat dala 😊 prepláca to poisťovňa a je to len taká vodička čo doeta vypije, mal to spolu s klasickým očkovaním a zvládol úplne v pohode 😊 od narodenia je na UM a používame fľašky Avent a cumliky Avent Natural 😊 mala by som sa teda asi hanbiť aku chémiu doňho pcham 😆

Strana
z2