icon

Granuloma annulare u dieťaťa

nikollette
9. júl 2010

Ahojte.
My sme dnes došli od kožnej s touto diagnózou. Povedala, že to nie je nič vážne, ale preliečiť to treba. Ale že sa s tým za 40rokov u malého dieťaťa nestretla. Že u dospelých to lieči pomerne často, ale že u detí ešte ani raz. Že by sme boli až taká rarita? 😕 Tak nás poslala na Kramáre, vypísala lístok, a v pondelok teda ideme.
Stretli ste sa s touto chorobou niektorá? Čo nás čaká? 😕 😒
Ďakujem

miskarak
18. nov 2013

dobry vecer citala som si vaše komentare ku kožnej chorobe ktoru ma aj moja dcera ,nechcem vam brat iluzie ale už to ma 2 roky flaky sa jej zvacsili a zatial nemiznu vyskusala som vsetko a zatial nič .Ležali sme na kramarach 11 dni a nič nevedia čo je pričina davali jej kortikoidne mastičkz ale nepomohlo nechavam tomu volny priebeh a dufam že jej to zmzne. ☹ 😉

petrisorka5
30. dec 2013

ahojte.moja trojročná dcérka to má tiež. má to na nárte a veľké je to 8 krát 5 cm. bolo nám doporučené na kožnom na Kramároch,že stým majú skúsenosť,že ak sa to zvykne chirurgicky narezať má to tendenciu zmiznuť.nám tak urobili 13.12. a pomaly to mizne 🙂.

ela75
30. jan 2014

Ahojte, nasej 4 rocnej dcere tiez bola diagnostikovana tato choroba. Ma jednu vacsiu (asi 2 cm v priemere) cervenu skvrnu na pravom predkoleni a jednu mensiu asi 0.5 cm na lavom predkoleni. Doktorka povedala, ze pravdepodobne je to toto, ale nema vsetky priznaky. Vy ste mali ake prejavy tejto choroby? Nam vraj chyba to granulovatenie okrajov, ale doktorka hovorila, ze sa to este moze vyvinut. Ako dlho Vam to trvalo. Bojim sa, ci to nemoze byt nieco vaznejsie (napr. necrobiosis lipoidica), ktora sa vraj na to dost podoba. Kompletnu biochemiu ale dcere robili pred 2 mesiacmi a glukozu mala Ok, skor pri dolnej hranici (3.6) a dnes sme jej papierikom kontrolovali moc a tiez bol Ok. Inak vraj je to reakcia organizmu na tlak (mala casto kolenackuje). A este som zabudla, pozerali sa na to dve lekarky a obe sa zhodli, ze by to mohla byt granulomatoza. Mali ste niekto aj viac ako jednu skvrnu a ake boli velke?

ela75
30. jan 2014

@petrisorka5
A ako sa Vam to ako vyzeralo, ked sa to tvorilo a ked to mizlo? U nas to bolo najskor ako odrenina, taka zhrubnuta koza cela a potom sa to zacalo hojit tak od stredu, tam to bolo uz hladke, cervene a vyvysenina zostala iba malicka na okrajoch ale je to presne okruhle, ale oboch predkoleniach.

zudonka
22. júl 2014

my sme sa s granuloma anulare trapili, dva roky, dcera ich dostala po ustipnuti komarom, ked mala tri roky, najprv sme mysleli, ze je to borelioza, vysetrenia negativne, nastup do skolky, same choroby, nic sa nelepsilo, vtedy jej zistili aj zlateho stafilokoka v hrdle, atb nezaberali, stale tam bol, po dvoch mesiacoch jej zistili ze prekonala meningitidu, zase dalsie vysetrenia, ktore nic neukazovali, popritom sme chodili stale na kozne a vystriedali sme niekolko kortikoidnych masti, nechali sme to tak, po roku sa nam flaky zvacsili z priemeru jeden cm na 6 a vzniklo mnozstvo dalsich, po celych koncatinach, po vsetkych negativnych vysledkoch sme tiez skoncili na kramaroch, kde jej bola vlastne diagnostikovana tato choroba . liecena bola kortikoidmi plus vypalovanim tekutym dusikom, bolo to strasne mala ich asi 50 po celych rukach a nohach, vypalovanie do krvi, vznikali pluzgiere plus potom masti, lekari na kramaroch sa vyjadrili ako pride , tak odite , alebo to bude mat do konca zivota, po prestahovani sme zmenili detsku lekarku, prestali sme chodit na kozne, nasadila jej na tri mesiase atb a pol roka sme brali Wobenzym, vsetky granulomi vymizli a odvtedy mame pokoj, dokonca uz aj jazvy zmyzli a nie je po nich ani stopy dcera ma teraz 8 rokov. velka vdaka nasi pani DOKTORKA!!!

veronikakira
30. okt 2014

@nikollette
@latvia
@leishmania dievcata, tiez mame alergiu, uz druhy den hladam, pozeram ce nahodou najdem fotky, alebo nieco, co to moze byt. Mam taku otazocku tie kruhy, flaky zmiznu a potom sa objavia na inom mieste? Totiz my mame take kruhy ktore su raz cervene, potom po par hodin take slabe, potom za par hodin som zistila ze aj tvar zmenia a teraz rano o stvrtej kym maly spal, uz tie flaky ktore som mu vecer odfotila uz tam neboli. Len na ruke som nasla velmy slaby ruzovy flak. Takze tie flaky pri granuloma zmiznu a potom sa dieta znova vysipe (nohy, ruky) vyrazkami? Stretli ste s tym, alebo bude to potravinarska alergia? Uz to takto mame mesiac😞

latvia
30. okt 2014

@veronikakira nemas foto? granuloma annulare su relativne velke flaky, to nie su klasicke vyrazky

veronikakira
30. okt 2014

@latvia pridala som fotky, ta prvu som robila pred mesiacom, vtedy to mal velmi cervene opuchnute, a ostatne dve som robila vcera, su take slabe, vacsinou tie flaky su take slabe ceevene, stred taky zlty, menej vyrazny, mozno to granuloma nebude, ale neviem co to je lebo zmiznu a potom sa zase objavia vacsinou na ruke, na kolene, nart..... vies poradit??

marush
20. máj 2015

@veronikakira pravdepodobne podla obrazkov a popisu ide o žihlavku. U deti bezne ochorenie .

susanebi
Autor odpoveď zmazal
susanebi
13. jan 2017

Prosím, mamičky, odborníčky na kožné ochorenia, môže byt toto tiež diagnoza: granuloma annulare?? 5. ročný synček to má na ľavom členku....Ďakujem Vám za odpoveď. Zuzana

2danculik
21. apr 2017

Tak aj u nas podozrenie na gran. Buduci tyzden ma mala 4 r asi 20 vysetreni krv moc vytery zuby....tak uvidime ci potvrdia

2danculik
21. apr 2017

Ma to taketo velke a menej napadne

susanebi
22. apr 2017

@2danculik dakujem, že za Vašu reakciu, tak potom dajte vediet, ako vam dopadli vyšetrenia a či sa potvrdila tiež tá diagnoza. Moj synček mal všetky testy v poriadku, aj na krv, aj na moč, aj výtery. Zevraj to zmizne samé od seba tak do 2 rokoch. Dajte vediet, prosím, čo povedala Mudr. Vám..🙂 DAKUJEM!!

susanebi
30. apr 2017

dakujem, že za Vašu reakciu, tak potom dajte vediet, ako vam dopadli vyšetrenia a či sa potvrdila tiež tá diagnoza. Moj synček mal všetky testy v poriadku, aj na krv, aj na moč, aj výtery. Zevraj to zmizne samé od seba tak do 2 rokoch. Dajte vediet, prosím, čo povedala Mudr. Vám..🙂 DAKUJEM!!

2danculik
3. máj 2017

@susanebi takze zatial jej nasli nalez na rtg asi prechodený zápal pluc a streptokoka. Zajtra ideme na konzílium na kramároch tak Vám dát vediet čo to je aj ako to budu liečit

susanebi
4. máj 2017

@2danculik dakujem za odpoved. myslite si, ze ten strepkokok a nález na rtg jej spôsobil granuloma annulare??? To s tým akože súvisi? To sa mi nejak nezdá..A na kramároch Vám prosím, čo povedali? Potvrdili vobec, ze ma granuloma annulare?

2danculik
5. máj 2017

@susanebi nobpovedali mi, ze zapal v tele sa moze prejavit aj taktymito flakmi. Urcite je to granuloma, dostala kortikoidy ktore mqm 1:1 miesat s ichtiolom. O mesiac zas na tie konzultacie.

maltayw
17. máj 2017

@susanebi moje holčička je čtyřleta a má taky granuloma annulare na nozicce jako tvůj chlapeček. Dostala mast s kortikoidy 3 krat týdne. Mužu se zeptat, jak se situace vývyji u vás? Je nějake zlepšení? Moje dcrera to uz ma paty mesic. Nez se přišlo na to, co to je, dost to narostlo. Chtěla bych ji pomoci. Děkuji. Držím vam take palce.

2danculik
17. máj 2017

@maltayw tyzdenne? Moja ma kortik mast na noc. Zatial ziadna zmena, ma ju 15 dni :(

maltayw
17. máj 2017

Mazu to teprve tyden, pod lepitko. Moc nevim s tou mastickou, jak dlouho muzu mazat. V letaku je napsano max jeden mesic. Na kontrolu mame jit ale az v rijnu. Radeji pujdu za doktorkou a zeptam se, není mi to jasne. Nevim, jak dlouho se muze mazat kortikoidy☹. Jinak jsem pochopila, ze lecba je nekdy i na dyl. Strava to asi moc neovlivni, nebo mate maminky jiné zkusenosti? Nejake vitaminy?

2danculik
18. máj 2017

@maltayw mame tiez na mesiac :(

susanebi
19. máj 2017

@2danculik tak prosim, potom mi dajte vediet, ci vam tie kortikoidy s ichtiolom pomohli a granuloma sa zmenšil alebo nie.

susanebi
19. máj 2017

@maltayw dakujem za vasu reakciu. No moj syncek to ma od septembra 2016, odvtedy sa mu to celkom dost zvačšilo, má to teraz priemer cca aj 5 cm..., avsak zas nam to vyrazne zbledlo....som dakde cítala, ze to môze sposobovat nedostatok určitých enzýmov v tele, odporúča sa skúsiť zaradiť do stravy cviklu, astopkatý zeler, ananás papáju. Vraj táto zelenina a ovocie obsahuje určité enzýmy,ktoré telo chýbajú...odkedy sme mu to zaradili do stravy má to výrazne bledšie....🙂 A kortikoidy Vam na to pomohli??

2danculik
26. máj 2017

@susanebi tak mam pocit ze sa jej to o taky centimeter na priemer zmensilo, ale stale je to dost velke. Skusime ten zeler a cviklu, ananas nemoze

maltayw
27. máj 2017

Děkuji za Váš příspěvek. To je dobra zpráva. Byly jsme u paní doktorky. Máme mazat i dele než měsíc. Pod igelit. Je to prý lokální na nozicce. Tak to prý není tak škodlivé. Mast má satný vliv jen na kuzi. Ne dovnitř. Taky máme jist vitamin E. Mé se zdá, že už je to nepatří lepší. Tak uvidíme. Do stravy zaradim repu a avokádo apod. Zatím Na shledanou. Ozvu se, jaky je vývoj.

susanebi
27. máj 2017

@maltayw ok, dakujem za odpoved
Tak si mi po určitej dobe, prosím ozvite, ako sa to u vás vyvíja s tým granulomom. zatial sa majte pekne..🙂

2danculik
17. jún 2017

Ahoooj tak vyzera to tak ze nasa granuloma zmizla😀 mesiac liecby, foto 18dni po ukonceni liecby. Tesim sa ako blchaaa
@susanebi mala je opalena, tak dufam ze ked vybledne,nic sa neobjavi 🙂

maltayw
17. jún 2017

To je dobra zprava. Rada to slysim. No my ji máme o mnoho menší. Nedaří se ji, půjdeme na kontrolu. Dáme vědět:s: Asi je u nas nutno mazat dele.

2danculik
17. jún 2017

@maltayw zistili Vam aj pricinu?