icon

Granuloma annulare u dieťaťa

nikollette
9. júl 2010

Ahojte.
My sme dnes došli od kožnej s touto diagnózou. Povedala, že to nie je nič vážne, ale preliečiť to treba. Ale že sa s tým za 40rokov u malého dieťaťa nestretla. Že u dospelých to lieči pomerne často, ale že u detí ešte ani raz. Že by sme boli až taká rarita? 😕 Tak nás poslala na Kramáre, vypísala lístok, a v pondelok teda ideme.
Stretli ste sa s touto chorobou niektorá? Čo nás čaká? 😕 😒
Ďakujem

Strana
z3
susanebi
17. jún 2017

@2danculik no tak supeeer, teším sa s Vami, ze sa to podarilo. Náš malý granuloma má ešte stále, ale už ovela bledšie, ako na tej pôvodnej fotke. Takže mesiac ste užívali tie kortikoidy? A ako sa presne volali? Myslíte, že to Vám pomohlo?

maltayw
18. jún 2017

Nevadí. Doporučil byste nějak testy?

maltayw
18. jún 2017

Nenašli. Doporučila byste nějak testy? Oni příčinu neresi....byla na krvi a biopsie.

maltayw
19. jún 2017

Nám kortikoidy pomohly, zmenšuje se a bledne. Mazeme mesic. Bez kortikoidu to rostlo. A vy Susanebi raději nemazete? Děkuji. Držím všem palce.

2danculik
20. jún 2017

@susanebi bola to mast beloderm a miesala som to na noc 1:1 s ychtiolom (niesom si ista asi 10%)
@maltayw no u nas to bolo zrejme prechodených zápalom pluc,alebo streptokok
povedali mi, že zápaly sa prejavuju casto na koži...na obrazku su uz výsledky zo vsetkých vysetrení, orl zubar pneu...
ten prechodený zápal plúc je na rtg snimku

maltayw
20. jún 2017

@susanebi Dekuji. Nam pry zrejme po nestovicich, mela je v listopadu, v lednu se objevila granuloma. Tak moc a moc drzim palecky. My jdeme na kontrolu, tak uvidim, jak dal mazat ci nemazat.

anonymka18
18. jún 2020

Dobry den, ja s GA bojujem 17 rokov..zacalo to na clenku,potom na druhom clenku..neskor lakte,teraz zapastie..v tehotenstve mi zacali loziska miznut a zmizli nadobro..teraz kojim a 3 mesiace po porode sa mi to zacina zase objavovat na zápästí..kortikoidy nezabrali...dusik..velmi bolestive a nic. Wobenzym som brala kym som otehotnela..testy mi robili a vsetko ok..budem vdacna za kazdu radu,co Vam pomohla a ako sa vyliecit?

vierka83
28. júl 2020

Dobrý deň, mojej dcére tiež diagnostikovali GA. Má lokalizovanú formu, teda tie fliačiky na nohách, rôznej veľkosti. Máme ju však spojenú aj s formou tzv. subkutánnou, teda podkožnou. Sú to také uzlíky, ktoré sú pod kožou. Všetky vyšetrenia krvi, moču, RTG, USG sú v poriadku. Mali sme samozrejme nasadenú liečbu masťami. Stretli ste sa pri diagnóze GA s touto formou, poprípade, ako ste postupovali pri liečbe. Ďakujem.

2danculik
28. júl 2020

@vierka83 my sme mali pod kožou také hrčky,liečba zabrala,všetko zmizlo. Beloderm a ichtiol sme mali

anonymka18
29. júl 2020

Dlho ste tie masticky potierali?jednu rano a druhu večer?ďakujem

vierka83
29. júl 2020

@2danculik Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Aj u nás sú to také hrčky - uzlíky. Môžem sa opýtať, za aký čas to zmizlo?

vierka83
29. júl 2020

@anonymka18 Ak môžem trošku pomôcť... Nám kožná predpísala dve maste. Pri jednej sa mi zdalo, že sa jej to zhoršuje, tak som ju vysadila a začala mastiť len s tou druhou, ale keďže išlo o kortikoidnú masť, tak som to striedala s aloe gélom a zdá sa mi, že fliačiky sa postupne zjemnili a niekedy sú úplne svetlé. Náš detský lekár povedal, že kor. masť mám vysadiť, lebo to nie je dobré, pre také malé dieťa a predpísal heparoid. Zatiaľ sa to síce veľmi nestráca, ale ani nezhoršuje, je to naďalej jemnejšie, svetlejšie. Ale ako povedala naša kožiarka, každému zaberá niečo iné a máme skúšať aj my, čo pomôže (myslela tým niečo prírodné). Ak zistíme, čo zabralo, určite dám vedieť.

anonymka18
30. júl 2020

@vierka83 budem čakať,drzim palce a veľmi pekne ďakujem.. niekde pisali,ze alveo zabralo a nejake enzýmy, ktoré obsahuje ananas a cvikla, ze pomahaju..nemam to odskúšane.len sranda,ze v tehotenstve mi to krasne zmizlo

sloja
7. jan 2021

U nasej dcery to aktualne po cca dvoch rokoch vyzera takto (aktualne ma 4 roky). Bolo to uz aj takmer vymiznute, ale mesiac dozadu sa to nahle vratilo vo velkom style naspat... vyzera to fakt zle. Nechcem aby v skolke na nu pozerali ako na nejaku "choru"..

Mazali sme tiez ten Beloderm s Ichtiolovou mastou, a ked sa to rapidne zlepsilo, tak sme s tym prestali. Teraz to davame opat, ale po mesiaci natierania ziadne zlepsenie.

anonymka18
7. jan 2021

@sloja pomohla mi kozna tym,ze mi predpisala naplaste 24hodinove Betesil je to neskutocne..síce stoja okolo 14€ a su na 8 dni Ale pomohli..nonstop ich treba mať na mieste..údajne tak trestného zapal liecit..A ešte je dobre mast dermovate no da sa len v Čr zohnať.

sloja
8. jan 2021

@anonymka18 vdaka za tipy. Ten Betesil je vsak od 18 rokov, takze pre moju 4-rocnu dceru je to nepouzitelne. Dermovate je aj pre deti, tak to by stalo za pokus, ale vidim ze je to na predpis, tak sa budeme musiet dohodnut s doktorkou.

anonymka18
8. jan 2021

@sloja nasli ste ho na sr?Ja viem,ze najbližšie v Cechach ho majú.tak by jej to mohlo zmiznúť ,keď je taká malicka.ja tom mám od 9.triedy základnej skoly a mám 32.

sloja
13. jan 2021

@anonymka18 cize tebe sa to sem vracia? Ze si sa toho stale uplne nezbavila?

anonymka18
13. jan 2021

@sloja tam kde som to mala po pôrode najviac na zapasti,to mi po betesile zmizlo krásne a tej masti..za cca 10 dni.

evagurinova
2. apr 2023

@sloja ahojky prosím ťa čo vám pomohlo na tie fliačiky

Strana
z3