Gynekologický zápal u 2,5 ročnej
V pondelok idem volať doktorke, avšak dovtedy potrebujmem pomoc. Teraz som všimla ze dcérka si začala chytať pipinu, ma ju veľmi červenú. Spravili sme sedací kúpeľ s rumančekom. Co jej na to dat? Mam doma imazol a sudocrem. Užíva týždeň antibiotika, môže to byť vedľajší ucinok? Posledný týždeň nemá plienky, ale nohavičky. Môže to byť aj reakcia na praci prášok... Len uvažujem, čo by to mohlo spôsobiť. Inak sa kúpe len v čistej vode, 1x do týždňa umyjem s Bupi. Ako jej narýchlo pomoct? Možno hypermangan...? Co zabralo u vás? Dakujmem za skusenosti
Aj mna napadla mykoza
Probiotiká a zvýšiť pitný režim
Daj jej tan imazol- krém pasta , ten je najlepší, je ako tekutý púder, nechá taký biely film a je na kvasinky účinný
Mykóza po ATB, zbehni do lekárne a kúp niečo na mykózu, pýtaj tak aby mohla aj taká malá. Keby si mala doma fungicidin, ten môžeš dať, natrieť jemnou vrstvou po povrchu, nie dnu.
@mima172 áno poctivo dávam biogaiu každý deň 5 kvapiek 🙂
@pribinak ma biogaju probiotikum, dávam každý deň 🙂
Hovorím ti, natri jej to Imazolom
@hanelka1 už sa stalo, uvidíme ci pomôže
Aj dcéra 3r to mala po ATB. Naďalej dávaj probiotika, kúp jej detský intim gél Laktacyd a masticku Imazol... našej to po tomto prešlo...
Najprv som chcela napisat, ze zaparenu, my sa s tym paradoxne trapime, odkedy je bez plienky, ale ked ma atb, tak pravdepodobne mykoza. Niekedy ani probiotika nepomozu. Navyse biogaiu treba skladovat pro spravnej teplote. Vobec nemusia mat ucinok.
Ďakujem krásne za rady, ste úžasné 💝🙏🍀
Žiaľ, niekedy aj cez probiotiká vyskočí tá mykóza.
Ak už nemáš možnosť ísť do lekárne, tak by som umytú cikuľku malej jemne potrela (samozrejme nie dnu, len pekne "zvonku") obyčajným Imazolom a hneď zajtra ráno zbehni do lekárne, určite poradia niečo účinnejšie, čo môže aj taká mladšia slečna 🙂
Určite pomôže,,,a máš krém či tu pastu? Tá pasta je skvelá na toto, overené na mojich deťoch niekoľko krát
Fungicidin,super na zacervenanie
Biogaja je pomerne slabá, skús iné probiotiká
@hanelka1 píše imazol krémpasta - dermalna pasta
Moja to mala v lete, veľmi škaredé, červene. Pravidelne som umývala lactacydom pre deti a natierala zvonka bepanthenom. O 2 dni bolo všetko ok
Je to také biele keď si to natrela, že? To bude ono
@hanelka1 áno biele
Myslim, ze Biogaia pre 2,5 rocnu 5 kvapiek je žalostne malo. Teda slabé probiotika. Podla mna ma mykozu.
Moja toto presne mala po ATB, aj napriek probiotikám. Mala mykózu
Nedávno som toto riešila tiež aj napriek užívaniu probiotík. Bohužiaľ, silné antibiotiká 2 týždne, doktorka mi poradila canesten, dá sa kúpiť v lekárni jediný voľnopredajný a je od 2 rokov 🙂, ale imazol krémpasta je tiež dobrý 🙂
@zdenka11081983 no ono toľko píše na krabičke, neodvážila som sa dat viac
Kedysi mi v lekarni lekarnik povedal, ze biogaia tak do roka veku dietata. Moj maly mal vtedy dva roky. Davala som potom enterinu alebo probiofix.
@zdenka11081983 fakt?? No to som veru nevedela
@hanelka1 kremík pomohol veľmi, už to nemá až také červené 🙂 ďakujem za radu
Som rada, vždy zaberie, daj zase tenkú vrstvu na noc, za dva tri dni budete mať pokoj

Možno strelím mimo, no prvé čo mi napadlo, keďže píšeš, že užíva atb - dávaš poctivo probiotiká? Napadlo mi totiž, či nemôže ísť o mykózu.