Hemangióm a vaše skúsenosti

anka2103
13. nov 2012

chcela by som sa opytat, ake mate skusenosti s hemangiomamy,ale v nasom pripade to vzniklo az dva tyzdne po narodeni a pomaly to rastie do vysky ☹

margarita
13. nov 2012

aj mojmu sa to objavilo asi 4 tyzdne po porode az, a tiez sa mu to trosku zvacsuje.
nasa pediatricka povedala, ze to je normalne, ze najprv sa to "rozpina", nech sa nezlaknem, a potom sa to ma pomalicky zacat zmrstovat a zmensovat az do ca roka to ma zmiznut.
tak cakam a dufam, ze zmizne, ak nie, da sa to aj chirurgicky odstranit, ale nas to ma rovno na cele, tak radsej cakam, ze mu to fakt zmizne.
Zle by bolo, ak by sa objavili aj dalsie skvrnky inde na tele, to by mohol byt vaznejsi cievny problem, inak bud fakt pokojna a neries to 😉

anka2103
autor
13. nov 2012

dakujem krasne a kolko ma maly teraz?

margarita
13. nov 2012

skoro 6 mesiacov 🙂

katja33
13. nov 2012

moja mala tiez mala hemangiom, stratil sa az teraz okolo 2 rokov, objavil sa 3 dni po porode a mala ho nad ritkou na kostrci, absolvovali sme radu vysetreni, aby sa lekar uistil, ze nema vnutorny niekde v tele,ziaden sa nediagnostikoval a cca okolo roka sa zacal zmensovat a blednut, radili nam to premastovat, nech to nie je suche.zvacsa je to len kozmeticky problem. Kde to ma tvoje dietatko?

mahalo
13. nov 2012

my mame na lavom stehienku nad ritkou taky 1,5cm..tiez sa trosku zvacsoval aj do vysky rastol aj trosku zmenil tvar..objavil sa asi dva tyzdne po porode, ale hned po porode tam uz mala taky biely kruh, ktory potom zcervenal. Boli sme u neurologa - vsetko ok, boli sme na sone vnutornych organov - ok, a este aj na kontrole ocneho pozadia a vsetko ok. Boli sme s tym inak aj u homeopata/spojene s akupunkturov a ten nam dal na to vodicku..neviem povedat, ci je to len casovna zhoda, ale odvtedy jej to zacalo zo stredu blednut a stale to ma belsie. Maala ma 3 mesiace.

rebroza
13. nov 2012

ahoj. dcerke sa objavil na nozke v oblasti slabin. tiez nejaky cas po porode, cca do mesiaca tusim. doktorka kukla, potom poslala na kozne, kukla, povedala, ze treba davat pozor, aby sme do toho neskrabali a mame prist o pol roka. keby cosi, tak aj skor... tiez to bolo, ze najprv rastol, trosku aj do vysky. ale cca okolo roka zacal blednut, teraz ma 17. mesiacov a este tam nieco ma, ale uz su to len take zbytky.
ale co som citala, ze su dvojake. jeden druh mizne cca po roku, druhy nie a treba ho sledovat.

karamela33
13. nov 2012

Ahoj Anka, môj Simonko sa narodil s hemangiómom a stále sa mu to zväčšovalo a puchlo to. Mal to skoro na celej polke tváre. V očku mal 2cm nádor, kt. mu tlačil na zrakové svaly. Doktori mi hovorili - "Počkajte keď bude mať 5rokov, dovtedy mu to zmizne... No ja ako matka som tomu neverila, tak sme robili, čo sa dalo, až sme natrafili na úžasnú doktorku, ktorá nám veľmi pomohla. Najprv mu urobili magnetickú rezonanciu a porobili všetky vyšetrenia a potom sme nasadili kortikoidy. Dosť ľudí ma odhováralo - že to má vedľajšie účinky... Dnes má môj Simonko 1rok aj 5mesiacov, nádor má už iba 4mm a hemangióm sa mu už úplne tratí. Stále berieme Vasokardin liek a verím, že mu to zmizne úplne. Lebo s tým, aké to bolo sa to teraz ani nedá porovnať. Tak len toľko z mojej skúsenosti. Keby si mala ešte nejaké otázky, kľudne mi napíš, rada poradím.

lenuska311
13. nov 2012

cawte baby nasa mala mala tr hemangiomy...dnes nema ani tri roky a uz mozem povedat ,ze len mala...odislo jej to same od seba...jeden mala pod okom druhy vo vlasovej casti hlavy a treti na prste..vsetky boli velke vypukle a po roku zacali pomaly blednut a stracat sa--...ja by som do toho zbytocne nepichala ako to samozrejme nema pol metra

angua27
14. nov 2012

ahojte, môžem sa len pridať s podobnou skúsenosťou. syn mal niekoľko hemangiómov: menšie na krku a pere, tie boli na úrovni pokožky a obrovský na ľavom stehne. tuším do pol roka skôr rástol, bol vystúpený. a potom behom pár mesiacov sa začal zmenšovať, vstrebávať. dnes má 5 rokov a po hemangióme už neostala skoro žiadna stopa. na stehienku v tej časti má pár viditeľnejších vlásočníc, ale to je všetko.
po pôrode sme tiež absolvovali kopec vyšetrení: očné, uzv vnútorných orgánov, neurológiu práve kvôli vylúčeniu vnútorných hemangiómov. všetko bolo ok, mal iba vonkajšie. jediné, na čo nás upozornili všetci lekári, bol fakt, že treba dávať pozor, aby sa hemangióm nezranil. keďže je to zhluk vlásočníc, je ťažké zastaviť prípadné krvácanie.
hlavu hore, je to dosť bežná vec a časom pominie. 😉
tu nájdeš toho viacej a sú tam aj fotky ako hemangiómy zmizli. https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/moje-dieta-je-jedinacik/

anka2103
autor
14. nov 2012

@katja33 moj maly to ma pri ustockach preto sa bojim

anka2103
autor
14. nov 2012

@karamela33 dakujem pekne za odpoved,no dufam, ze to nieje take zle

katja33
14. nov 2012

@anka2103 urcite to treba sledovat, aj nam sa zvacsil a dost, na zaciatku mal 0.3x0,5 a ked sa zacal stracat mal 1.4x1.5samozrejme narastol aj do vysky, najprv nas poslali na kozne, kde p. Dr. vypisoval masticky, samozrejme nie najlacnejsie 😒 potom sme sa dostali na chir. amb.na kramare, lekarka radila mastit, mastit, nech to nie je suche, na zaklade jej odporucania som pouzivala obycajnu indulonu, samozrejme absolvovali sme vysetrenie, tak ako pisala mahalo, potom sa to zastavilo a postupne zacalo blednut a stracat sa. Dolezite je , aby sa neposkodil, prip. krvacanie sa tazko zastavi, kedze ide o zhluk vlasocnic a je to dobre prekrvene, pre ten pripad som mala naplast, co pouzivaju boxeristi na zastavenie krvacania, Verim, ze si znepokojena, ale vo vacsine to cas vyriesi.

pieces
18. nov 2012

moja mesacna dcerka ma hemangiom na spodnej pere, ma ho uz skoro tri tyzdne, odvtedy sa dost zvacsil, vycnieva a zacina akoby zasahovat dovnutra. lekar mi povedal, ze na pere to vraj nezmizne, vraj to mizne len na bielej pokozke. ma niekto prave opacnu skusenost ze to dietatu zmizlo aj ked to bolo na perach? zvazujem totiz operaciu laserom, kym to este nema velke, aby jej to nevadilo ked sa bude ucit rozpravat.

marcelilina
21. dec 2012

Nam sa hemangion obajvil mesiac po porodu,mysleli sme ,ze je to len cievka ,kt.praskla ked sme dali nausnice ,ze nejakym sposobom ju otlacili ale po vysetr.nam poved.ze je to hemangion no nikdy som otom nepocula,mala taku hulku kt.do pol roka trocha rastla ale potom sa vstrebala a ostal nam do dnešneho dna flacik pri usku ale sledujeme ho zatial ziadne zmeny.

pieces
12. jan 2013

@marcelilina ako dlho sa u vas hemangiom vstrebaval? mne sa zda ze nam dost narastol, dcerka este nema ani 3 mesiace

pieces
12. jan 2013

po hemangiome vzdy zostava jazva?

marcelilina
12. jan 2013

@pieces no asi tak na rokm sa vstrebal teraz nam ostal len fliacik pri usku cerveny

celicka
12. jan 2013

Ahojte, aj my máme hemangiom - jeden na koreni nosa a tri väčšie na boku. Chodíme s tým na onkologiu do BB. Pani doktroka odporúča betablokátovoú liečbu. Mate s tým nejaké skúsenosti?

dadka28
12. jan 2013

aj nam sa objavil asi cca tyzden po narodeni.../sice spatne ked som pozerala fotky,tak mal tam taky mansi fliacik,lenze dieta ked sa narodi,ma taku pokozku-nie cistu,cize sme si to vobec nevsimli/
potom mu to zacalo rast aj do sirky aj do vysky/ako karfiol to vyzeralo/..asi do roka to rastlo...
teraz ma maly 4roky a ma tam este taky malinky jemny fliacik-bleducky...nam povedala dr ze to zvykne zmiznut celkovo do 7rokov/komu ako,ak to nemusite zoperovat,nedavaj to robit..vacsinou ak to robia,tak len preto lebo je to na takom mieste,kde to zavadzia...nehovoriac o vnutornych hemangiomoch-to je trocha o inom/...urcite do roka to nezmizne...mali to segrine deti,kamosky..a nikomu to nezmizlo do roka..

foto:1/ 2mesiace
2/ 9mesiacov
3/ 4roky

celicka
12. jan 2013

Náš starší syn mal na lýtku maly plošný hemangiom do roka sa vstrebal ani sme nezbadali kedy. Teraz má 2 1/2 roka a už mu tam vidno len asi tri tenučké žilky . Mladší ich má ale plastické a ten na nošteku aj dosť narástol. Teraz má 8 mesiacov a zatial sa nevstrebávajú.

celicka
12. jan 2013
celicka
12. jan 2013
adriana2301
15. jan 2013

Ked som sa narodila mala som to skoro v strede na hlave, nasim vraveli lekari ze sa to vstrebe, ale ono to dalej rastlo, tak sli znova ked som mala 3 mes. vyoperovali mi to, dnes mam 26 a jedine co mam tak jazvu ktoru ani nevidno lebo mam vlasy, hrozilo ze sa to rozsiri kdekolvek...takze samozrejme v niektorych pripadoch sa to vstrebe, ale v inych je dobre to dat radsej prec zavcasu kym sa vyvija dieta aby jazvu nebolo skoro vobec vidno 🙂

cicamaci
15. jan 2013

Náš maličký sa narodil predčasne na 31 tt a už sa narodil s hemangiómom, absolvovali sme očnečné,neurologické,kardiologické, kožné vyšetrenie a usg vnútorných organov. Všetko bolo v poriadku. Teraz má malý 17 mesiacov a zdá sa mi že mu to bledne. Nám to nerástlo ostalo to rovnaké ale ako som už spomínala zdá sa mi že už to bledne

siskaca
25. jan 2013

@margarita da sa to aj laserom,jazvy by boli minimalne..len neviem ci to robia tu na slovensku,ale chirurgicky by som to neodstranovala.Inak lekari najradsej hovoria sledovat a cakat.A naco?Ved je to zhluk krvnych cievok,ktore nedavaju pokozke ziadnu vyzivu...a cakat do 6 rokov,kedy to zmizne...aj my mame hemangiom a chcela by som jej to odstranit.

piskootka
14. feb 2013

Ahojte. Moja mala mala tiez hemangiomy, 2 na cele, .. nemyzli, len rastli,.. odporucili nam ich chirurgicky odstranit a vobec nelutujem 😉
A inak tu je toho viac zo skusenostami hemangiomov: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mali-vase-deti-hemangiom/

risk66
13. jan 2014

Ahojte prosím Vás o radu.Moja dcérka ma škaredý hemangiom na špičke nošteka a brušku.Prosím Vás nemáte nejaký kontakt na odborníka v tejto oblasti?Dcérka má 10 mesiacov a na tom nošteku jej to doslova vytrča, :( Sme zo Serede,tak v Ba by bolo najlepšie dakujem velmi.Samozrejme už sme absolvovali všetky vyšetrenia a všetko negatívne.Povedali že do roku to zmizne,ale má to také veľké,že pochybujem.:( Bojím sa že si to poškriabe a to nechcem :( Dakujem za všetky rady a kontakty

annakol
9. máj 2014

@celicka ahoj, ja som malemu stale po hemangiomoch prechachala , parkrat denne zatlacila na hemangiom... mali sme na viacerych miestach, ale take hrbolate tmave, ako mate vy na trupe sme mali aj my a to sa krasne stratilo do 2,5 roka cca... take rovne, svetlejsie nam este teraz "svietia" Co vam povedali lekari, preco to maju deti a obe

jespera
30. máj 2014

Maminy je potrebne hemangion v lete nejako chranit - natierat, prelepovat....napr. pri mori treba nejake specialne opatrenia..? A inac keby aj praskol , je nejaky specialny sposob ako zastavit to krvacanie...?

nelli77
11. sep 2014

@celicka ahoj!aj ja moja mala má taky isty hemang.presne na nose.chodili sme s nou aj do Bratislavy aj do Budapesti....mala to dost velke,ale brala propanol...trochu sa to zlepsilo.ale odvtedy je to stale rovnake.chcu ju operovat...teraz bude mat 2 roky...tvojmu synovi sa to nezmenší?on uz má 3 roky?ako to vyzerá?