icon

Herpes na ústach u štvorročného dieťaťa

alenka777
18. jan 2012

Dcéra sa ráno zobudila s herpesom na ústach. Asi to chytila v škôlke. Čím to môžem natrieť? Máte skúsenosť?

Strana
z2
majuska85
20. feb 2012

Nám pomáhajú kvapky AUDIRON sú aj na iné liečby nielen na herpesy. Ja ked som cítila že sa mi ide vyhodiť som si kvapkami natierala a prešlo to a herpes sa neobjavil 😀 kupované sú cez net

kacasim
21. feb 2012

Ivett1, u nás stejná zkušenost, je super, že je rána krytá. Mně syn mastičku stále stíral o oblečení a sahal si do toho místa. Ve školce se bohužel často stává, že si spoustu věcí děti půjčují a tím přenáší virus bezděčně dál. Nebo stačí, aby si dítko do oparu sáhlo a podalo kamarádovi ruku....U nás Compeed také zabral (ještě příště vyzkouším ty noční)

ziarcanka
21. feb 2012

Baby nechajte si u Dr. predpísať Isoprinosine. Je to antivirotikum používané na liečbu herpesových infekcií. Významne znižuje frekvenciu výskytu aj u detí, ktoré ho už v tele majú dlhšie a myslím, že pri prvom výskyte dokáže tú sviňu úplne vyhubiť.

frola
21. feb 2012

ahojte ja trpim herpesom od detstva a mam ho doteraz. vzdy sa mi urobi niekde v okoli ust alebo priamo na perach. v puberte sa mi raz spravil v kutiku oka, nemohla som ho ani otvorit ☹ je to pre mna velmi neprijemna celozivotna drama, lebo ja to mam spojene aj s bolestami. vzdy ma z toho zacnu boliet aj vsetky zuby. uz som vyskusala skoro vsetky dostupne pripravky ale niektore mi bolesti este zhorsili. jedine co mi zabera je kremik blistex. bolesti okamzite odidu a aj ten pupak je uz po par hodinach mensi pripadne aj opuch sa strati. kedysi ho bolo dostat kupit v lekarni ale neviem preco uz ho nemavaju. potom ho mavali v dmke ale uz som ho dlho nevidela a len sa hrozim toho co budem robit ked uz ho nikde nezozeniem, este mam trochu v zasobe.

ci ho ale mozu deti to netusim, priznam sa asi by som sa bala ho len tak dat dietatu ked sa o nom neda poradit s lekarnikom alebo dr. aj by mohol mozno stipat ak by ho mala spapala kedze je dost silno mentolovy

maznacik007
21. feb 2012

@ziarcanka isoprinosine ti ale detsky lekar nepredpise len infektolog alebo imunolog... a ja musim dodat ze nie vzdy to pomoze ... moj maly je na liecbe isoprinosine uz treti mesiac vkuse ma znizene oba typy imunity a aj tak dostal herpes akurat dnes sa mu vyhodil aj na ustach aj na brade... takze musime ist imunologicke na nove odbery ... tak ako nam kazala...

ziarcanka
22. feb 2012

@maznacik007 Nám ho predpísala naša detskárka pri podozrení na herpes, našťastie sme ho nemuseli použiť, takže osobnú skúsenosť zatiaľ nemáme. Zrejme je iné, keď dieťatko dostane herpes pri prechodnom znížení imunity, ako keď vy s tým musíte bojovať dlhodobo. Držím palce, nech sa to čím skôr porieši 🙂

sonulik1
28. feb 2012

mne sa osvedcilo aloe vera - sice som skusala len na sebe (dcerka este nastastie herpes nemala) ale ked pomoze dospelym urcite pomoze aj detom a predsa len je to priroda a nie chemia

kacasim
28. feb 2012

Já na sobě zkoušela také všechno možné i nemožné, nejvíc mi vadilo, že se právě v oblasti rtů/ per všechno stíralo nebo pochvíli zmizelo. U syna to bylo snad ještě rychlejší, bohužel mi často léčivou mastičku či esenci oblíznul 😒 Pro nás opravdu jediná varianta náplasti 😉

sisiska
25. mar 2012

moze dostat herpes aj 2-rocne dietatko? kedy sa vyhadzuju afty a kedy herpes, celkom tomu nerozumiem...

alla6701
25. mar 2012

Afty sa volajú na slizniciach a hepes na pere, koži.

anjelicek26
25. mar 2012

@sisiska - oboje je znak oslabenej imunity - a ako pise @alla6701 , herpes je na kozi a afta na sliznici....

sisiska
25. mar 2012

@anjelicek26
@alla6701 herpes je vraj nebezpecny u novorodnecov...myslite si, ze u 2-rocneho dietatka je tiez tak velmi nebezpecny ako u novorodeniatok?

alla6701
25. mar 2012

Existuje ochorenie aftozna gingivostomatitida a tú môžu mať aj kojenci, je to vírusové ochorenie. Vtedy bývajú afty v celej dutine ustnej a mozu byť vysoké teploty. Samotné afty možu byť aj ked dieta olizuje vonku spinavé veci alebo ruky. Nemá to kazdý, závisí od imunity. Býva aj herpetická angína, vola sa to tak preto, že to spôsobujú herpetické vírusy, kt. je viac druhov. Aj ovcie kiahne sposobuje vírus patriaci medzi herpetické.

sisiska
25. mar 2012

@alla6701 a nevies, ako je to s herpesom u cca 2 rocnych deticiek? je aj u nich taky nebezpecny ako u novorodeniatok? nasa mala prekonala aftoznu stomatitidu, ked mala cca 9 mesiacov, teraz vsak (ma 2 roky) prisla do kontaktu s mojim dospelym bratancom, ktory ma herpes na pere, a ja sa velmi bojim, ci to pre nu nie je nebezpecne...lebo niekde som tu citala, ze nejakej mamicke zomrela dcerka na herpeticky zapal mozgovych blan...a ja neviem, ci ked uz nasa mala vlastne prisla do primarneho kontakto vtedy ako 9 mesacna s tymto virusom, ci este stale mam mat obavy, ze je to nebezpecne alebo uz je to teraz ok, ked je jednak vacsia a jednak uz ma ten virus vlastne v sebe...nerozumiem celkom presne tomu mechanizmu vyskytu herpesu u takchto malych deti

alla6701
25. mar 2012

Bezne dieta na herpetickú meningoencefalitidu neochorie. To musí byť dieťa s veľmi zníženou imunitou. Nemusíš sa báť, že s kontaktu s dospelou osobou, kt. má herpes na pere sa nejako nakazí. To je okolo nás veľa všeliakých vírusov, o ktorých nevieme, lebo sa nijako neprejavujú na ludoch a nie každým sa nakazís. to by sme ani nemohli chodiť na ulicu, do obchodu atd. Ani kiahne nedostane kazdé dieta pri kontakte s chorým a to majú kiahne 90% nákazlivosť.

sea23
1. júl 2013

iba 2% ludí maju protivirus,takze sa netreba plašiť,proste mala nepatrí medzi nich,ked niesi si ista,zavolaj svojej doktorke,a ona ti urcite poradi... 😉

dada97
1. júl 2013

mam velmi dobre skusennosti, nie len ja ale i okolie, komu som odporucila emergenci sprey a aloe vera tycinka, keby ste chceli viem vam poslat na mail, o co ide, kludne mi napiste do ip a poslem 🙂 verim, ze vam pomozem,

tinka_21
7. dec 2017

@yvetulka ahoj, máš skúsenosť s tou kombináciou homeopatík? Ako je to s dávkovaním u dieťaťa?

yvetulka
7. dec 2017

@tinka_21 s akou? Prepáč ale nemám čas čítať to cele. U detí je dávkovanie rovnaké ako u dospelých

tinka_21
8. dec 2017

@yvetulka Ahoj, toto bol tvoj príspevok 🙂 :
na herpes existuje 3-kombinacia homeopatik, ktora pri dlhodobom uzivani postupne oddaluje dalsie vytvaranie herpesu, dokonca sa toho da zbavit nadobro. volaju sa herpes zoster 9CH, rhus toxicodendron 15CH a hypericum 30CH, poradia ti v homeo lekarni, manzel mal v 30-tke tera prvykrat a rovno pasovy, takze to mozem len a len odporucit a este je dobre natierat to audironom, to kupis v energy, vela zdravia prajem,

yvetulka
8. dec 2017

@tinka_21 áno, spomínam si. To je kombinácia na herpes zoster, čiže pásový opar.

tinka_21
8. dec 2017

@yvetulka aha, myslela som si ze na herpesy na ústach. ďakujem

badada
6. okt 2018

@dankahc herpes je infekčný...

Strana
z2