icon

Herpes u 6 ročnej dcérky. Musíme ísť k lekárovi?

nanip
19. máj 2012

Mamulky, poradte. Dcerka bude mat 6 rokov. Chodi do skolky. Cca pred mesiacom sa jej 1. krat vyhodil herpes na pusinke. Chytila to bohuzial odo mna. Prisla som domov z prace, tesila sa a kym som stihla zareagovat, vlepila mi obrovsku pusinu a samozrejme sa jej potom urobil. Teraz sa jej po mesiaci urobil dalsi na nosiku, na tej prepazke medzi dierkami. Okrem toho sa jej okolo ocka urobil ekzem a dnes rano sa mi zda, ze sa jej robi herpes aj na pusine zase. ☹ Je pravda, ze si ten na nosiku prstikom sem tam pocochrala a chytala sa potom aj pusinky. Aj ked sme to chytanie uz poriadne obedzili. Treba s tym ist k lekarovi, ci staci natierat mastickou a pockat, kym zmizne?

bosoriak
19. máj 2012

@nanip Ja by som sla, kvoli tomu herpesu na nose a kvoli tomu ekzemu. Herpes mimo ust moze byt aj zaciatok pasoveho oparu a s tym zarty nie su. Minimalne ti lekar da nejake tabletky, tie byvaju ucinnejsie ako maste.
Drzim palce.

jurkovamiluska
19. máj 2012

@nanip ja by som tiez urcite isla 🙂

nanip
autor
19. máj 2012

Na nosiku ho mame uz dnes treti den. Mala nema ani zvysenu teplotku, kiahne zatial tiez nemala, je cula, hrava. Nechcela som velmi utekat kvoli tomu, aby sme nenachytali zbytocne daco ine. Preto hladam radu, ci by sme to mohli zvladnut, alebo je lekar nutny.

bosoriak
19. máj 2012

@nanip Rob ako myslis, ale ja by som sla. Teplotu mat nemusi, ale ten herpes mimo ust sa mi proste nepaci.

janinah
19. máj 2012

k lekarovi treba nutne ísť,ak by to bolo v blízkosti očka,ak sa herpes pri ustach al. nose zlepšuje mastičkou,tak to by som neriešila zatial s lekárom, dcerka vírus v sebe už má a on sa prejaví herpesom pri oslabení organizmu chorobou,stresom,nedostatkom vitamínov...ak by bol nejaký veľmi boľavý,rozsiahly,tak potom sa dávajú aj celkovo antivirotiká nielen lokálne...mne pomáha aj propolisova tinktura,ale štípe

janinah
19. máj 2012
nanip
autor
19. máj 2012

@janinah ved prave, som citala, ze sa herpes bezne objavuje na ustach, nose a brade. Casty je aj pri oku, ale vtedy treba lekara, lebo moze dojst az k oslepnutiu. Ma to treti den dnes a uz jej to zacina schnut. Len som chcela radu, lebo sa jej to zopakovalo po mesiaci, to bol jeden dovod a druhy, ze ked ma pri ocku ekzem, ci to nemoze sposobit komplikaciu, ak by si to chytila. Lebo sem - tam ju vidim, si to pobrhli, len nie vzdy ju zbadam a poslem umyt rucicky. Tak preto.

nanip
autor
19. máj 2012

Inak predtym, nez mala prvykrat herpes, mavala pri alergii (je alergicka na mlieko) afty v pusine. No a teraz v stredu jej dali v skolke do jej ovsenneho mlieka bananove Frapko. Neprecitali zlozenie a ono obsahuje mliecnu syrovatku. A vo stvrtok uz mala herpes vyhodeny. Nemate niekto skusenost? Moze byt herpes aj prejavom alergie?

katka1981
19. máj 2012

@nanip, ja som mala hepres pri porode a mam ho takmer kazdy den odkedy sa mala narodila. Pred jej narodenim som nikdy nemala v nose, teraz denno denne. Je to fajn, lepsie ako na ustach, mensia sanca nakazy 🙂 Ale ak by dcerka dostala herpes kamkolvek, urcite pojdem k dr., pojdem aj k imunologovi. Preco? Neviem ako by som jej inak pomohla, netusim ci herpesin (krem, kt. mne pomaha), moze aj ona. A napr. v nose si to ani ja liecit neviem. Urcite by som ju nenechala len tak, ako nechavam seba, lebo nemam cas a z dovodu autovakcini, kt. som teraz brala, som sa ani herpesom zapodievat nemohla. Nechcem aby mala s herpesmi problemy ako ja. Dieta este nie je zodpovedne ako dospelak, ak by si ho preniesla do oka alebo niekde inde.... uf, bola by som nestastna. Herpes bude mat cely zivot v tele, a nikdy nevies kde sa jej vyhodi. Ja som prvykrat dostala herpes na zadok (nebol to upolne prvy herpes), lebo som si v januari sadla do auta, bolo studene, a odvtedy si na studene nesadnem ani za nic. Samozrejme, ze sa mi to tam parkrat zopakovalo a vselikde inde. Nemusi to byt pasovy opar. Ale ja sa bojim ako cert kriza, ked mala chyti herpes, lebo je to pliaga na cely zivot. Ja ho mam z nevyspatia, mne lieky nepomozu, ale malu by som riesila urcite. Velmi dufam, ze raz najdu nejaky liek, kt. vyzenie herpes z tela.

katka1981
19. máj 2012

@nanip, herpes nie je prejavom ziadnej alergie. Je to virus, kt. niekde chytis a drieme cely zivot v tele na nerve. A ked ma prilezitost tak sa vyhodi. Prilezitosti je nespocetne vela. Stres, menstruacia, oslabena imunita, vycerpanost, nadmerne slnenie..... ziadna alergia. Jedine co nan zabera co ho nici, teda jeho prejavy su antivirostatika urcene prave na tento virus (aciclovirum....). Ucinkuju len ked sa uzivaju, po dobrati moze byt nejaka pauza medzi herpesy ale to je len na imunite a herpesu, ci bude spat alebo nie. Na zmiernenie svrbenie sa pouziva zubna pasta, alkohol, med s cesnakom, vselico, kazdy ma nejake svoje zazraky vyskusane. Ale s dietatom by som pobehala po lekaroch. Necakam od nich zazraky, ale ajtak pre kludne svedomie pojdem. Mne kamoska radila vitaminy A, D a B-komplex, jej sestre to super pomohlo. Mne to nepomohlo, vlastne pomohlo 3 dni som nemala herpes 🙂

veriiii
19. máj 2012

no, to okolo oka moze byt herpes?alebo si si ista,ze je to "iba"ekzem pretoze herpes okolo oka oka nie je ziadna stranda, kratka cesta, aby poputoval az do oka a vtedy je nutne specializovane ocne maste a tablety, aby sa nezjazvila rohovka,co moze viest az k slepote.vyzera to tak,ze jej to teba dobre preliecit-takze nevahaj s navstevou lekara hned..takisto ma asi oslabeny imunitny system..

nanip
autor
19. máj 2012

To okolo ocka urcite nie je herpes. Ma to uz davno. Sem - tam je o.k, potom zase, ma tam taku ruzovkatu kozu, suchu so supinkami. Na styl toho ako byvaju trebars po telicku lisaje. Ziadne pluzgieriky, chrasticky.

katka1981
19. máj 2012

@nanip, ak na ocku nema ekzem, moze to mat nieco z alergie. Moja dcerka mala alergiu na krem do chladneho pocasia Bubchen a dlho jej to trvalo. Davala som jej zarabany krem na predpis s kys. mliecnou, krasne jej to zmizlo a dovtedy ju natieram vacsinou len s nim. Ak neratam krem s UV ochranou. Tak skus jej ho dat predpisat, nedopacas nic, je to 300 gramove balenie, celu ju mzoes kremovat aj seba 🙂 je pre novorodencou, tak jej urcite neublizi. Ja som mala na oku to iste a co bolo horsie mna to strasne svrbelo, malu nastastie nie. To som mala alergiu na ocny krem z Oriflame. Kozna mi rovno dala kortikoidovy krem, nepomahal, vobec nevedela co to mam az som sama zistila, ze alergia na krem a odvtedy mam pokoj. Treba zistit co jej vadi. Ale ty asi vies.

ajka72
20. máj 2012

@nanip moja dcérka /4,5 ročná/ zvykla mať herpes na pusinke ale teraz sa jej urobil na líčku, bola som s ňou u doktorky tá povedala že hepres nie je sranda a hlavne keď je takto na líčku alebo na nose, alebo aj inde na tele, dala mi homeopatika engystol, potierať herpes takou fialovou vodičkou, 2x denne brať B komplex, na noc jej dať nurofen stačia 2ml, herpes je už podľa mňa momentálne v konečnom štádiu už nemá ani chrastičky už len také červené miesta ktoré verím že postupne zmiznú, herpes má už druhý týždeň, veľmi pomaličky sa to lepší zajtra sa ideme ukázať a tiež kázala byť v teple a nemočiť vodou, ja ho teraz potieram imunoglukanom krémom, a tiež nahrievame bioloampou, dávaj jej aj sirup imunoglukán a snažím sa aby mala pestrú stravu a veľký prísun vitamínov v strave, ovocí a zelenine

ajka72
20. máj 2012

@nanip inak som si dosť prečítala o herpese aj na internete a naozaj netreba ho podceňovať

nanip
autor
20. máj 2012

@ajka72 Vdaka za info. My ideme k nasej doktorke zajtra. Rozhodli sme sa cez vikend vydrzat, aby sme na pohotovosti nenachytali este daco navyse. Ale dnes cisty gol. Stretla som sa s jednou maminou, co ma syna v skolke - dcerin spoluziak - a vravela som, ze zajtra mala nepride, ze ideme k dr., lebo ma herpes a ona ze naco s tym utekam, nech jej to nakremujem, ze ved to ma polka triedy. Ma skoro porazilo. 😖