Híkanie bábätka. Čím to môže byť?
Mamicky, poradte...nasa mala od soboty vecera ako keby pri zrychlenom dychani na konci vzdy tak zhikne...jednoducho dycha normalne, potom trosku zrychli dych a na konci ako keby po nom uz lapala a skonci to takym ako keby zhiknutim...urobi to, ked sa tesi, dnes rano dokonca pri piti mliecka z flase, jednoducho nie pri vyslovene nejakej typickej cinnosti, ale hocikedy...boli sme s tym dnes u MUDr., ale ani ta nevie, co to je...dychanie ma ciste, tak ju mame sledovat...za to vraj moze byt laringitida (ale nam nasa mala nekasle, tak neviem) alebo zvukovy prejav (zeby sa naucila novy zvuk a teraz ho vraj pouziva) alebo neurologickeho povodu...no som z toho zmatena
@lucienne6 jemu to už našťastie zmyzlo,a tiež ideme na ďalší mesiac na gastro ,aj mám tiež podozrenie na reflux,takže tak no.ale tiež ráno keď dopije mlieko tak sa sem tam vygrcne,a tiež ako píšeš buď to zhltne čo aj vidno podľa toho ako sa tvári, alebo to skončí na vankúši,
@marcelas82 a ako je starý?
@lucienne6 pár dní dozadu mal tri roky.ako on to robil keď už mal cca pol roka,potom to zmyzlo a zas to robil,najprv som si myslela že už mu nieco je, ale fakt to samé zmyzlo.
@marcelas82 hlavne v spánku to robí asi najviac :(
@lucienne6 môj to práveze robil,len keď bol hore
@marcelas82 zaujímavé... Ach tie deti nech už vyratastu zo všetkých tychto blbosti 🤦♀️🤣
@zeleny_dinosaurus ahoj, prosim ta, ako to dopadlo u vas? A ako malemu vysetrovali ci to nemoze byt zabehnute jedlo? Lebo nas ma 9 mesiacov a zacal to robit tento vikend,dychanie ma vraj ciste,tak sa ma opytala dr.ci nemohol vdychnut jedlo,vravim neviem o tom,ale moznost je vzdy pri tych baby chrumkach,niekedy mu ich dam len tak do rucky bez toho "cmulatka". Lebo to robi nikolkokrat do dna,presne aj ked sedi,ked sa hra,ked sa tesi,hocikedy.
@kamilaslukova dopadlo to tak, ze vysetrenia nic neukazali. Davali jej cez nos hadicku, tam pozerali dychanie, trubicu, kam sa dostane ta hadicka. Hlbsie sa da ist potom len v narkoze, ale to vraveli, ze stav ak by bol nejaky vaznejsi az, ze proste zatial sa im to nezdalo na narkozu, ze pockame a uvidi sa. Dychanie sa im zdalo ciste, pricom obvodna vravela, ze sa jej zda slabsie na jednej strane pluc, ze mozno vdychla jedlo, v nemocnici vsetko ok aj RTG pluc robili a OK, nic nebolo. Zaverecna sprava z nemocnice bola, ze mozno skryty reflux... nerobili nan ale vystrenie a slovne povedali, ze to asi neni reflux... nevedeli proste jednoznacne. Tou hadickou do nosa skumali ci to neni vrodeny stridor. Nebol, to by bolo vidiet a ten sposobuje take stahovanie nejakej priklopky, ze dieta hika akoby pri nadychu asi. Este bola teoria oslabene chrupavky, makke, ze to vekom sa napravi. S tym, ze este vraveli, ze to moze byt zacinajuci infekt teoreticky..... nevieme teda presne a jednoznacne, ale po tom co sme stravili pol dna v nemocnici v ambulanciach a robili vsetky tie vysetrenia, tak o par dni na to mala teploty, horucku a bola to 6ta choroba. Nevieme ci sa nakazila v cakarni v nemocnici lebo s detmi v kontakte nebola nikde. Alebo uz bola nakazena a bol to ten zacinajuci infekt. Potom na chvilu to nerobila (tyzden, dva) , potom zas robila a mali sme vsetci covid. Potom zas chvilku klud a zas to zacalo a zas bola chora... ale to moze byt nahoda, lebo uz to robila pomenej naozaj. A ked sme sa dostali na kontrolu, mala byt o mesiac, ale to sme mali ten covid, tak ju pozreli ze vsetko ok. A teda uz to potom nerobievala. Ako dovrsila 1 rok tak uz to nerobila vobec sa mi zda. Toto sa odohravalo vo veku 7 mesiacov, covid mala ako 8 mesacna a teda par mesiacov.
@zeleny_dinosaurus dakujem krasne za takuto odpoved 🙂 som rada,ze to u vas nic nebolo a vsetko dopadlo dobre,snad aj u nas,lebo uz to robi uplne minimalne a niketore dni vobec,takze my sme sa s tym ani nikam nedostali a snad to odoznie same.

@marcelas82 ako je starý? Môj malý okolo roka robil také divne s ústami.... Take tiky tiež, potom to vymizlo... Ale toto hikanie no veľmi sa bojím... Tiež to robil väčšinou pri pití mliečka a v spánku? Občas aj mimo toho to urobí ale najmä pri kojeni 😥