Histamínová intolerancia
Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem
@hviezda9191 Neexperimentuj. Ta tie diety znicia. Vycestuj napr do Imunovitalu v Blave.
@charity po pravde ja sa bojim cokolvek zjest aby mi neprislo zle, som z vychodneho slovenska
@hviezda9191 Hej. To je uzavrety kruh: strach z jedka zhorsuje Tvoje zdravie. Daj sa normalne odiagnostikovat. Do Blavy chodia vlaky. Tvoje zdravie snad za to stoji.
@charity spolieham sa ze sa na nieco pride pri vysetreni na ktire som objednana a popripade to budem potom riesit ale budem hladat nieco blizsie napr KE, inak Vam velmi pekne dakujem
@hviezda9191
zistili ti hit-ku?
ja odporucam, chod do assido centra v BA, tam ta poriadne vysetria.
tiez kup si cez net test na potravinove intolerancie: detective food test
a ak sa ti potvrdi hitka, nastuduj si hruboskovu brozuru, je volne dostupna na nete.
@mima4 este len idem si to dat vysetrit, dakujem za odporucanie
@kacena4 ja mam histaminku. Je to nesmierne variabilne. Prejav je iny na intolerancoi (kozny, migreny, zdute bruchi/zapcha ....) a kazdemu cosi robi zle ine. Mne lekaeka vo vseobecnosti odporucila, ze odstate varene jedla oxidaciou a kvasenim zvysuju v jedle histamin. Neda sa kazdy den varit cerstve, ale este cerstvo uvarene zavroet do pohara, otocit dekom dole a zabalit do deky. Vydrzi 2-3dni.
Treba odskusat aj pecivo. Dcerka nemusi reagovat na psenicu, ale je v nej kvasok. Kvasene veci celkovo ... vyssie histamin ...
Drzim palce. Nie je to dozivotna zalezitost. Pri spravnej zivotosprave, zivote sa jej to moze velmi rychlo upravit, zmiznut. Oresne ako alergie ... telo neunavne maka ;)
@hviezda9191 to najhoršie že lekári sa moc týmto problémom nezaoberajú. Treba pátrať gúgliť
Ak su krvne testy DAO 24,0 a funkcia 7, aj nieco, nasvedcuje to niecomu
@histamin to som si uz davnejsie vsimla, ze pride clovek s prozbou o pomoc a odchadza bez nej, a to ze na nete som nasla viac informacii ako pytanie sa samotneho lekara je to smutne
@hviezda9191 Najhorsie ze doktori toto nase guglenie a "mudrovanie" neznasaju. pritom fakt mam pocit, ze inej moznosti nieto - nechapem ako prezili nase matky a babky - tie iba mohli slepo posluchat doktora, nemali si kde overit fakty
Mojmu 3rocnemu synovi vysli vysledki DAO3,646 a funkcia 2,20
Co to presnejsie znamena? Naozaj ma HIT?
Totiz uz cca 2 mesiace sa stazuje na bolesti brucha,hlavne rano na lacno,ale aj v priebehu dna.chut do jedla ma,by som povedala,ze az priliz.tyzden “skusame” DAOSIN ale nepomaha.
Na gastro ideme o 2tyzd. Tak som zvedava co tam povedia.
Este jedna otazka:moze mat niekto aj bez priznakov aj ked ma HIT?
*vysledky🤦♀️
Ja som bola na gastro včera. Mám výsledok 4,9. Dr. povedal že 0-3 je vysoka pravdepodobnost hit, 3-10 je pravdepodobna HIT, 10 je normal 😒
@histamin mne dr. rovno keď prišli výsledky na HIT povedal: nájdite si na nete čo to je, a držte podľa toho diétu. Vybavené, ďalší prosím... 😒
Pridám sa k vam dievcata. Mám dve deti a obe maju Hit
Ahojte, dostala som vysledky DAO:kvantita 6,7 afunkcia 12. Neviem ci je to HIT, ale mavam zápchu, migreny, nechutenstvo, afty v ustach a zaberaju mi celkom anthistaminika. Moze to byt HIT? A este mavam casto kyselinu, ale hnacky nie. Musim si dat niekedy Helicid. Ma niekto podobne priznaky? Je to cele hrozne na psychiku.
@pirselova Ahoj, chcem sa ťa spýtať, že či ti bola potvrdená HIT? Ja som des dostala výsledky a mám podobné hodnoty ako ty. Kvantita 7,8 a funkcia 12. A neviem teda čo z toho vyplýva, keďže kvantitatívne tam je podozrenie ale funkčne nie. :-/ A už som zúfalá, nevsiem stále čo mi je ☹ Ďakujem.
@fyalynka
Ahoj, dlhsie som nebola na nete. Ja som dala vysetrit krv v Nitre, ale konzultacie su len v BA cez MEDIREX, tak som tam zatial nebola na konzultaciach. Bola som aj u alergologa este skor, vtedy som mala kvantitu cca 8 a povedal mi, ze sa tym nemam zaoberat. A ake mavas problemy? Mne zaberaju antihistaminika. Vobec ale nemozem kávu, pivo, kolu. Niekedy mavam stavy akoby som bola opita, tiez ma nafukuje a podobne.Ja som z toho tiez domotana. Ale pomaha mi napr. biely čaj. DAO mi moc nepomaha.
Chcem sa spytat po akej dobe drzania diety sa vam polepsilo ?
@slavka173 Dobry den. To nieje doba. Polepšiť sa vam môže hned ako sa začnete stravovať vynechavanim vysoko hist potravin. Ja osobne vynechavam uplne morské ryby vino alkohol špenát pomaranče. A napr rajčiny su tiez vysoko hit ale raz začas si ich doprajem. Hlavne treba predchadzat stresu a treba dodrziavat pitny rezim. Aj nedostatok tekutín uvoľňuje histamin.
@histamin dakujem za odpoved. Aku hodnotu DAO ste mali ? Ja mam 4 a teraz zistujem, ze to mam cely zivot. Uz dlhsiu dobu sa citim velmi zle, uz rok mam opuch nosovej sliznice, absolvovala som operaciu nosovej prepazky bez efektu, vybrala som vela druhov antibiotik a imunitu som posilnovala grepmi, citronom a vlastne vsetkym, co sa pri HIT nemoze. Bola som na vsetkych moznych vysetreniach a zistil sa Helicobacter a HIT. Teraz este beriem antibiotika.
@slavka173 Ja neviem aku hodnotu chodim na alergologiu a vždy len hist mam vysoký nic ine.Citrusove plody imunitu oslabuju. Pre info. No to ma mrzi tie antibiotiká nie su moc dobre inak aj niektoré lieky uvoľňujú hist pozor nato. Najlepsie je phyridoxin B6 mne to predpísala imunologicka. A hit ma milion priznakov hit je ruka v ruke s imunitov a vplyva na celyyyy irganizmus os hlavy az po pety opuchy vysipy dychavicnost aritmie bolesti svalov klbov . Vsetko. Je to hrozneeee. Treba vela cvicit smiat sa pitny rezim. Vela zeleniny vlakniny laktobacily forte20. Obsahuju lactobacil ktory vpliva na hist.

@charity nemam ale po vysadeni potravin som sa ako tak zacala citit lepsie aspon take bolesti nemam ake som mavala po jedle, zdlhavo sa na vsetko caka a teraz co som chodila k jednej alergologicke ma odmietla po akurnom stave z nemocnice zobrat bez objednania a celkovo mam snou zle skusenosti, preto som sem aj pisala ci niekto nevie o dobrej alergologicke v okoki PP