icon

Histamínová intolerancia

kacena4
30. nov 2011

Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem

Strana
z14
martina8995
22. aug 2022

@marlenka75 prosim Vas a ten domaci chlebik z akej muky a drozdovy ci kvaskovy?

martina8995
22. aug 2022

@septo prosiiiim vas aky recept mate na chlebik bez kvasnic dcerka HUT 18 mesuacov ekzemy a chlieb a rozteky to velmi zhorsuju nenapadlo ma skusit zamrazit som nestastna odmieta varene chyba jej chlebik a roztek kvaskovy chlueb nechce

martina8995
22. aug 2022

@vevevivi prosim Vas ake ,,svoje pecivo mate na mysli?

martina8995
22. aug 2022

@dudam klasicku stavu s medom ci cukrom narabanu prosim vas?

martina8995
22. aug 2022

@amelia17 dobry vecer prosim sko ste po tych rokoch dopadli pomohli syncekovi hit diety? Aj my mame ekzemy a hit od 7 mesiaca dcerka ma 18 mesuaciv a len pred 3 mesiacmi sme zistili HIT aj ABKm a uz nevuem co hej davat jest chlieb a roztek uz nejedla 2,5 mesuaca kvaskovy chlieb nechce ☹ varene ranajky vecere nechce som nestastna

martina8995
22. aug 2022

@lusyllja dobry vecer prosim vas poradil vam nijekto vtedy pred rokmi co tu pisete tie probiotika pre deticky? Vdaka

martina8995
22. aug 2022

@mummi dobry vecer dcerka ma 18 mesuacov aky vit.C ste davali svojim detom prosim?

martina8995
22. aug 2022

@histamin dobry vecer dozvedeli ste sa vtedy ake pecivo nate kest?

verrramkonik
19. nov 2022

@kacena4 ahojte prosím vás mám podľa výsledkov histaminovu intoleranciu?su to výsledky spred roka sestrička mi povedala po telefóne ze výsledky sú v poriadku.A keď som bola pred par dňami na gastro koli laktoze (intolerancia zistená)tam mi pozerali kartu a povedali mi ze mam aj histaminovu intoleranciu...tak som bola prekvapená..priznaky mam ale pripisovala som to tej laktoze.dakujem
@kacena4

lusyllja
30. mar 2023

@martina8995 myslím, že nie... Ale ja som hľadala, hľadala až som našla a sadli nám perfektne, vlastne aj v kombinácii ešte s ďalším doplnkami a som spokojná, už je to 5 rokov 😁

jankasmejka
31. máj 2024

@13mamicka čo presne obsahoval ten pudingový prášok? Príchute, arómy, farbivá a pod.

jankasmejka
31. máj 2024

@ewana ja. Vyplachovala som si ho kanvičkou a roztokom z lekárne.

danielka_n
7. júl 2024

@ewana môj syn

jankasmejka
8. júl 2024
mirkaknm
2. apr 2025

Ahojte dievcata. Vidim, ze toto je uz celkom stara diskusia, ale mozno mi este niekto odpovie.
Nechapem to, ale dcerka do cca 5 rokov mohla vsetko a az v jednom roku sa to akosi cele zvratilo.
Od zihlavky, refluxu, HIT, nadchy, sople, usi... no proste katastrofa. Nechaoem to co mohlo sposobit tak radikalnu zmenu.
Mame velmi limitovanu dietu, velmi velmi, ani nejdem pisat co mozeme a co nie, lebo mi je z toho do placu.

Dcerka jedinu "obilninu" kt.dokaze tolerovat zatial je pseno.

Ryza jej robi tak zle, ma obrovske krce, unavu, kychanie, prehltanie v noci, sople... nechapem to co ta ryza moze obsahovat, ze takto na nu reaguje.
A to vzdy ryzu preplachujem velakrat. Pri vareni psena okrem preplachovaniia, sparenia, menim aj vodu pri vareni.
Iba pseno nam preslo.

Teraz rozmyslam skusit pohanku, ale vyzera, ze aj ta je z pohladu hit zakazana, dokonca moze sposobit problemy ako maju arasidy, lebo je to skrizena alergia.

Stretli ste sa niektora s problemom s ryzou a pohanku?

Cervena sosovica (tiez preplachovana, menena voda pri vareni) nas doviedla ku ekzemu, tak sme ju uz vyradili.

Mozeme papat len bravcove, kuracie, kacacie, mangalicu.
Zltko.
Maliny, cernice, granat.jablko, cucoriedky.
Cibulku, cuketu, hokaido, ruzic.kel... a este par zelenin.
Zemiaky, bataty.

Zoadne obilniny nie, iba to oseno. Z testov nam nevyslo nic, iba bielok, plesne, travy,roztoce.

Prosim viete poradit? Dakujem

canany
3. apr 2025

@mirkaknm ahoj, ja sa len spytam, tu ryzu si skusala aj rozne druhy? Ja oficialne nemam nic potvrdene, este som sa neodhodlala zaplatit si testy, ale napr ked si dam doma kavu s mliekom tami bio, nic mi nie je, ale ked som si dala s inym napr rajo, alebo v ikei kavu s mliekom, mavala som krce v crevach.

jakubrianka
3. apr 2025

@mirkaknm ryžu varíš stále čerstvú?

mirkaknm
4. apr 2025

@jakubrianka Ako to myslis? Ano cerstvu. A z nej ma dcerka velke tazkosti.

mirkaknm
4. apr 2025

@canany Skusala som basmati a beznu gulatu.

jakubrianka
4. apr 2025

@mirkaknm a zvyšky škrobov jej testovali v stolici? Pankreatické enzýmy jej robili? Je mi ľúto že ani ryžu nemôžete, musíte to mať naozaj ťažké. Napíšte mi ss ak chcete. My fakt aspoň tá ryža keď je zle.

canany
4. apr 2025

@mirkaknm myslela som skor, ci si skusala od roznych znaciek, vyrobcov z roznych kutov sveta, bio nebio. Viem, ze sa clocek boji take experimenty na dietati, na sebe je to ine skusat.
Neviem ci robili rozsirene potravinove testy, uz som citala aj take, ze niekedy tie vysledky vychadzaju falosne pozitivne alebo negativne

Strana
z14