Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?
Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem
Dobrý deň, prosím Vás mal niekto pri histamínovej intolerancii ako príznak dlhodobo upchatý nos?
@olesova dobry den mozem sa opytat na tie zavraty? Ja mam to iste a drzim dietu kratko ,ale strasne ma to obmedzuje co vam pomohlo?? A ako vyzera u vas taky stav? Mne kazdy den a trva niekolko hodin aj den a v kuse dokola.Mam nastupit do prace s vobec si to neviem predstavit,ked ma hlava neposlucha😟
@proudmummy ahoj
Strava
Ahojte, sice je to starsia diskusia, ale skusim. Mozem sa spytat, ake mali priznaky vase deti pri HIT? Zijeme mimo EU a tu testy na HIT nerobia. 5-rocna dcerka casto odmieta jest, lebo jej byva zle. Obcas ju boli hlava, spava ale nie je a nema ani vysyp na tele. Po mlieku (aj bezlaktozovom) obcas zvracia, ale zle jej byva po nom takmer vzdy. Sono brucha mala ok, celiakia je vylucena. No po jedle jej byva zle, ale takmer okamzite po dojedeni. Moze to byt HIT?
Ja mam asi tiez HIT, hoci oficialne ju nemam potvrdenu (nemam urobene testy) a ani dietu nedrzim. No obcas ma chyti zachvat, vysyp so strasnym svrbenim a prespim x-hodin.

Ahojte, kto by mi poradil, ci moze ist o HIT? Samozrejme, k lekárovi pojdem. Uz zhruba mesiac mam takmer nonstop bolenie hlavy, bývam dost unavena, po rane kaslem (koronu som nemala), absolvovala som vyšetrenie u obvodného kde mi porobili krvy obraz, štítnu žľazu, vsetko ok. Rovnako vsetko ok na ocnom, bola som u neurológa, kde mi spravili CT, vsetko je v poriadku. Uz neviem kde s tym dalej. Syn ma HIT ale v podtate bez príznakov + alergiu na mliecnu bielkovinu