icon

Histamínová intolerancia - rady a skúsenosti

ivetoy
3. feb 2018

Ahojte, mamičky,idem sa opýtať má tu niekto dieťatko s histaminovou intoleranciou?
U nás to zatiaľ nie je potvrdené do akej miery, ale asi to bude tak.Ja dúfam,ze nie.
Ako fungujete?Každý deň varíte čerstvé jedlo? Som z toho strašne smutná. Z čoho to vzniklo tak zrazu? Je možné, že z toho vyrastie niekedy? Strašne ma to trápi. 😢

ivetoy
autor
6. feb 2018

Napr mi príde hlúpe od doktorky,že jej dala diétu antihistamika A až teraz jej ide Z krvi zistiť na čo reaguje.
Príde mi to na hlavu postavený postup. Akoby najprv dala paralen A potom merala teplotu.

ivetoy
autor
6. feb 2018

@bambola82 moja má po tele vyrážky ale mne sa zdá,že reaguje na mlieko.. Neviem.inak príznakov je veľa a ťažko sa to zisťuje.

vierazit198
15. júl 2019

@nikaella dobry den prosim vas viete mi poradit co jest a nejest pri hit mne to zistili pred tyzdnom a neviem co robit ..uplne som stratena dakujem

tanicka21
11. jan 2020

Mamicky, davate detickam aj nejake vyzivove doplnky alebo prirodne antihistaminika-kvercetin, B6, atd?co mate osvedcene?piste len m
vlastne skusenosti s detickami, nie predajcovia doplnkov, dakujem.

martet
Odpoveď bola odstránená
marlenapl
18. máj 2021

@ivetoy Ahoj, urcite zacni tym, ze si stiahnes svajciarsky zoznam tu www.histamin.tips

arabela55
24. júl 2021

@dlucy zdravím, a ako sa Vám prejavovala Histamínova intolerancia?

ewana
24. jan 2022

Dobrý deň, prosím Vás mal niekto pri histamínovej intolerancii ako príznak dlhodobo upchatý nos?

janka1990
26. jan 2022

@ewana ano bohužiaľ môj syn :( každé ráno fúka nos a upchaty nos

ewana
27. jan 2022

@janka1990 a neodopchá sa mu ani pri histamínovej diéte?..

janka1990
29. jan 2022

@ewana kedy ako

martina8995
9. jún 2022

@nikaella DObry vecer. Dcerka 16mesiacov ma HIT a ekzem na tvaricke zrejme zistili ze z toho. Prosim varene ranajky ci vecere? Co tym myslite dcerka nema rada kase co ine rano a vecer?

martina8995
9. jún 2022

@hviezda21 Dobry vecer. Prosim Vas pripakam sa neskor. Dcerka 16 mesiacov ekzem na tvari a dnes zistena HIT. Tie cerstve potraviny myslite ako cerstve-? -tedaak si kupujem ovocie a zeleninu v znamych sipermarketoch tak neviem ako dlho su ulozene na pulte a kazdym dnom sa v nich tvori viac histaminu. Ako teda nakupovat cerstvo? Napr.zemiaky ktore mam domace od septembra v pivnici teda uz nie su cerstve. Alebo v obchode korenova zelenina aovocie to tam nedoplnaju denne cerstve. Dakujem za odpoved

hviezda21
10. jún 2022

@martina8995 Neee. cerstve ako teraz vykopane ale v zmysle nie vcera uvarene jedlo. alebo napr. histaminici nemozu dlhozrejuce syry cize len makky syr. mala je uz 3r. ok , je skori vsetko, upravilo sa to same az na ekzem ale ma 5r tak verim ze z toho vyrastie. cize čerstvé v zmysle obed vareny denne cerstvy prip. vecera.

martina8995
11. jún 2022

@hviezda21 rozumiem dakujem. My mame hrozny ekzem na tvari. A dietu sa snazim dodrziavat 0-kovu 2 den. Kedze predvcerom prisli vysledky hodnota 4,7 a enzymu nevuem hodnotu musim pozriet do papierov. Ja hlavne dufam ze ten ekzem jej tou dietou upravim ☹ lebo ona nehnackuje nema ziadne ine probkemy iba to nesluticne svrbenie tvare flaky na nej ejzem a skriabanue. To mame od jej 7 mesiacov nijake ine HIT ptoblemy nemame

mimixxxx
11. jún 2022

HIT udajne vznika vacsinou ak je na nejakej urovni poskodene crevo - konzultovat dobreho gastroenterologa, ak sa upravi problem s crevom, zmine aj HIT.
+ by som konzultovala aj dobreho imunologa, mozno by bolo vhodne zistit ci ma dostatok vitaminu D a ine imunologicke veci.
Deti maju tendenciu z toho vyrast ak sa vyriesia ich skutocne problemy.. HIT je len symptom niecoho ineho.

ivetoy
autor
11. jún 2022

@mimixxxx dakujem za.odpoveď..kupim.jej probiotika..kedze.teraz nemoze nic fermentovane,cizze.nemoze acisko,jogurty..snad probiotika môže...a co poviete na liek.od.doktorky spirabel??Chemia?...nedavam.jej o.Davam.jej aloe pit a pestrec mariansky olej pol lyzicke.Kupit probiotika??

mimixxxx
12. jún 2022

Probiotikami by ste nemali nic pokazit, mozno to dokonca pomoze.
Bola by som opatrna aj s tymi prirodnymi vecami, vo vyssej davke by to mohlo byt kontraproduktivne, u deti treba davat velky pozor aj relativne male davky, ak nie su zdrave, mozu uskodit.
Riadila by som sa radami gastroenterologa a imunologa a dodrziavala ich liecbu.
Neviem aky doktor predpisal to antihistaminikum, ak je to pediater tak by som to brala s rezervou, on nie je odbornik na HIT (v podstate neuskodia, mozu v akutnej faze pomoct ale dlhodo neviem ci to ma vyznam brat ak nie je dieta alergik).
Ale pokial to predpisal odbornik ako gastro ci imunolog tak by som to brala.
Treba cielene hladat odbornika - lekara idealne na deti zameraneho ktory riesi aj HIT (gastro a imunolog).

https://www.postoj.sk/95121/tato-diagnoza-je-le...

ivetoy
autor
13. jún 2022

@mimixxxx boli sme na alergo,dala mi ten liek do septembra...tak neviem..mam.ist na.gastro??boli sme tam dávnejšie...lebo ekzem mala zhorseny pred 2 rokmi...čiže spirabel neodporúčate?Ja myslela ,ze dam na.čas,preliecim črevo plus homeo na.črevo a potom ho vysadim.

mimixxxx
14. jún 2022

Ja nie som alergolog. Ak alergolog odporuca antihistaminikum, tak ho treba brat. (len v pripade ze by to odporucal pediater ktory sa do alergologie nevyzna tak by som hladala aj dalsi nazor).
Homeopatika mozu byt tak max. placebo, nemaju ucinnu latku v dostatocnej koncentracii aby naozaj ucinkovali. Nie je o tom studia ze naozaj ucinkuju.
Gastroenterolog moze urobit testy na vseliake intolerancie, alergie, celiakiu, crohnovu chorobu atd.
Treba ale vsetko konzultovat sucasne s alergologom aj gastroenterologom.
A dala by som si stanovit tu hladinu vitaminu D u alergologa, nedostatok vitaminu D ovplyvnuje vela dejov v ludskom tele.
Dietolog by vam mal zostavit nejaky jedalnicek aby sa odlahcilo crevo.
S pochybnou alternativnou medicinou, homeopatikami a liecitelmi by som sa nehrala, mozu viac uskodit ako pomoct.
Treba hladat naozaj dobreho imuno-alergologa a gastroenterologa ktori riesia HIT u deti, idealne taki, ktori aj v nemocncici pracuju, ti sa vacsinou viac vyznaju.

ivetoy
autor
16. jún 2022

@mimixxxx dakujem krasne...za pomoc.

martina8995
22. aug 2022

@hviezda21 dobry vecer. Prosim Vas nepamate si hodnotu ked dcerke zistili v tolkych mesiacoch HIT? Dcerke bol zisteny 4,7 aj DAO ta ista hodnota a varene odmieta. Nevysiel jej lepok iba slabja ABKM ale po chlebe aj rozteku mava svrbenue tela a zhorseny ekzem. Kvaskovy chlieb jej nechuti☹ som nestastna ake pecivo jej dat nechce nic vatene ani rano ani na obed. Stale pyta chlebik roztek. ☹

hviezda21
23. aug 2022

@martina8995 Dobry den. absolutne si nepamatam. Ja sa tym nezaoberam 3r. vobec uz cize som mimo v hodnotach a dietach. Skuste iny kvaskovy a daju sa piect aj kvaskove rozky.

martina8995
23. aug 2022

@hviezda21 jediny kvaskovy chlieb v okoli PP som nasla len dovazany cerstvo peceny z D.Luznej do Popradu bio obchodu ja kvaskovat neviem. Naozaj si nespomeniete ci mohlo vase dieta klasicky aspon mrazeny drizdovy chlieb?

martina8995
23. aug 2022

@martina8995 ja som len chcela veduet ake pecivo vase dietatko vtedy papalo. Jedlo vobec nejake?

nikoletah
23. aug 2022

@martina8995 naucila som sa kvaskovat na nete je milion receptov. S hit nemoze droždie, žiadne.

liv1
23. aug 2022

@martina8995 poslem ti recept na chutne zemle bez drozdia. Pripomen sa mi vecer pls. A s tym lepkom drozdim a svrbenim. Skus predsalen bezlepku s drozdim, ci to naozaj nie je ten lepok. Lebo hitkari nemusia drozdie vylucit ak im nevadi, skoda sa tolko obmedzovat

hviezda21
23. aug 2022

@martina8995 Mile rada by som Vam odpovedala presne. Ja som zacala na jej 12-14 mes. kvaskovat a peciem doteraz ale uz len chlebik. Ale je aj drozdove pecivo urcite jedla. my sme hlavne syry paradajky jahody kyslu kapustu vynechavali, plus cerstve jedlo ona mala denne. skuste najst mamku co pecie v nejakej skupine kvaskovej mozno by Vam piekla chlebik alebo rozky. ja som sa tiez len z youtube ucila 🙂

martina8995
23. aug 2022

@hviezda21 ja kazdy den od juna ako jej zistili hit cerstvo varim kazducke jedlo Vami spomenute jedla ani nepapa a stale ma problem. Chlebik a rozky nejedla vyse mesuaca a ked mi gastro.lekarka povedaka ze ona na HIT pri malych detoch neveri aby som jej dala zjest normalny rozok ci chlieb -katastrofalne sa jej zhorsil ekzem ☹

bubukaaa
17. dec 2022

Pripinam sa