Hnačka u 6 mesačného chlapčeka
Ahojte maminky potrebujem poradiť: čo dať polročnému synovi na hnačku? ☹ hnačkujeme už druhý deň, zajtra ideme k doktorke, potrebujem mu len dať niečo do zajtra, prosím poraďte 😨
Už sme objednaní, jasné že to poviem, vždy nám to zabralo ale teraz nie, sama tomu nechápem ☹
@kaajuiaatko daj mu smectu, aj môj malý mal okolo pol roka srajdu, tak som dala podľa návodu. tuším pol sáčka a 50 ml vychladnutej prevarenej vody (asi 2x denne, nepamätám presne). na čas by malo pomôcť. dávala som to malou lyžičkou, mal to ako polievočku pred jedlom 😉
Jasné skúsim ďakujem, staršiemu čomá rok aj 10 mesiacov som dávala Tammex family včrea 3 krát ale ani to nepomohlo.
Koľko tekutín vypije? AK by sa to nezlepšovalo určite by som skočila na pohotovosť. Také malé deti sa dehydrujú oveľa rýchlejšie ako dospelý človek a to môže byť nebezpečné.
Skús rehydratačný roztok ak nemáš dá sa pripraviť doma (Do pollitra vody pridajte pol kávovej lyžičky kuchynskej soli a tri lyžičky cukru (alebo práškovej glukózy). Dobre premiešajte a podávajte po dúškoch) malý má aj teplotu? Ak hej to situáciu ešte zhoršuje.
nie teplotu nemá, dala som mu čierny čaj slabší, zatiaľ nič, pije dosť, starší dostal banán a horkú čokoládu a tiež zatiaľ nič.
@muchacc je to možné lebo má ďasienka dosť červené, k doktorke ideme zajtra, na pohotovosť radšej nie tam máme zlé skúsenosti ☹
@snehulienkat ďakujem ráno hneď bežím k doktorke a do lekárne 🙂
@snehulienkat takže aj doktorka nám dala biogaiu .. v príbalovom letáku je písané že 5 kvapiek denne len teraz neviem či to rozdeliť 2 - 3 krát denne alebo dať len raz 5 .. ako si dávala ty?

Ryzovo-mrkvovy odvar a probiotika