Hnačka u dieťaťa - hylak alebo smecta?

suezana
6. dec 2010

Dala som hylak, mám ísť kúpiť smectu, alebo je to to isté? Mali sme silné antibiotiká ☹ Prosím, poraďte, ešte stihnem ísť kúpiť. Probiotiká dávam - laktobacilíky.

murinka
6. dec 2010

podla mna je lepsi hylak ále je chutovo odporny 😅

lucadra
6. dec 2010

Ahoj, mojej malej davali v nemocnici smectu. tak neviem aky je ten druhy, ale pomohla, bola dobra

denduska
6. dec 2010

Nie je to to iste. Hylak su tusim nejake bakterie, ale ten som nikdy nedavala, smecta je íl, sa mi zdala chutovo celkom okej, ale dcera mi ju nechcela pit. Zato uhlie si sama pytala 🙂 tak skus este aj to.

jarus74
6. dec 2010

mozes dat aj smectu ta sa my zda byt lepsia ,myslim ze rychlejsie zabera kludne to kombinuj a kvapky biogaia tie sa davaju jeden krat denne.

evickapooh
6. dec 2010

aj aj!hylak je probiotikum -neucinkuje hned!! smecta -je cisteny il -ucinkuje rychlo!ale neupravuje floru prospechnych bacilov v creve -odporucam dophilus je ovela kvalitnejsi ako hylak a aj smectu ak tie hnacky su neznesitelne 3 az viackrat do dna - smecta spevnuje stolicu aby babatko nestratil vela vody!potom hrozi nebezpecenstvo dehydratacie .pozor probiotikum treba davat s odstupom 4 hodiny po ATB alebo 2 pred ATB

ludka140281
6. dec 2010

skus hylak a nezabudni ,ze casta stolica moze viest k dehydrovaniu,dbaj na dostatocny prisun tekutin...u nas hylak zabral do pol dna 🙂 sice je ako uhorkova stava,ale pomaha

traktor
6. dec 2010

V prvom rade treba vysadiť mlieko a mliečne výrobky, tuky, mäso, vajíčka a podávame len čierny čaj (málo osladený) deťom starším ako 1 rok zmiešaným s coca colou (pravá, NIE light) – dobre zamiešaná, aby sme sa zbavili bubliniek v pomere 1:1 (všetko v malých dávkach, najlepšie po lyžičkách). V prípade hladu podávame deťom roztlačený banán, uvarenú ryžu, alebo ryžový odvar, sucháre, varenú mrkvu. V prípade zlepšenia stavu môžeme neskôr pridať aj surové jablko (nastrúhané, bez šupky).dalej podavame smectu



Diétne recepty

Mrkvová polievka
500 g mrkvy očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme 1 liter vody a varíme asi 1 1/2 hodinu, potom rozmixujeme na jemnú kašu, nakoniec doplníme s prevarenou vodou do 1 litra, t.j. celé pyré aj s vodou bude 1 liter, pridáme 1/2 zarovnanej čajovej lyžičky ryžovej kaše. Podávame po lyžičkách alebo z fľašky s cumlíkom, na ktorom sme urobili dostatočne veľkú dierku.

Ryžový odvar
Ryžu dáme do dostatočného množstva vody variť domäkka. Malým deťom podávame len vodu z ryže, starším deťom celý vývar aj s ryžou dobre vymixujeme a podávame vo fľaši alebo lyžičkou. Ak to dieťa pre jeho nepríjemnú chuť odmieta, môžeme pridať trošku rozmixovaného banána. Trošku to získa sladkú chuť.

Dusená mrkva s ryžou a vločkami
Mrkvu nastrúhame nahrubo, zalejeme vriacou vodou, vsypeme umytú guľatú ryžu a ovsené vločky. Všetko uvaríme do mäkka a rozmixujeme.

Zemiaková kaša s jablkami
Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme ich vodou (asi 1 cm nad zemiaky), mierne prisolíme a po chvíli pridáme kúsky lúpaného jablka. Dovaríme spoločne, scedíme a za tepla roztlačíme alebo rozmixujeme podľa veku dieťaťa. Podávame vlažné, len koľko dieťa príjme.

Dusená mrkva s ryžou a vločkami
Mrkvu nastrúhame, zalejeme vodou, vsypeme umytú ryžu a ovsené vločky. Všetko spolu do mäkka uvaríme a pre menšie deti aj rozmixujeme.

bambusko
6. dec 2010

smecta a dieta k tomu - ryza, mrkva, banany, suchare. smecta ucinkuje rychlo, viaze toxiny v traviacom trakte, hylak posobi ako podpora crevnej mikroflory. pre 5r dieta mozes dat aj bylinkovy caj - harmancekovy metovy alebo hotovu zaludocnu zmes

benne
6. dec 2010

@suezana skvele zaberajú čučoriedky - normálne, zavárané..

gab_riella
24. mar 2017
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

hylak nám vôbec nepomohol, ešte štastie, že som mala doma enterol